dinsdag 16 februari 2021

Uitzichtloosheid

Daar heb ik op dit moment last van!

Ik heb geen idee wanneer ik nu eens een keertje aan mijn heup geopereerd ga worden. Vandaag sta ik precies 17 weken op de wachtlijst en wanneer ben ik aan de beurt? Er zijn positieve berichten over steeds minder mensen met corona in ziekenhuizen, maar dat vertaalt zich nog niet in een oproep voor een operatie. Misschien moet ik helemaal niet raar opkijken als het nog 3 maanden duurt!

Dan die vaccinatie die ik als kwetsbare 65+- er zou krijgen. Ook nog geen taal noch teken van huisarts of GGD. In de media lees ik dat nu de 80+ -ers aan de beurt zijn, de 70+ -ers moeten nog.  Dan de 70+ -ers en dan mijn leeftijdsgroep.

Het lijkt op dit moment heel uitzichtloos. Het voorjaar en de zomer zijn nog ver weg en het wachten dat duurt maar en dat duurt maar door.
Ik weet wel dat ik binnen een half jaar vast wel verder ben, dan ben ik wel gevaccineerd en waarschijnlijk ook wel geopereerd, maar wanneer?
Ik voel me niet super-somber, maar ik heb genoeg van het wachten!

45 opmerkingen:

 1. Wacht al sinds augustus 2020 op een operatie. Ik verwacht pas rond juni aan de beurt te zijn. Hetzelfde geldt voor de vaccinatie. Ze willen dat ik als gedeeltelijk afgekeurde meedoe aan fe maatschappij. Maar ik mag nu mijn leven riskeren (heb een auto immuun ziekte) om iets van inkomen te mogen ontvangen. Vaccineer eerst de werkende risicogroep ipv de mensen die al thuis mogen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederland heeft momenteel de zwaarste lockdown van Europa. Allemaal vanwege een gebrek aan IC bedden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welnee, ik woon in Griekenland en daar is vanaf 7 november een zware lockdown. Avondklok en een sms sturen wanneer en waarom je de deur uit gaat. Horeca dicht, nog steeds. Winkels zijn sinds een paar weken weer open,alle andere maatregelen zijn nog van kracht. Je kunt ook niet naar een andere provincie.

   Verwijderen
  2. Nu is NL zeker niet meer het strengste jongetje van de klas. Per direct wordt in NL de avondklok afgeschaft. Juridische chaos, bananenrepubliek

   Verwijderen
  3. @anoniem: De Nederlandse staat gaat in beroep en heeft vanmiddag aan het gerechtshof gevraagd de uitspraak te schorsen en het ingediende hoger beroep af te wachten. Het hof in Den Haag buigt zich om 16.00 uur over dit zogeheten schorsingsincident.

   Verwijderen
  4. Volgens mij is dit gewoon hoe het werkt in een democratie hoor.

   Verwijderen
 3. Gisteren las ik in de krant dat vanwege de vele valpartijen met schaatsen er geen materialen zijn voor heupoperatie. Ik moest meteen aan jou denken. Sterkte met het wachten. Ons geduld wordt op de proef gesteld. Ik verwacht niet binnen een half jaar gevaccineerd te zijn. Ik denk dat we komend najaar pas een eind aan de tunnel kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou vol, Zuinigaan! Ik kan het me zo voorstellen dat je het zat bent, maar je kunt nu even niets anders doen dan je er bij neerleggen. Verheugend vooruitzicht: dit weekend 16 graden en een zonnetje erbij, dat lijkt op lente! Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend voor je dat dit gevoel je nu overvalt. Hoop dat je dit een beetje weer kan loslaten. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen Aaf. Het duurt ook allemaal wel erg lang, en er is ook zoveel onduidelijkheid. Het valt soms ook echt niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij een volgende pandemie zal er waarschijnlijk wel een beter draaiboek klaar liggen.
  Er wordt hier alleen maar van geleerd en ondertussen moeten we maar accepteren dat we proefkonijn zijn.
  Het is niet anders.
  Het verbaast mij nog steeds dat de nadruk wordt gelegd op vaccinatie, zou ook graag gezien hebben dat er goede voorlichting komt.
  Dus goede voeding, niet teveel eten ,beweging ,en voedingssupplementen zoals vit c vit d en daar ook weer goede voorlichting over geven. Helaas dat zal er niet in zitten want vaccinatie is goedkoper.
  Een aanrader om te lezen zijn de artikelen van Gert Schuitemaker
  Want om al die supermarkten en leveranciers aan te pakken en niet te vergeten de grote industrie dat is ook weer zo wat........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vóór de 20e eeuw stierven mensen aan infectieziekten terwijl ze naar jouw idee extreem goede voeding kregen en zeker genoeg beweging en geen overgewicht hadden.

