donderdag 21 juli 2022

Hitte en toegang tot de nabestaandenrekening

Die nabestaandenrekening van de Rabobank duurt toch langer dan toegezegd. Ik schreef er over in mijn blog over de groene vinkjes.
De rekening staat nu op mijn naam en ik heb een pincode en een bankpas, dat is gelukt, maar dat is voor het beheer van de bankrekening niet genoeg. Er moet ook nog een scanner komen. Die scanner heb je nodig voor internetbankieren. Om in te loggen en betalingen te doen. Blijkbaar ging men er van uit dat die scanner met de inboedel van mijn overleden ex-man meekwam, maar hij heeft nooit zelf het beheer gehad over zijn Rabobankrekeningen. Dat deed de bewindvoering voor hem, die hebben voor alle klanten een rekening bij de Rabobank en de klanten hebben bij hun eigen bank een leefgeldrekening. En daar bij de bewindvoering hebben ze dus een scanner, maar ik niet en mijn dochters ook niet.
Dus heb ik de telefoon gepakt en gebeld naar de bank. Mijn vermoeden klopte, ze hadden er helemaal niet aan gedacht dat ik ook een scanner nodig had. En die scanner is wel een dingetje, daar zitten chips in en daardoor is er een tekort aan die dingen.
Dit vind ik op hun site: "Als gevolg van corona is er wereldwijd een tekort aan chips voor verschillende apparaten. Helaas geldt dat ook voor de Rabo Scanner. De voorraad van Rabo Scanners is daarom kleiner dan normaal. Vraag dus alleen een nieuwe scanner aan als je deze echt nodig hebt."
Normaal gesproken is de wachttijd voor een aanvraag voor een nieuwe scanner twee weken, maar in ons geval kon het sneller en kon ik hem over twee dagen verwachten. Dat is dan wel weer een meevaller! Ik wacht af!
En als ik klaar ben met de afhandeling van de erfenis, stuur ik hem weer terug. Dan verdwijnt hij ook niet bij het afval of in een lade of zo.

Update 21 juli: het systeem zegt nee. Ik ontving vanochtend een mailtje dat er iets niet klopt. Ik kan geen scanner ontvangen.
Dus opnieuw de telefoon gepakt. De rekening mag niet op mijn naam staan, maar blijft staan op de naam van de overledene. Dat vind ik wel prima, het was zijn rekening en het is voor afhandeling van de erfenis ook helemaal niet nodig om die rekening op mijn naam te zetten, waarschijnlijk is het alleen maar verwarrend als de rekening op mijn naam staat. Daarom snap ik niet waarom ik een pas heb op mijn naam, maar het maakt ook niet uit, want ik ga die pas enkel gebruiken voor internetbankieren om de nalatenschap af te handelen. De tenaamstelling bleek het probleem te zijn en nu ontvang ik uiterlijk komende dinsdag dan toch een scanner.

En dan was er de hitte.
In mijn huis bleef het vrij koel. Gisteren werd het in mijn woonkamer 24,5 graden en in de slaapkamer 26 graden. En als je dan naar buiten stapt   ................  dan komt de hitte je tegemoet!
Op dinsdag ben ik na het zwemmen niet meer naar buiten gegaan. Alleen om mijn huisvuilcontainer en de container van de achterbuurvrouw op te halen en weer bij huis te zetten. En wat was het in het begin van de avond nog warm! Het leek nauwelijks af te koelen. De nacht ging prima, voor het eerst sliep ik niet meer onder mijn zomerdekbed, maar onder een laken en een dunnen katoenen deken. Eigenlijk was dat nog een beetje te koud, dus trok ik een slaapshirt aan.

Gisteren moest ik groente ophalen. Nou ja, moest, er moest helemaal niets, maar ik wilde het wel graag.
Dus stapte ik bij 30 graden op mijn fiets. Met een sjaaltje om mijn nek, een zonnehoedje op en flink ingesmeerd met zonnebrand 10 km fietsen tot aan de boerderij. Ik had 2 doppers met water in de fietstas, zodat ik onderweg voldoende kon drinken.
Toen ik weer thuis was met mijn mooie biologische groenten, voelde ik mij toch wel een bikkel! Ik had het toch maar eventjes gedaan, die fietstocht in deze hittegolf. Vergeleken bij de fietstocht waar ik recent over schreef stelde het niets voor, maar dat was wel 39 jaar geleden, toen was ik een jonge blom van 30 en nu is het jongste er echt wel af 😂

Over de groente morgen meer!

4 opmerkingen:

  1. Hebben de buren geen scanner te leen? Voordeel van de Rabo scanner is dat deze op de pad werkt, dus niet aan iemand persoonlijk wordt toegewezen, zoals bijvoorbeeld bij een asn of ing rekening.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Had gekund, maar ik heb geen idee wie een Raborekening heeft.

      Verwijderen
  2. Wat een ellende toch met die scanner. Kun je niet via een app internetbankieren want dan heb je geen scanner nodig of is dat bij de Rabobank toch nog nodig? Bij de SNS en ING in ieder geval niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, zonder scanner lukt het niet. Bij mijn ASN rekening is alleen een apparaatje nodig en als ik op mijn telefoon geld overmaak, helemaal niets, behalve een pincode.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.