zondag 21 februari 2021

Waar kan ik van genieten?

Er zijn heel veel dingen waar ik van kan genieten!
Waar kan ik nu op dit moment erg van genieten?
In willekeurige volgorde:

 • Van een kop koffie bij het ontbijt
 • Een lekkere, goed gelukte maaltijd. Eerlijk gezegd maak ik ook wel eens maaltijden die wat minder geslaagd zijn, maar als een maaltijd goed gelukt is: gewoon heerlijk, bij iedere hap! Dat geeft ook een gevoel van tevredenheid.
 • TV programma's:
  - Tussen kunst en kitsch
  - Het geheim van de meester
  - Verborgen verleden
  - Zondag met Lubach
  - Strijd om het binnenhof
  - De wereld van de Chinezen
  - Spoorloos
  - 2 voor 12
 • Vogels in mijn tuin, tortelduiven, (kool)mezen, merels, een gaai, een grote specht, een reiger (niet in, maar vliegend boven mijn tuin, of beter gezegd: boven de woningen van de achterburen)
 • Bijna alles over mijn kleinkinderen, hoe ze zich gedragen, filmpjes en foto's. Grappige uitspraken en over hoe ze zich ontwikkelen. Kleinkinderen op de slee op het ijs, jongste kleindochter die al staat en achter haar "babyrollator" haar eerste stapjes zet.
 • Series kijken. Ik kijk op dit moment Grey's anatomy seizoen 3 terug. De DVD's leende ik van dochter. Even helemaal terug naar 2008/2009 in dit geval. Ik heb seizoen 4 en 5 nog liggen.
 • Fietsen met mijn hoofd in de zon, bij voorkeur voor de wind.
 • Buiten zitten, in de zon. Gisteren was het er voor het eerst weer warm genoeg voor en zat ik een uurtje te lezen in de zon. Laat het voorjaar maar komen!
 • Het lezen van een leuk boek op de e-reader of uit de bibliotheek. Boeken heb ik altijd heel fijn gevonden, ik heb niet voor niets ooit, lang geleden, een opleiding aan de bibliotheekacademie gedaan!
 • Bloembollen in het voorjaar in mijn tuin: hyacinten, blauwe druifjes, narcissen en ook de bollen die ik in huis haal en binnen tot bloei laat komen, zoals een amaryllis. Van de week heb ik gezien hoe er een knop komt in een amaryllisbol die ik twee jaar geleden kocht! Hoe cool is dat?

Waar geniet jij van?

13 opmerkingen:

 1. Mooi lijstje!

  Ik geniet van veel dezelfde dingen als jou. Van veel dingen die gewoon zijn, maar juist veel voldoening geven. De vogels die ik hoor kwetteren terwijl ik dit schrijf, de was die straks aan de waslijn hangt, de eerste ontluikende bloemen. De tuin waar ik al een paar dagen in gewerkt heb, de afgelopen week, de energie die ik momenteel voel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als jij van de kleine dingen. Ik was vroeg wakker en liep met de hond door een doodstil dorp. Waar één merel al zong.Thuisgekomen zag ik tijdens het ontbijt de lucht steeds lichtere kleuren blauw krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je van zoveel dingen geniet. Ik heb dat helaas niet, alhoewel het sinds een jaar wel wat beter gaat en ik soms kan genieten van muziek, op de bank zitten en bepaalde tv-programma’s.

  Het ging er laatst in je comments ook al over, iemand zei dat je “genietmomentjes” moet inplannen en de ander reageerde dat je dat niet zo eenvoudig kunt afdwingen. Dat was wel herkenbaar en ik vond het ook fijn dat commenter twee dat zei.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik heel depressief ben, kan ik nergens van genieten, dan leef ik in een grijze wereld waarin er niets echt leuk of fijn is. Dan is de glans er helemaal af! Dan geniet ik dus ook niet van de dingen die op dit lijstje staan. Je kunt het inderdaad niet afdwingen als het er op zeker moment gewoon niet in zit.

