vrijdag 30 april 2021

Winkelen zonder afspraak, open terrassen en avondklok weg!

Op 28 april, de eerste dag dat het weer kon, en de corona maatregelen versoepeld waren, ging ik naar het winkelcentrum bij mij in de woonwijk. Het was stralend weer en daardoor zag het er feestelijk uit!
De snackbar had een uitgebreid terras buiten en dat terras zat helemaal vol! Naast het terras vormde zich een lange rij van mensen die allemaal zonder afspraak naar de Action wilden. Blijkbaar voorziet zowel het terras als deze winkel in een enorme behoefte!

Ik zat niet op het terras en ik wilde ook niet naar de Action. Geen zin in lange wachttijden en op het terras zitten kan ik ook in mijn eigen tuin. Minder gezellig misschien, maar mijn behoefte aan veel drukte was heel klein.
Ik ging ergens anders naar toe, een bestelling afhalen en daar was het vrij rustig. Er waren nog voldoende winkelmandjes voorradig, waardoor ik zonder wachttijd naar binnen kon. 

Ik heb overigens gisteravond wel dankbaar gebruik gemaakt van het verdwijnen van de avondklok! Ik was na een bezoek aan oudste dochter en haar gezin pas om kwart over tien thuis!

Waar ik wel weer eens zin in heb, maar wat nog niet kan: lekker uit eten, maar dan wel binnen!

Ik hoop van harte dat de versoepelde maatregelen en de drukte op Koningsdag niet als resultaat hebben dat de druk op de ziekenhuizen weer toeneemt en ik nog langer moet wachten op een heupoperatie!

Heb jij al gebruik gemaakt van versoepelde maatregelen?

21 opmerkingen:

 1. Ik moest een pakje afgeven bij de Hema van een mislukte bestelling, en kon daar zo maar binnenlopen zonder afspraak. Ik vond het heel relaxt voelen dat dit weer kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee nog niet, ik wacht wel tot de meute verzadigd is.
  Bij de action heb ik geen speciale dingen die ik nodig heb. Komt wel als ik er weer eens in de buurt ban.
  Terras hou ik eigenlijk niet van het liefst zit ik binnen als ik eet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik heb gezichtsverzorging gehaald bij de Hema, mijn oude was net op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja in een klein dorpswinkeltje,gewoon binnenstappen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bij de action geweest,stond om 9.00 voor de deur,niet druk .wel een rij toen ik weer naar buiten ging.bij de hema ondergoed gehaalt,laat in de middag ,kon zo doorlopen.terrasje pakken hoeft voor mij niet.wel weer lekker gezwommen wel in het buitenbad met extra warm water en op afspraak,maar wat heb ik dat gemist.doe dit alweer 5 weken,heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De drukte in de ziekenhuizen is al immens.
  Met weer verdere afschaling van de non-covid zorg.
  Daar verandert in mijn ogen dat terras niets aan.... de hordes mensen in het noorderplantsoen op koningsdag is een ander verhaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boodschappenlijst gemaakt voor de winkels waar ik nu wel naar toe kan. Action en gamma.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou nee, wat mij betreft is het nog te vroeg. Zolang ik de oververmoeide, zorgelijke gezichten van de IC-verpleegkundigen voorbij zie komen ben ik bang dat we nog een rare tijd tegemoet gaan.
  Nu al worden operaties uitgesteld en als de pandemie voorbij is zullen veel verpleegkundigen instorten zodat de non-covidzorg weer uitgesteld wordt!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wilde vandaag - eerste vrije dag - HEEL GRAAG weer eens naar de kringloop, en dan voor de drukte uit. Maar het is rotweer nu. Dus ik wacht nog even.... Ik wil ook wel weer eens uit eten, een pilsje pakken - maar ook daarvoor is het weer nu nog te koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ow, de kringloop staat ook op mijn wenslijst...maar dan als het weer wat rustiger is. Wel met een doel, net voor de lockdown viel mijn plafondlamp kapot, bij het terughangen na het plafond witten. Dus al die tijd hangt er geen lamp in de huiskamer. Die koop ik liefst tweedehands.
  Verder geen behoefte aan winkels, terrasjes of uit eten.Wel aan samenkomen met vrienden, maar ook dat doen we nog even niet tot iedereen gevaccineerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou er wel zin in hebben, wanneer in mijn omgeving de meeste mensen gevaccineerd waren en de medische zorgverleners weer normaal hun shifts konden werken en ook verlof konden opnemen. Nu vind ik het nog te vroeg.
  Ik zou er ook niet aan moeten denken wanneer mijn werkgever weer zou verlangen dat ik naar kantoor zou moeten komen. Ruim 2 uur ov enkele reis. Met vreemden in een krappe ruimte.
  Ik mis van de winkels en uitgaansgelegenheden vooral de kringlopen. Mijn sportschoenen zijn versleten, misschien moet ik weer shoppen binnenkort. Met lijm stel ik dat moment zo lang mogelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij ons zijn net vijf klassen in quarantaine gegaan. Ik geloof niet dat het een goed moment is om lekker te gaan shoppen in onze stad. En omdat ik vind dat de versoepelingen veel te vroeg komen, ga ik uit principe ook niet naar een terras.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik citeer:
  Ik hoop van harte dat de versoepelde maatregelen en de drukte op Koningsdag niet als resultaat hebben dat de druk op de ziekenhuizen weer toeneemt en ik nog langer moet wachten op een heupoperatie!

