woensdag 10 augustus 2022

Ziek!

Afgelopen zaterdagmiddag paste ik in mijn huis op mijn kleindochters. De jongste was een beetje ziek. Ze had diarree en was wat minder fit. Oudste dochter vroeg nog of ik vanwege haar ziekte wel wilde oppassen. En ik dacht: het zal zo'n vaart niet lopen, laat maar komen. Het is al zo lang geleden dat ik ziek ben geweest. Het komt vast goed, dacht ik.

Maar vanaf maandagochtend voelde ik mij niet goed. Vooral misselijk en geen eetlust. Kleindochter heeft mij waarschijnlijk besmet! Gek genoeg had ik geen diarree, ik was hooguit wat winderig.
Ik sloeg het ontbijt over en nam een lichte brunch en 's avonds een beetje warm eten. Maar dat viel 's avonds niet goed. Ik heb het binnen gehouden, maar het scheelde niet veel of ik had alles er weer uit gegooid. Mijn maag had helemaal geen zin om eten te verwerken. Die maag kwam in opstand, ik had een heel zwaar gevoel in mijn maag.
Ik dacht dat ik geen koorts had, maar dat klopte niet. Ik was koud ondanks dat het hier thuis maandag en gisteren 23 graden was. Warm genoeg, zou je denken, maar niet voor mij. Het bleek dat ik lichte koorts had. Zo'n 1 tot 1,5 graad hoger dan normaal. Dat is genoeg om het op een warme dag toch koud te hebben. Tussen maandagavond en gisteravond 15 uren geslapen, ook op middag nog een aantal uren en ik heb ook gisteren weinig gegeten en lekker warme kleding gedragen.

Nu ik heb het idee dat het leed geleden is. Maar ik wacht vandaag nog even af!

14 opmerkingen:

 1. Gelukkig kortdurend. Bij je kleinkinderen ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is verder niemand ziek geworden, alleen jongste kleindochter van 2 en ik. Ook nog geen twee dagen ziek.
   Vanochtend als vanouds bij het opstaan 36,6. Geen koorts meer dus.

   Verwijderen
 2. Beterschap, Aaf.
  Nog even rustig aan doen en luister naar je lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel me weer helemaal beter en ik ben weer koortsvrij. Vandaag nog rustig aan en kijken hoe dat gaat.

   Verwijderen
 3. Goed dat je even rustig aan doet! Ik hoop dat je weer snel "de oude" bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Nee, dat vind ik niet nodig. Ik ben na nog geen 48 uren al weer helemaal beter en ik heb totaal geen verkoudheidsklachten. Ik acht het echt onwaarschijnlijk dat dit corona was. Volgens mij was het een maag/darm virusje, geen luchtwegvirus.
   Het RIVM geeft aan dat de belangrijkste Covid-19 symptomen zijn: verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak. Helemaal geen last van dat alles, afgezien van lichte koorts.

   Verwijderen
  2. Helaas, hier toch corona na buikgriepje

   Verwijderen
  3. Je had dus wel een symptoom, dus had je moeten testen. Je hoeft niet alle symptomen te hebben voor je een zelftest doet, 1 is voldoende.

   Verwijderen
  4. Niet alles is corona...
   En waarom testen als je bij klachten thuisblijft?

   Verwijderen
  5. Maar dat weet je pas als je getest hebt. En als het wel corona was kwam het van anderen die mogelijk meer mensen aangestoken hebben.
   Testen zonderklachten heeft weinig/geen zin, dan werkt een zelftest onvoldoende maar wanneer er 1 of meerdere symptomen zijn wel. En dat is nog steeds het zeer dringende advies.
   Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

   Verwijderen
 5. Beterschap!! Hopelijk voel je je snel weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het een kortdurend dipje was!
  Tgea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kleinkinderen en schoonzoon ook plotseling buikgriep toen ze op de camping waren. Heerst heel erg op moment.
  Binnen 2 dagen weer opgeknapt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.