donderdag 29 april 2021

Gratis koolhydraatarme crackers

Toen ik in 1993 de diagnose diabetes kreeg, ben ik lid geworden van de diabetesvereniging, de DVN. Het is een patiëntenvereniging die net als andere patiëntenverenigingen doet aan belangenbehartiging voor mensen met een bepaalde ziekte, in dit geval diabetes. Door de obesitas epidemie, of zo je wilt pandemie, is die belangenbehartiging hard nodig.
Ik had al eerder zwangerschapsdiabetes en achteraf gezien in de periode dáár weer voor waarschijnlijk een tijd lang prédiabetes, maar vanaf 1993 was de diagnose definitief: diabetes type 2.
De DVN heeft al weer jaren geleden voor haar leden de online DVN winkel opgericht. De opbrengsten van de DVN winkel worden grotendeels geïnvesteerd in projecten ten gunste van mensen met diabetes. Met je aankoop draag je direct bij aan de verbetering van de diabeteszorg in Nederland. Voordeel voor jou als patiënt en voor alle mensen met diabetes in Nederland.
Bij deze winkel kun je o.a. injectienaalden, bloedsuikermeters en testmateriaal bestellen. Geen medicijnen of insuline, die haal je bij de apotheek.
Vanaf het moment dat de winkel opgericht werd, heb ik daar mijn spullen besteld. Bij bestellingen verdien je punten en met die punten kun je dingen kopen op het Puntenplein.
Ik heb al van alles gekocht met die punten: wollen bedsokken, voetencrème, een koekenpan, flessen limonadesiroop met 0% suiker, een mooi hoesje voor mijn insuline-pen, 50% van het lidmaatschapsgeld retour. 


De laatste aankoop: 4 pakken koolhydraatarme crackers. Bij de AH voor €2,79 per stuk, nu gratis met punten.

Dan vraag je je misschien af: waar zijn koolhydraatarme crackers goed voor? Ze bevatten minder koolhydraten en méér eiwit en wat meer vetten (uit zaden en pitten)  dan gewone crackers. Dat is voor mijn bloedsuikers heel goed.

De crackers zijn ook mijn laatste aankoop, want ik spuit geen insuline meer! Ik bestel geen injectienaalden meer en ik heb geen recht meer op vergoeding van teststrookjes.
Als ik toch teststrookjes wil gebruiken, dan moet ik die zelf betalen, want geen insuline, geen vergoeding van testmateriaal. Dat snap ik ook wel, eventueel koop ik zelf als ik daar behoefte aan heb.

Als ik in de toekomst onverhoopt weer insuline moet gaan spuiten, dan ga ik weer bij de DVN winkel testmateriaal en injectienaalden bestellen.

8 opmerkingen:

 1. Die crackers zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De crackers zijn lekker maar wel heel hard voor mijn oude gebitje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn inderdaad wel hard. Andere maaltijdcrackers zijn dat ook, is mijn ervaring.

   Verwijderen
 3. Mooi concept, maar nog mooier dat je het niet meer nodig hebt. Geniet van je crackers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik niet goed begrijp is waarom je moet betalen voor deze materialen. Mijn man krijgt alles via de apotheek van de zorgverzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lang ik insuline moet spuiten krijg ik de testmaterialen vergoed door de zorgverzekering, het maakt niet uit of dat via de apotheek gaat of via de DVN winkel. Nu ik geen insuline meer gebruik, krijg ik niets meer vergoed.
   Alleen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld bij zwangerschapsdiabetes, krijg je deze materialen ook vergoed terwijl je geen insuline spuit.

   Verwijderen
 5. Ook bij DVN-winkel krijg je je testmateriaal, zoals naaldjes, glucosemeter en dergelijke gratis, ook de verzendkosten zijn gratis. Alleen voor accessoires (koeltasjes, shampoo enz.) moet je betalen. Bestel je dit gelijk met de wel vergoede materialen ook dan zijn de verzendkosten gratis.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.