zondag 6 juni 2021

Mijn sandalen weer uit de kast gehaald!

Wie wat bewaart, die heeft wat! Ooit kocht ik een paar stevige bruine sandalen. Ze zaten heerlijk, maar ze waren in mijn ogen te lomp om naar het werk aan te hebben. Als het heel warm was, dan droeg ik wel mijn Birkenstock slippers, maar die sandalen vond ik niet kunnen. En omdat ik ze naar het werk niet droeg, lagen ze heel veel zomers in mijn kast.

Nu heb ik ze weer tevoorschijn gehaald.
Dat is voornamelijk omdat ik neuropathie in mijn benen en voeten heb. Ik voel door de diabetes weinig in mijn voeten en daardoor kan ik de slippers niet altijd  goed vasthouden met mijn tenen. Ze vallen soms gewoon uit, op de trap of tijdens het fietsen. Dat verliezen van de slipper is door het hielbandje bij de stevige sandalen niet mogelijk. Verder geven de sandalen door de brede banden meer steun aan de voet.
Ik heb ze ook weer in gebruik genomen omdat ik tijdens de warme dagen vreselijk warme voeten had in de dichte schoenen die ik droeg. Ik draag compressiekniekousen, die zijn met wol, bamboe en garens die zorgen voor de compressie (32% Merinowol- 31% Bamboe- 32% Stretch Nylon- 5% Spandex). De sandalen zijn een stuk luchtiger dan dichte schoenen!

Mijn Birkenstock sandaal

Mijn iets vrouwelijker slipper

Toegegeven: de sandalen zijn niet erg elegant, maar wel comfortabel  😁
Overigens zijn de compressiekousen ook niet heel elegant, maar het is wel heel goed voor mijn benen om ze dragen! Dan zwellen mijn onderbenen niet te veel op en barst de huid niet spontaan open.

Het type en kleur compressiekous die ik bij de sandalen draag. 

26 opmerkingen:

  1. Ik vind de sandalen van Birkenstock echt wel mooi.Ik heb ze zelf ook,want ik heb een brede voet(ik noem het altijd kamelenvoeten),en ik vind deze erg lekker lopen.
    Ik hoef niet van die modieuze teenkiller schoenen.
    En ik zie er veel mensen op lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn voeten zijn ook zo problematisch. Door artrose en veranderende stand van alle gewrichtjes heb ik al jaren steunzolen en verstevigde onderkanten via orthopeed. Ook neuropathie en door doorzakkende voorvoet een orthese via podotherapeut afgelopen week gekregen, erg fijn voelt dat.
    Sandalen heb ik er verschillende en daar passen de steunzolen ook in, allemaal van het merk Durea en allemaal via MP gekocht, dat zijn wel elegante sandalen met goede steun. Nieuw rond de 150 ik betaal max 30 incl verzenden en heb van de 12 gekochte 1 miskoop.
    Steunkousen verdraag ik niet boven de 15 gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, ik vind hem juist heel erg mooi. Ik heb slippers van Birkenstock, die net zo lijken alleen zonder het bandje om de hiel. Nooit geweten dat er zulke sandalen waren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bruine sandalen met hielband heten Milano, google ze maar eens. Je hebt het type Milano in 3 kleuren: bruin, wit en zwart. Ik draag al sinds 1985 Birkenstock sandalen en slippers.

      Verwijderen
  4. Wat ik me afvraag: zwellen je onderbenen nu ook minder erg op, nu je afgevallen bent? Diabetes knapt ook op, als je afvalt. Ik draag met warm weer ook graag sandalen. Dan vind ik dichte schoenen veel te warm. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten of de benen nu minder opzwellen. Ik trek iedere ochtend trouw de compressiekousen aan en die blijven de hele dag aan. Met de kousen krijgen mijn onderbenen geen kans om op te zwellen! Ik draag ze ongeveer 15 uren per dag.
      Het was altijd al zo dat mijn benen dikker worden bij warm weer. Blijkbaar houd ik dan meer vocht vast in mijn benen.

