dinsdag 4 oktober 2022

"Ik superboos!"

Zegt mijn tweejarige kleindochter met een boos gezicht. Haar ogen fonkelen mij tegemoet en ze kijkt me inderdaad heel boos aan. Waarom ze zo boos is, is mij niet duidelijk, maar ze is wel superschattig zoals ze daar staat. Om het woord super maar eens weer te gebruiken.
Het duurt even, want voor communicatie met een nog geen 2,5 jaar oud kind, heb je tijd nodig, maar het blijkt dat ik haar regels voor het spelen met de bal niet goed snap. Ze wilde mij op een bepaalde plek in de kamer hebben en dan konden we elkaar de bal toegooien. Ze vangt de bal echt! Zo nu en dan tenminste, en ze kan ook goed gooien.

Het woordje super kent ze nèt en ze weet heel goed dat ze dat woord kan gebruiken ter versterking van wat ze zegt.
Toen ze in de auto stapte, zei ze: "ik supergroot" en ze wilde maar voorin de auto plaatsnemen en niet in het autostoeltje op de achterbank. Ze was immers al zo groot en kon al van alles zelf?
Mijn dochter: nee om voorin te zitten ben je nog niet groot genoeg. Kleindochter teleurgesteld: "ik superklein." Nee, dat ook weer niet, een beetje tussenin.

kleindochter in een zelfde pakje als haar zusje, kijk daarvoor hier.

Ik vind het erg leuk om de ontwikkeling van mijn 4 kleinkinderen mee te maken. Bovenstaand kleinkind is 1.5 jaar ouder dan haar jongste neefje en het is een wereld van verschil! Op deze leeftijd gaat de ontwikkeling zo hard! Ze is in sommige opzichten echt al supergroot!

7 opmerkingen:

  1. Geweldig, wat lief! Ik ken het antwoord "Ja, je bent al groot, maar je moet nog veel groter worden..." Grappig toch, dat ze niet kunnen wachten met groter worden, en denken dat ze dan alles kunnen en mogen wat ze maar willen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze dochter heeft een tweeling van 2,5 jaar. Ze is in de keuken, hoort toch wel erg veel lawaai vanuit de kamer komen, gaat kijken en vraagt: hebben jullie weer een grote rommel gemaakt? Antwoord: valt wel mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aahhh, wat lief! Wat een fijne kleindochter heb je. :)
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk voor je om dat allemaal mee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat schattig, kleine wijsneus. Zeker leuk om van zo dichtbij weer mee te maken. Dat jurkje is ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kinderen, en zeker die kinderen die net de taal ontdekken, hebben zo hun eigen manier om aan te geven dat iets erg is of vergelijkbaars.
    De jongste dochter van een zus van me had net de uitdrukking gehoord 'ik schrok me een hoedje' en om aan te geven dat ze ergens heeeeel erg van geschrokken was, schrok ze zich twee hoedjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.