woensdag 20 april 2022

Mijn appelboom en kersenboom bloeien

Zowel mijn appel als mijn kers bloeien uitbundig nu! Beide met zeker honderd bloemen. De kers wordt al druk bezocht door insecten. De knoppen van de appelbloesem zijn nog niet helemaal open, dat komt binnenkort. Ik ben benieuwd wat deze bomen gaan opleveren! Ik heb de ervaring dat lang niet alle bloemen vruchten worden. Ik ga het zien! De appel is voor mij en de kersen zijn voor de vogels.

De kers

De appelboom

6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik vind het heel feestelijk, al die bloesems!

      Verwijderen
    2. Wij vinden ze ook heel feestelijk! Mijn middelste dochter was gisteren jarig en ik zeg altijd tegen haar als ik bloesembomen in bloei zie: "kijk, die zijn alvast versierd voor je verjaardag."

      Verwijderen
  2. Ik kocht bij de Chinese webwinkel gaas en maakte daar een hoes van. Voor het eerst sinds vier jaar heb ik bessen en buitendruiven gehad. Ook kocht ik vorig jaar minitree bomen, pruim, kers en appel. Hier past een nieuw te maken hoes ook over. Dit jaar hoop ik fruit te kunnen plukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die kersen zijn klein en zuur met een grote pit. De merels snoepen er van en dat vind ik helemaal prima!

      Verwijderen
  3. Mijn perenboompje is alweer al uitgebloeid. Het warn er niet veel dot jaar, af en toe zit er eens een jaar tussen dat het wat minder is. Maar dat vind ik niet erg want ik krijg de peren toch nooit allemaal op.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.