  Allereerst: lekker egoistisch.. Want IK MOET een nieuwe heup!

  Ten tweede: je schuift de drukte straks in de ziekenhuizen nu af op Koningsdag en de versoepelingen. Maar hoeveel mensen die hun prik hebben gehaald worden doodziek en komen op een IC? Percentueel niet veel, maar bij een uitgeholde ICcapaciteit kan je zomaar in een triage/code zwart belanden door het vaccin!

  Uiteraard heeft de overheid geen statistiek van gevaccineerden op de IC, en als die er wel zou zijn, zou het net als de notulen staatsgeheim zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik betwijfel of er zo veel gevaccineerde mensen op de IC belanden door het vaccin! Naar mijn mening is dat onzin!

   Jouw eerste opmerking: wil graag een nieuwe heup en ik moet wachten. Ik schrijf niet dat ik een nieuwe heup MOET.
   Wat mij betreft gaan mensen die wachten op een levensreddende of levensverlengende operatie echt voor. Daar heb ik het helemaal niet over.
   Alleen vorige zomer, toen er ook al veel corona in het land was, heb ik 2,5 maand moeten wachten op een heupoperatie en kon ik begin september geopereerd worden en nu wacht ik al weer ruim een half jaar.

   Verwijderen
  2. Een nieuwe heup krijg je niet zomaar. Iemand met een versleten heup heeft enorm veel pijn. Ik vind het dan niet meer dan logisch dat je hoopt dat het niet nog langer duurt totdat je geopereerd wordt. Ik vind het nogal erg kort door de bocht om iemand dan gelijk een egoïstisch te noemen! Denk in het vervolg eerst eens na voordat je iemand zoiets verwijt, Martina!

   Verwijderen
  3. Idd met vaccin kan je net zo goed op de IC afdeling komen. Er zijn ook nog steeds uitbraken in verpleeghuizen. Daarom ook een persoonlijke keuze of je het vaccin neemt of niet. Het virus blijft besmettelijk ook als je het vaccin neemt.

   Verwijderen
  4. @Unknown: als je gevaccineerd bent, ben je echt een stuk minder besmettelijk, het klopt dat de bescherming geen 100% is. Wel is het zo dat een hoog percentage gevaccineerden de bevolking als geheel beschermt.
   Als verstandig bent, laat je je vaccineren om je omgeving te beschermen en de zorg te ontlasten.
   Het is absoluut niet zo dat het virus als je gevaccineerd bent even besmettelijk is als zonder vaccin.

   Verwijderen
  5. Als je met een vaccin op de IC komt dan heb je heel veel pech, over het algemeen verloopt dit virus wat milder als je je vaccinatie gehad heb, ook geef je het wat minder door. Zo heb ik dat in mijn kliniek als verpleegkundige begrepen en gelezen.

   Verwijderen
 14. Ik wacht nog even. Reden nog steeds afdelingen waar Covid positieven gedianostiseerd worden dus quarantaine. Zelf wel gevaccineerd maar kan het nog krijgen, partner en de bubble nog eentje niet als die 2 gevaccineerd zijn, kun je niet meer veel doen en dan kruip ik sinds maart 2020 uit mijn konijnenhol....Ik heb gelukkig geleerd me eigen weg hierin te gaan, omdat ik wil voorkomen dat ik iemand ga aansteken, zelf blijf ik hetzij verminderd risico lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik voel niet direct de drang om naar een winkel te gaan of op een terras te gaan zitten. We gingen donderdag naar een woonwinkel maar die werkte nog met afspraken. We waren de enige in de hele winkel en dat vond ik wel erg prettig.
  In ons buurtwinkelcentrumpje zijn een paar terrassen en daar zaten gisteren en vandaag wel een paar mensen met dekens en onder een parasol voor de regen. Zelf kan ik me daar niets bij voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Afgelopen woensdag heb ik dankbaar gebruik gemaakt van een van de versoepelingen; het afschaffen van de avondklok.
  Het is nu 3 maanden geleden dat mijn zus overleden is en haar partner hwwft het er nog steeds (begrijpelijk) moeilijk mee. Hij woont ruim anderhalf uur autorijden bij me vandaan en ik kom elke 14 dagen een middag bij hem. Afgelopen woensdag was het voor het eerst dat ik ook 's avonds kon blijven en de avonden zijn voor hem moeilijk. Daarom was het plezierig dat ik niet al snel na het eten weg moest, maar ongegeneerd tot na 10 uur blijven kon.
  En wat de terrassen aangaat; ik ben nog van de generatie waarvoor een bezoek aan een terrasje een uitje was en niet, zoals het nu soms lijkt, een eerste levensbehoefte. En winkelen is nooit een hobby van me geweest, al vond ik het vanmiddag wel even fijn dat ik zo weer de boekhandel in kon stappen en even rond te neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.