   Verwijderen
  2. Interessant hoe verschillende mensen de dingen verschillend beleven. Mijn emoties gaan alle kanten op en ik kan ze echt niet sturen door 'genietmomentjes te pakken', 'leuke dingen te gaan doen' etc. Bij mij hangt mijn stemming nauwelijks samen met wat ik wel of niet doe. Ik kan best genieten. Ik geniet ervan als ik me goed voel, dan geniet ik van werken, van het huishouden, van sociale contacten, van letterlijk het hele leven. Ik geniet niet als ik me slecht voel, ook niet van 'lekker lezen' of 'buiten zijn' of 'gezellig met andere mensen zijn' of alle kleine dingen als kopjes koffie of de zon op mijn huid. Bij heel veel mensen is het blijkbaar anders. Dat wist ik vroeger nooit.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen waar je van geniet. Ik geniet van buiten zijn. Hardlopen en wandelen zoals gisteren in de zon of in de sneeuw of ijs zoals vorige week. Eigenlijk vind ik alle jaargetijde leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een leuk lijstje!
  Er zijn er een paar hetzelfde als bij jou:
  -koffie bij het ontbijt
  -leuk boek lezen
  -goede film/serie kijken (tussen K&K en de wereld vd chinezen is hier ook favoriet)
  -op ons terras zitten buiten in de eerste zon
  -met dochter fietsen in de zon (ik weiger te fietsen als het koud is/regen/wind...brrrr, dan liever te voet!)

  Maar ook:
  -chocolade/kaas/mijn lievelingskoekjes eten
  -een tas verse gemberthee drinken met dochterlief
  -een lentewandeling maken
  -tijd hebben voor mn hobby: antieke spulletjes op de kop tikken voor weinig: schattenjacht!
  -kleine plantjes zaaien met oudste dochter
  -met lego spelen en dingen bouwen met ons zoontje
  -de geur/het gevoel van versgewassen beddengoed
  -onverwacht een financiële meevaller krijgen (20€ waar je niet op gerekend had ergens in huis terugvinden ofzo)
  Voila :-)
  Nona

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om af en toe zo'n lijstje te maken - en trouwens ook om dat van anderen te lezen - het maakt me vrolijk. Ik kan enorm genieten van het proberen van een nieuw recept, een wandeling in de zon, een online cursus en heel veel van wat ook op jouw lijstje staat. We hebben het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe de kat van de zon geniet.
  Een kneuzig plantje dat weer tot leven komt, een uutgebloeid lijkende orchidee die weer nieuwe uitlopers krijgt.
  Mensen die vriendelijk voor elkaar zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontbijt op bed gevolgd door een heerlijke cappuccino. Een wandeling in de zon en dan de volgende dag spuerpijn hebben omdat je toch langer onderweg bent geweest dan gedacht. Een nieuw recept uutproberen en dat het dan ook nog lekker smaakt. Kleine dingen Aaf, zijn soms de mooiste 'dingen'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag geniet ik vooral van een groot schilderij dat we gisteren hebben opgehaald. Het staat nu nog even tegen de kast voor ons, morgen ophangen en dan hebben we weer een completere kamer. En morgen een kast ophalen, dan kunnen we weer genieten van meer opbergruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geniet van het lezen van zo'n geniet-lijstje.... En verder: inderdaad lekkere koffie bij het ontbijt - NU, achter glas in de zon! -, een goed maal - eenvoudig eten wat dan ineens heel lekker is, een goed boek, en/of een goede film of serie, een goed gesprek met een vriendin (wat is DAT lang geleden!), een pilsje op een terrasje (idem), een mooie fietstocht, gewoon buiten zitten, wat mijmeren, genieten van de buiten-lente-lucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi geniet lijstje Aaf. Ik heb vandaag genoten van een klein fiets tochtje en een kleine wandeling met de warme zon op mijn snuit .En ja het ochtendritueel hier thuis ,opstaan en samen koffie drinken en gezellig kletsen want ook al zijn we 51 jaar getrouwd is er altijd veel om over te praten.Dat zijn de kleine eenvoudige dingen die het leven fijn maken voor mij

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.