   Vaccinaties redden heel veel mensenlevens.

   Verwijderen
  2. Om overgewicht te voorkomen, moet je ook iets doen aan de prijzen van levensmiddelen: een suikertax invoeren en groenten en fruit en andere gezonde levensmiddelen, zoals volkoren brood, vrijstellen van BTW. Op die manier wordt gezond goedkoper en ongezond duurder. En vergeet ook de dikmakende alcohol niet, die voor veel ouderen zorgt voor overgewicht!
   Om mensen die al een overgewicht hebben te laten afvallen, is een lange weg, die ook lang niet altijd succesvol is.

   Verwijderen
  3. In vroegere eeuwen kwam het vaak voor dat kinderen een of beide ouders kwijtraakten door besmettelijke ziekten en dat ze bij familieleden of in weeshuizen op moesten groeien. Dat is ook een punt om te overwegen als we het hebben over hoe de jeugd hierdoor geraakt wordt. Bij dit soort uitbraken wordt iedereen geraakt, maar niet iedereen op dezelfde manier.

   Verwijderen
  4. Er wordt vaak gedaan alsof gezond eten duurder is dan ongezond eten. Ik vraag het me af. Ik vind het ongezonde eten vaak duur. Gisteren aardappelen, broccoli en een klein stukje vlees gegeten met wat vla uit een literpak na. En verder wat sneetjes brood. Is dat nu zo duur? Ik denk dat het probleem niet enkel ligt aan het kostenplaatje. Maar ik heb nog nooit een echte prijsvergelijking gezien. Die mensen die ongezond eten, roken vaak ook. Dat is pas duur. Als ik lees wat mensen aan ongezonds eten, denk ik vaak: mij te duur. Geartsje

   Verwijderen
  5. PetraH ,Even voor de duidelijkheid ik ben niet tegen vaccinaties.
   En heb ik iets gezegd over extreem goede voeding?
   Eerst goed lezen ...

   Verwijderen
  6. Want met goede voeding en vitamientjes krijg je geen corona? Ik dacht dat inmiddels voldoende bewezen was dat iedereen besmet kan raken.

   Verwijderen
  7. Ik denk dat ook vaak als ik weer eens van die kreten hoor dat gezond eten zo duur is. Denk je nou echt dat mensen die graag veel zoet, vette snacks, alcohol, chips ed kopen en eten nu ineens fruit en groenten zullen gaan kopen als dat wat goedkoper wordt. Of volkoren brood ipv witbrood of ontbijtgranen als cruesli.Ik kan zelf heel goed goedkoop inkopen doen die gezond zijn. Gewoon de basis dingen kopen en zelf koken ipv kant en klaar alleen wat opwarmen. En dan eten wij ook heus wel eens pizza of frites maar dan bij uitzondering.

   Verwijderen
  8. PetraH. Wie zegt dat de mensen uit vroeger eeuwen extreem gezond aten. Ze waren allang blij als ze genoeg te eten kregen en vaak was dat eetpatroon erg eenzijdig. Ik geef Dorothes gelijk. Naast de nadruk op het belang van vaccinatie zou ook wel wat meer aandacht gegeven kunnen worden aan gezond eten en leven. Ook dat scheelt een slok op een borrel. Al is er wel genoeg aandacht voor, de bladen en kranten staan er vol mee. Alleen de overheid laat het hier zitten. Geartsje

   Verwijderen
  9. @Geartsje: gezonde voeding voorkomt toch geen besmetting? Het is een belangrijk onderwerp, maar staat gewoon los van die vaccinatie.

   Verwijderen
 8. Ach Aaf toch, wat naar die uitzichtloosheid.
  Komend weekend is het een beetje lente, misschien helpt dat(iets)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje zon en warmte gaat vast helpen! Dan kan ik weer eens een keertje buiten op mijn terras in de zon zitten, daar knap ik altijd erg van op!

