zondag 7 februari 2021

Winterweer!

Vandaag gaat het gebeuren: flinke vorst, sneeuw en harde wind!



De verwachting was dat hier 50 cm sneeuw zou gaan vallen en dat het in de komende week 's nachts wel -11 graden kon worden, maar die verwachtingen zijn al wel wat bijgesteld. Het zou vandaag best wel eens bij 2 cm kunnen blijven, maar koud wordt het wel, vooral door de harde wind!
Daardoor kan ook overdag een windchill van lager dan -10 ontstaan.
De daklozen moeten eigenlijk allemaal naar binnen. Gemeenten, politie en hulpverleningsinstellingen proberen tijdens de winterregeling dakloze personen naar binnen te begeleiden. Het aantal plekken bij de opvang wordt uitgebreid om iedereen onderdak te bieden.
De vaccinaties van de hoogbejaarden gaan niet door en alle voetbalwedstrijden zijn afgelast.

Ik heb me de afgelopen dagen ook voorbereid op deze aanval van koning Winter.
Gisteren haalde ik mijn olijfboompje in pot naar binnen. Die kan niet tegen veel vorst en daarom staat het boompje voorlopig binnen. Het zou jammer zijn als hij doodvroor.
Al een paar dagen geleden kocht ik wat extra eten en wat extra sojamelk. Nu heb ik, samen met mijn normale voorraad, voldoende in huis.
Ook haalde ik mijn voorraad uien (ca 4 kg) naar binnen. In de schuur is het ongeveer net zo koud als buiten, een beetje te koud voor mijn uien.
Gisteren werd er ook nogal wat gehamsterd in de supermarkten, las ik op verschillende nieuwssites. Daar heb ik niet aan meegedaan, ik ben niet in een winkel geweest. Ik heb mijn boodschappen zo gepland dat ik juist niet op zaterdag boodschappen hoefde te doen, om de drukte in deze corona tijden te vermijden. Ik verwacht dat de wegen in ieder geval vanaf komende dinsdag wel weer goed begaanbaar zijn. Die sneeuw die er valt, die blijft door de vorst overdag nog wel even liggen. Ik neem dan, om bij supermarkt te komen, fietspaden en wegen waar altijd gestrooid wordt en ik fiets niet binnendoor. Dan komt het wel goed.
Mocht ik het buiten niet vertrouwen, dan blijf ik thuis.
Als het moet kan ik het prima een tijdje vooruit zonder boodschappen te halen. Genoeg in de vriezer en in de voorraad!

Kwam jij gisteren in de supermarkt nog lege schappen tegen?

19 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen Aaf, twee centimeter? Tot dusver ligt hier helemaal niks op deze ijskoude zondagmorgen. En hamsteren: ik zag gisteren geen lege schappen, met één uitzondering: ik kon geen theelichten (waxientjes) meer krijgen bij de buurtsuper. Geen enkel formaat. Alles op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om zeven uur lag hier nog helemaal niets! Nu een minuscuul laagje van naar schatting 2 millimeter. Op de tegels aan de voorkant van mijn huis is niets blijven liggen, dat is allemaal verwaaid tot een iets dikkere laag bij de schuur.

      Verwijderen
  2. Ik ben niet in de supermarkt geweest. Kan echt wel weken vooruit met wat ik nog in huis heb. (Eigenlijk heb ik gewoon teveel in huis, maar kan t hamsteren niet laten) mijn man is alleenverdiener nu en als ik dan houdbare melk 1 en 1 gratis zie koop ik 60 pakken. Ze zijn goed tot juli. Nou dat gaan ze hier echt niet halen. Alleen met t drinken zijn we al zo 1,5 pak per dag kwijt..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In het noorden gaat het nog flink sneeuwen vandaag. Ik woon in Zuid Holland. En hier ligt een lekker pak sneeuw. Ik vind het wel wat hebben, zo'n echte winter. Ik zet straks de stoofpeertjes en ga toch een rondje wandelen door de kou.

    Fijne zondag, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Momenteel ligt hier ong. 15cm sneeuw en sneeuwt nog steeds. Harde wind stuift nogal, woon ook bij de duinen,en strand, je wordt nu wel gezandstraald.
    In de winkel zijn enkele schappen leeg, zoals toiletpapier. Raar hoor.

    gtoetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Donderdag en vrijdag was ik naar mijn zus en had dus woensdag al alles gehaald, kan er wel week mee vooruit met fruit en verse groentes. Eind vd week brood halen en met de rest kunnen we wel 2 maanden toe.