      Ik was van plan om binnenkort weer eens een dag zonder compressiekousen te proberen en te kijken hoe dat gaat. Een experimentje. Misschien kan het ook wel eens een dag zonder en kan ik een jurk of rok dragen met blote benen!

      Verwijderen
    2. Ik geloof dat ik eerder zou gaan voor een halve dag zonder deze kousen. Je kunt beter langzaam afbouwen. Trek ze bv eens een uurtje later aan. Geartsje

      Verwijderen
    3. Je kunt de dag ook beginnen met de kousen en dan als je in de namiddag er even op uit gaat, ze eventjes uit doen?
      De mevrouw die me de kousen aan mat, zei dat het ook heel goed is om met warm weer even op blote voeten door water (meertje of zee) te lopen. Dan masseert het water je benen en dat ondersteunt de bloedsomloop. Ook zei ze dat je een vochtige uitgewrongen handdoek op je benen mat kousen mag leggen als het heel heet is. Om de warmte kwijt te raken.
      Ik vond het vorig jaar heel moeilijk om ze aan te houden in de hittegolf, maar heb het toch maar gedaan.

      Verwijderen
    4. Voor mij is lopen op blote voeten niet een goed idee. Ik heb neuropathie door de diabetes. Door de neuropathie heb ik weinig gevoel in mijn voeten. Soms heel handig, ik voelde er bijvoorbeeld niets van toen mijn nagel ingroeide en er een ontsteking ontstond. Bij een ander had dat veel pijn gedaan en bij mij niet. Maar geen/weinig pijn voelen heeft natuurlijk ook een keerzijde. Wonden en ontstekingen kunnen je voet verwoesten en uiteindelijk een amputatie opleveren.
      Zo kan ik op blote voeten in het water ongemerkt wonden oplopen omdat ik vrijwel niets voel. De diabetes zorgt voor een slechte wondgenezing en dan heb ik dus een groot probleem!

      Verwijderen
    5. Ai dat is waar! Helemaal niet bij stilgestaan terwijl je het wel had genoemd.
      Ik draag graag waterschoenen in open water.

      Verwijderen
  5. Mijn man dacht ook na 35 jaar zijn mooie trouwschoenen (al die tijd in de kast gestaan) aan te doen naar een bruiloft, maar toen hij uit de auto stapte bleef zijn verteerde zool achter op de automat. Voor omstanders hilarisch, maar hijzelf…..
    Hopelijk blijft jou dat bespaard!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, zo oud zijn mijn sandalen nu ook weer niet! Ik schat dat ze ruim 12 jaar oud zijn, of misschien iets ouder. Indertijd droeg ik ze in mijn vrije tijd, maar uiteindelijk zijn ze definitief in de kast beland en droeg ik ook in mijn vrije tijd schoenen die ik ook naar mijn werk aan had. Nog steeds heel comfortabele schoenen, maar in mijn ogen iets netter.
      Ik heb de sandalen nu een aantal dagen gedragen en de zolen zijn nog prima!

      Verwijderen
  6. Misschien opleuken met een mooi enkelbandje?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Neuropathie lijkt me ontzettend vervelend zeg! En inderdaad de eerste functie van schoeisel is bescherming van je voeten.
    Deze Birckenstocks lijken het oorspronkelijke (vintage!) model uit de jaren 80. Het doet me helemaal terugdenken aan die tijd van meditatie en vegetarisch eten ontdekken. Ik had ook zo'n paar, een slagje lichter en die werden gedragen met gebreide sokken. Lach niet! Later ben ik over gestapt op model Papillion en nog weer later Gizeh (teenslipper). Die laatste is heel erg lekker als het heet is: ik heb teenloze compressiekousen dus dan kan dat.
    Net als Lot draag ik graag Durea voor mijn steunzolen. Mijn zolen passen er heel goed in en ik vind ze ook nog leuk om te dragen. Die schoenen zijn er in verschillende breedtematen en ook halve lengtematen. Dat valt dan in de categorie het kost wat maar dan heb je wat.
    Op schoenen ga ik niet meer bezuinigen. Ik heb nu 12 paar inclusief wandelschoenen en sportschoenen, waaronder een laatste paar zitschoenen voor als ik alleen maar hoef te zitten en pootjes geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben een groot fan van Birkenstock schoeisel. Ze zitten zo lekker met dat heerlijke voetbed. En ze zijn toch mooi om te zien…? Ze worden wel ieder jaar duurder. Best een investering.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Birkenstock schoeisel staat mij niet, de sandalen zijn te breed voor mijn voeten. Ik wil wel lekker kunnen lopen en geen knellende schoenen om mijn voeten. Het blijft zoeken, meestal vind ik wel wat. In de zomer liefst sandalen met voetbed. Gister 2 paar gekocht in verschillende kleuren kan ik weer vooruit. Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze sandalen zijn te breed voor uw voeten, u wilt geen knellende schoenen. Begrijpt iemand dit nog….?