   Verwijderen
  2. Laten we ons daar maar op verheugen. Dat mooie weer komt eerder dan de vaccinatie. Mijn beste vriendin werkt in de thuiszorg. Ze heeft nog geen oproep.

   Verwijderen
 9. Wachten is nooit leuk, vooral als je zo'n last hebt van je heup. Maar je zal zien, zoals je zelf zegt, voor je het weet ben je een half jaar verder heb je alles achter de rug. Maar goed, ik heb makkelijk praten, ik ben jonger dan jij en heb nog geen versleten heupen. Blijf moed houden!

  Mijn schoonouders, hij 90 en zij 89, waren gisteren eindelijk aan de beurt voor de eerste vaccinatie. Wonen nog zelfstandig gelukkig, wel met de nodige lichamelijke gebreken, maar het lukt ze goed, moesten voor eerste vaccinatie naar een andere plaats dan waar ze wonen en voor de tweede vaccinatie over een tijd naar weer een andere plaats. Geen auto meer op die leeftijd, dus aangewezen op familiedleden om ze te brengen. Ging het door de gladheid niet door. Blijken ze nu pas over een maand aan de beurt te zijn voor de eerste vaccinatie. Schiet lekker op, ha ha.

  Volgens de krant schijnt het te lonen om de GGD aan het eind van de dag te bellen, dan hebben ze vaak nog vaccinaties over. Dat zal gisteren wel helemaal het geval zijn geweest. Anders hebben ze heel veel vaccinaties weg moeten gooien.
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je trouwens wel al een keer gebeld naar het ziekenhuis, Zuinigaan? Dan kunnen ze misschien een schatting geven van hoeveel weken of maanden het nog duurt (of hoeveel mensen er nog vóór je zijn).

  Natuurlijk, je wil en moet ze niet elke dag of elke week lastig vallen, maar een keertje mag wel na zoveel weken, denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ieder zijn eigen sores drukt zwaar en dat mag soms ook, maar misschien helpt het om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken...

  Jong gezin, gezond, krijgt Corona, vader in ziekenhuis op de IC moeder te ziek om voor peuter te zorgen. Doodziek en gescheiden van elkaar.

  Of jonge man zonder klachten. De dag ervoor nog bij zijn moeder geweest op afstand, dan blijkt zijn collega ineens positief getest. inmiddels heeft hij haar mogen begraven...

  Ga wat doen ipv wachten. Schrijf kaarten aan de echt eenzame, schrijf positief om mensen te helpen op je blog, ga kiemgroente zaaien en kijk hoe ze uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms mag iemand misschien ook even klagen vanuit z'n eigen perspectief. Als er iemand al die tijd positief is gebleven is het Aaf wel. Altijd maar kijken waar het slechter is, is ook wel een dooddoener.

   Verwijderen
  2. Dat houd mij al jaren op de been.

   Verwijderen
 12. Behalve dat ik dochter al 8 maanden niet heb gezien hebben we er weinig last van. Mis natuurlijk wel ook andere dingen maar dat scheelt ook geld wat ik vaak in de kringloop uitgeef.
  Van mijn zus krijg ik wel vaak telefoontjes dat ze het zo zat is, zit ook op operatie te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Aaf, dit gaat geld kosten! Aan de winter en de coronaomstandigheden kun je niets veranderen. Maar je zou eens gek kun doenen en gewoon kopen wat je hart stiekum begeert. Het lijkt een slechte oplossing misschien, maar het is het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo kost dat geld? Wat mijn hart het meest begeert, is mijn kinderen weer eens lekker knuffelen. Dat is veel te lang geleden, het kost niets, maar het is alleen nu niet zo'n goed idee vanwege mogelijke besmettingen.
   Ik ga wel een cadeautje voor mijzelf kopen als ik een bepaald gewicht bereikt heb. Als aanmoedigingspremie voor mijn inspanningen om gewicht te verliezen.

   Verwijderen
  2. Ja, dat soort dingen is wezenlijk fijn, maar ik bedoel dat je jezelf op kunt vrolijken met iets. Bijvoorbeeld een heerlijke zachte licht oranje trui, zit lekker en je kinderen zien je er vast graag in.

