zondag 7 maart 2021

Nestelende en broedende vogels kijken!

 Beleef de lente is weer terug!
Op deze site van de Vogelbescherming kun je diverse nestelende en broedende vogels volgen, bijvoorbeeld de ooievaar, de slechtvalk, de steenuil, de kerkuil, de bosuil, de zeearend, de merel en de koolmees.
Dit jaar ook weer de oehoe.
In de afgelopen jaren vond ik het heel leuk om met name de ooievaar en de slechtvalk te volgen. Soms op life-beelden en soms op de filmpjes die ook op de site staan.
Jaren geleden waren er ook oehoes, op Beleef de Lente, toen ergens in Limburg. Daar stonden de camera's vrij ver van het nest. Nu is een paartje in beeld dat in een schuur zit, met heel duidelijke beelden! Het paar heeft al een paar eieren. Prachtig, ik ben benieuwd naar het verloop!

Oehoe. bron: wikipedia

7 opmerkingen:

 1. Ja leuk! Hier in de stad komt al enkele jaren een slechtvalk paartje broeden boven in de kerktoren. Je kunt het volgen via een camera. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heerlijk dat het weer begonnen is. De slechtvalken zijn zulke goede ouders, dat vind ik zo mooi om te zien.
  Vorig jaar was de nijlgans zo bijzonder, duurde lang met uitbroeden 28 dagen geloof ik en toen moesten de donsjes van hoog in de boom naar beneden vallen. Stond zo mooi op beeld.
  De vijver is ook leuk, bijna altijd wel iets te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd het bij mijn eigen paartje koolmezen - NU live te zien! (Ze broden denk ik nog niet, maar zijn aan het verkennen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super idee om zo vogels te bekijken. De slechtvalken hebben net hun eerste ei gelegd, erg leuk om te zien. Jammer dat zo weinig mensen de tuin zo inrichten dat ze de natuur met allerlei vogels en andere dieren thuis om zich heen hebben. Beter dan al die mensenmassa's met loslopende honden die op dit moment massaal natuurgebieden verstoren. Ik lees net in de krant dat boswachters zich ernstig zorgen maken over alle dieren die opgejaagd worden (de aangereden zwangere vrouwtjeswolf), (dood)gebeten worden of dat nesten op de grond vertrapt worden. N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loslopende honden die niet goed opgevoed zijn.Die gaan aan de haal. Een hond waar jacht instinct in ziet hoort een goede jachttraining te hebben. Dan zijn ze op afstand met een fluitje terug te roepen. En hebben ze geleerd dat instinct te beheersen. Vooral het bij behorende mens ;-) Er is voor mensen met wel op gevoede honden nu ook niet wezen. We gaan ze maar in het donker uit laten.
   En al die stront van mensen. Laat ze alstjeblieft ook maar een zakje mee nemen

   Verwijderen
 5. Ik ben ook fan. Heb een paar keer een zwaluwnest vlak bij mijn huis gehad,zo bijzonder om mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.