    Er ligt op Tholen wel8-10 cm, heb om 9 uur de voederboom wat ontsneeuwd en wat op de sneeuw gestrooid maar dat is nu weer ondergesneeuwd dus dat ga ik zo weer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier in Brabant ligt een flink pak sneeuw. Gisteren wel druk in de supermarkt maar geen lege schappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In het zuiden is het echt winters, ook al gisterenavond/nacht toen ik naar huis reed echt heel rustig maar een paar auto's onderweg en met 30-40 kilometer per uur naar huis over de snelweg. Prachtig sprookjesachtig wit ook nu nog steeds aan het sneeuwen en op de tuintafel ligt al 15 cm sneeuw het is echt een sprookjeswereld. Straks weer richting mijn werk 50 kilometer verder op. Ik hoop dat ik het een sprookje blijf vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is heerlijk hier in Zuid Holland, mooi pak sneeuw. Ik geniet ervan, het was al te lang geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier in de Achterhoek ook een dik pak sneeuw. Boven het veld zie ik al de hele morgen een roofvogel laag vliegen, zoekend naar een muis.
    De wind is ijskoud. Dus ik blijf lekker binnen. Wel extra boodschappen gehaald. Wij wonen nu eenmaal niet in de stad. Kan voor een week vooruit.
    Wat mij opvalt, rondom heeft het huis sneeuw op alle muren. Zelfs op de zuidkant. Voor het eerst de deur van de slaapkamer niet open gehad. Alleen de schuifjes. En dat was maar goed ook. Er lag een hoop sneeuw tegen de deur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bij ons een ijsvogel in de sloot aan de achterkant. Gelukkig voor hem nog geen ijs op de sloot. Wel een flink pak sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gisteren was ik met jongste dochter in de AH, daar was het superdruk, we moesten buiten wachten tot we een wagentje konden bemachtigen. In de winkel was het druk en van sommige dingen waren er nog maar een paar dingen, wel genoeg maar je kon merken dat er meer gekocht werd. Dochter en ik hebben allebei een hekel aan volle winkels, we kochten wat er op ons lijstje stond en waren snel vertrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. 15 c.m.sneeuw en het sneeuwt nog steeds,omg.rotterdam,hele koude wind. Donderdag al boodschappen gedaan,voor 2 weken genoeg ,broood bak ik zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier in Drenthe een dik pak sneeuw. De hele dag al rijden er tractoren en quads door onze straat, met daarachter een lint van mensen op sleetjes, autobanden en ski's. Ze hebben dikke pret. Leuk om naar te kijken, maar of ik morgen naar mijn werk kan? Dan moet ik toch echt over diezelfde weg met de auto rijden. Ik heb altijd al genoeg voorraad in huis, en zeker sinds Corona. Ik heb al meermalen gehoord van mensen die in quarantaine moesten en helemaal geen voorraad in huis hadden...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier fluit de wind om het huis en is het overal wit. Ik denk op sommige plekken zo'n 25/30cm.
    Ik kom eigenlijk zelden in de suup; wij laten het bezorgen. Ik heb er niet eens aan gedacht dat er weer gehamsterd kon worden, het is één dag winterstorm. Vanmorgen lekker met de kinderen door de sneeuw gewandeld en gesleed. Hopelijk komende week koud maar zonnig, dat maakt sneeuwpret nóg leuker. Voor de peuter was het z'n eerste echte sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hier in Zuid-Limburg waar ik woon ligt zo goed als geen sneeuw. Jammer voor de kinderen maar er wordt nog meer sneeuw verwacht en dan zal het wel blijven liggen omdat het hier ook kouder wordt.
    Het enige lege schap dat er in de supermarkt was, was dat van het brood. Verder was er ruim voldoende aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik kan gelukkig een week vooruit met wat ik in huis heb. Ik heb alleen oudste niet kunnen halen en ook niet kunnen mantelzorgen. Niet fijn, mar gelukkig kunnen we video bellen en hoop ik binnenkort weer te kunnen rijden. Voor de grap hebben jongste en ik op blote voeten door de tuin gerend. Tot over onze enkels in de sneeuw. Was erg leuk. Daarna een minuutje pijn in de voeten en daarna de hele dag warme Voeten gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.