   Verwijderen
 14. Heb je al eens gedacht aan een particuliere kliniek. Onze zoon moest aan zijn knie geopereerd worden en nadat hij in het gewone ziekenhuis niet aan de beurt kwam heeft hij contact gehad met een particuliere kliniek. Daar kreeg hij direct al de operatiedatum 2 maanden later te horen. Dit had hij in overleg met zijn orthopeed in het plaatselijk ziekenhuis gedaan, die had er alle begrip voor. Het gekke was dat zodra hij dit gedaan had er "toevallig" plek vrij kwam in het ziekenhuis en hij nu al geopereerd is. Of dit echt toeval is weet ik niet maar hij is er erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 2017 ben ik twee keer geopereerd aan mijn handen. In het reguliere ziekenhuis hadden ze ellelange wachtlijsten. Ik ben toen geopereerd in een privekliniek, door de professor van Radboud Nijmegen, die werkt daar 2 dagen per maand. Gewoon vergoed door verzekeraar Menzis (wel van tevoren navragen) en fysio kon ik daar ook krijgen. Speciale handtherapie. Dat scheelde me een halfjaar langer pijn. Bieke

   Verwijderen
 15. Hé, wat vervelend dat je je zo naar voelt! We moeten ook allemaal maar afwachten wanneer alle ongein over is, en dan heb jij OOK nog die heup... Op mijn werk werd er geïnformeerd naar kwetsbare "jongeren" tbv de vaccinaties - het komt dus dichterbij, die vaccinatie (maar, spoiler: ook als wij zelf zijn gevaccineerd zullen we nog heel erg op moeten passen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. even een dipje mag hoor,zeker nu het allemaal nog langer gaat duren ,ziekenhuis af en toe bellen kan helpen,maar ook de zorgverzekeraar bellen kan bemiddeling opleveren.particuliere kliniek kom je niet voor in aanmerking denk ik,omdat je meerdere ziektebeelden heb,en daar hebben ze geen i.c.het zonnetje schijnt gelukkig, ramen kunnen weer open lekker weer voorspeld voor het wweekend de lente komt eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Laat dit voor iedereen een aansporing zijn om van elke gezonde dag in je leven te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genieten is niet iets dat je kunt doen, waar je voor kunt kiezen. Genieten is iets dat je overkomt.

   Verwijderen
  2. Daar ben ik het dus niet mee eens. Ik plan bewust iedere dag een paar kleine dingen in waar ik van geniet. Een lekkere kop koffie in alle rust opdrinken (ik heb een jong gezin), wekelijks videobellen met m'n moeder, eens extra lekker koken...
   Niet dat het alle corona zwaarte wegneemt, maar het helpt wel iets.

   Verwijderen
  3. Ik plan dat soort dingen ook, op hoop van zegen, maar meestal geniet ik er niet van en voel ik me alleen maar heel erg naar.
   Gefeliciteerd dat jij je genietmomenten kunt plannen, dat is niet vanzelfsprekend.

   Verwijderen
 18. Kan me voorstellen dat je er soms moedeloos van wordt. Niemand kan voorspellen hoelang dit alles nog gaat duren. Gelukkig is het haast voorjaar, dan kunnen we straks meer tijd buiten doorbrengen. Het ergste vind ik het voortdurend waakzaam moeten zijn, niet te dichtbij anderen komen, op afstand blijven. Hoop dat in februari 2022 deze ellende achter ons ligt. Gelukkig woon je in Groningen, daar waren en zijn minder besmettingen dan in de rest van het land. Hou vol!


  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat kan je soms zo overvallen, het gevoel dat je het even helemaal zat bent. Helemaal als je wacht op iets waar je zelf geen invloed op hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jij mag echt niet klagen, hoor. Je hebt immers al een nieuwe heup gekregen. En dat is niet niks.

  Marga.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke.... dus ze moet gewoon niet-klagend wachten tot haar andere heup nog slechter wordt, terwijl ze haar kleinkinderen niet kan knuffelen.

   Mijn motto: iedereen mag best klagen af en toe. Zéker mensen die dat gewoonlijk niet doen.

   Verwijderen
 21. Sterkte! Niks aan zo :/... Ik begrijp je moedeloosheid wel. Vanavond even uitgerekend; 0,67 en 0,68 procent van de positief geteste mensen komt in het ziekenhuis terecht. En daarvan dan slechts weer een klein deel op de IC. Er komt dus hopelijk snel ruimte voor je operatie (en het was natuurlijk beter geweest wanneer er nooit bezuinigd was op de zorg, dan hadden we bedden zat gehad...) Houd vol!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.