donderdag 21 april 2022

Een extra krantenabonnement genomen

Kranten lees ik voornamelijk online en soms is er op facebook een verwijzing naar het Dagblad van het Noorden, de regionale krant. Het gaat dan vaak om premium artikelen en die kun je zonder abonnement niet lezen. Mij interesseert regionaal nieuws ook zeker wel. Ik woon al nagenoeg 50 jaar in de stad Groningen en ik heb ook wel eens voor korte tijd een proefabonnement op deze krant gehad. Toen ging het om de papieren krant, naast het abonnement op de Volkskrant, die ik ook al weer jaren lees.

Nu was er het aanbod om voor 81 cent per week een jaarabonnement te nemen op de premium artikelen + de nieuws app.
Dus ik heb besloten dat te gaan doen.
Een jaar lang een abonnement voor maar €42,12, oftewel €3,51 per maand. Dan krijg ik niet zoals bij de Volkskrant de volledige krant, maar voor mij is het naast mijn normale krant goed genoeg. Ik ga kijken hoe het bevalt en in hoeverre ik er gebruik van ga maken.

Hoeveel kranten lees jij?

14 opmerkingen:

  1. Wij lezen AD. Lees hem samen met onze vriendin. Die heeft 50% korting op het abonnement. Kst ons 10 euro per maand. Dit doen we sinds een half jaar. Daarvoor deden we om de beurt een actie van 4 weken boor 4 euro, hebben we jaren lang gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij lezen 'trouw' en een lokale krant. Vooral de verdiepende- en achtergrondartikelen vind ik echt een meerwaarde.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben digitale NRC dat we op laptop of telefoon lezen.

    Van de buren krijgen we de weekend Telegraaf op maandag dus lkees alleen de bijlages.
    En we krijgen ook de regionale bode van hun.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik lees Volkskrant compleet en dé digitale NRC. Kost me ruim €60 per maand Riet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mijn abonnement op de Volkskrant (alleen de zaterdagkrant op papier en de rest digitaal) betaal ik €24,66 per maand.

      Verwijderen
  5. Op de Volkskrant heb ik een digitaal abonnement.Verder lees ik de lokale krant, de stukjes die vrij te lezen zijn dan. En ik kijk vaak op the Guardian, een Engelse krant waar heel veel te lezen valt, gratis dus. Aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij lezen de regionale papieren krant en hoewel het (erg) duur is wil ik ze niet missen. Digitaal de krant lezen vind ik niet fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Regionaal dagelijks en landelijk in het weekend erbij. Er is veel overlap in het nieuws, ik vind de achtergrondartikelen in de landelijke krant beter. Maar mijn man her regionale nieuws.
    Digitaal lezen vind ik vreselijk, ook geen ebooks om die reden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Toen ik werkte, las ik graag het FD op mijn werk. Nu lees ik papieren krant Volkskrant en FD thuis. Ik heb nog een digitale Telegraaf. Kennissen gaan griezelen als ze horen dat ik de Telegraaf lees. Ook heb ik digitaal de trouw een tijd lang gelezen. Het beviel niet, omdat er teveel restricties zaten aan het abonnement.

    Ik betaal 102,49 per kwartaal voor de Volkskrant ruim 9 euro voor de Telegraaf per maand en iets van 459 voor het FD per jaar. Ik bel altijd tegen de tijd dat het abonnement verloopt en zet deze datum n de agenda.
    Volgend jaar wil ik een kwartaal de kranten digitaal lezen tijdens overwinteren.
    Nu weekblad de Elsevier wekelijks wordt gejat uit de bieb, heb ik mijn grote abonnement per juni omgezet naar een klein abonnement. Wat ben ik boos. Ik twijfel of ik dat abonnement er bij neem, is peperduur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik lees de digitale NRC, dat kost mij niets omdat mijn vader een papieren abonnement heeft en ik mee kan liften. Daarnaast lees ik de digitale The Guardian, dat is, voor zover mij bekend, de enige volledig gratis krant. Zij hopen dat nog lang te kunnen doen, ik hoop het ook! Maar ik begrijp ook dat dat niet eeuwig kan, journalisten en fotografen en schrijvers van columns moeten ook geld verdienen. Mooie aanbieding Aaf, zou ik denk ik ook van profiteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij lezen door de week de NRC digitaal en in t weekend de papieren krant. Elke dag een papieren krant vinden we teveel. We hebben heel lang een abonnement gehad op DvhN, ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik lees verschillende kranten digitaal (Trouw, The Guardian, Volkskrant en soms DvhN)
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb een papieren abonnement op Trouw van do-za, de andere dagen digitaal. Daarnaast lees ik veel AD - de gratis artikelen. Ik kom écht te weinig toe aan kranten lezen - het stapelt zich op bij mij in de huiskamer...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.