      Linsey

      Verwijderen
    2. Wie de schoen past trekt hem aan. Astrid

      Verwijderen
  10. Ik heb 2 paar wandelsandalen (Keen en Ecco), daar loop ik met mooi weer 10 tot 25 kilometer op. Ze zijn goed te verstellen want meestal worden mijn voeten na uren lopen ook wat dikker. Op mijn Birkenstock slippers loop ik soms thuis maar ik vind de binnenzool niet prettig, de slippers van Sketcher lopen prettig! Ook heb ik 1 paar ‘nette’ sandalen, El Naturalista.
    Schoenen en sandalen koop ik nooit om het ‘uiterlijk’ , ze moeten goed zijn voor mijn voeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik draag zomers zlippo sandalen met ingebouwde steunzolen. De podotherapeut maakt mijn steunzolen in de zlippo sandaal.
    Voor info kijk bij zlippo. Je kan via de zorgverzekering korting krijgen op de sandalen en het inbouwen van je steunzolen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik loop zomers op zlippo sandalen met mijn eigen steunzolen ingebouwd in de sandaal door de podotherapeut.
    Je kunt via je zorgverzekering hier voor korting krijgen.
    Kijk op de site zlippo voor verdere informatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Precies zulke Birkenstock sandalen heb ik, ze zijn 10 jaar oud. Droeg ze jarenlang als ik ging wandelen.Nu minder omdat ik opeens last had van dat opstaand randje aan de voorkant. De slippers die ik van hetzelfde merk heb draag ik in huis. Wat ik echt vervelend vind aan Birkenstocks is dat de binnenzool, het voetbed dus, zo snel vies wordt en verkleurd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op pinterest kun je tips vinden om je birkies goed.schiin te krijgen. En de schoenmaker kan er een nieuwe zool onder zettendus kun je er in de praktijk mee toe tot het kurk kruimelig wordt. Ik zou ze alleen niet oor lange wandelingen gebruiken, omdat ze niet voldoende demping.oor de oeedplaat en gewrichten geven. De podotherapeut en orthopeed waren daar heel stellig over. Wandelschoenen zijn echt noodzakelijk voor lange wandelt hten.

      Verwijderen
  14. Van wat voor merk zijn jouw compressie kousen? Met wil erin klinkt mij als muziek in de oren. Ik heb compressiekousen klasse 2, maar die zijn helemaal van kunstvezel. En verder vind ik tegenwoordig comfort belangrijker dan het oog van anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop kousen van het merk Sockwell en ik draag klasse 2. In klasse 1 is meer keus dan in klasse 2.

      Verwijderen
  15. Voor schoenen vind ik "comfortabel" een veel belangrijker criterium dan "mooi". Al heb ik ook een gekoesterd paar rode lak-sandalen (maar die draag ik soms een zomer lang niet..). Ik zweer bij Wolky's etc, die passen precies goed voor mijn voeten. En ze zijn de laatste dertig jaar langzaamaan een stuk eleganter (minder onelegant) geworden. Ik vind jouw sandalen écht wel mooi; ik houd van vrouwen op "stoere" schoenen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.