donderdag 27 oktober 2022

Zomer, herfst en een beetje winter

Als je naar de bomen kijkt, dan denk je het is herfst. Veel geel en rood blad, van sommige bomen liggen bijna alle bladeren al op de grond!

Kijk je naar de thermometer, dan kan je denken dat het zomer is . In de komende dagen worden temperaturen boven de 20 graden verwacht!
Gisteravond zag ik in de stad mensen met blote onderarmen en -benen! Echt zomers dus! Een fijn voordeel is dat er niet of weinig gestookt hoeft te worden.

En kijk je naar de datum en de klok, dan blijkt het binnenkort wintertijd te zijn. De klok moet het komende weekend weer verzet. Wat eerst 7 uur 's ochtends was, wordt nu 8 6 uur 's ochtends. Heel fijn voor mensen met kleine kinderen, maar niet echt. Zonder kleine kinderen kun je een uur langer slapen, maar daar zijn die kleintjes niet op ingericht. Die worden gewoon om zes uur of half zeven wakker. Vijf of half zes wintertijd dus!
De beste methode om de kinderen aan de overgang te laten wennen, schijnt te zijn om de kinderen steeds een kwartiertje later naar bed te laten gaan, zodat ze er misschien komende maandag wat aan gewend zijn! Bij baby's zal dat niet lukken, maar met oudere kinderen werkt het vast beter!

15 opmerkingen:

  1. Elk jaar hetzelfde , oh oh de kindjes hebben er last van.
    Wel bijzonder dat als ze op vakantie gaan naar een land met tijdsverschil dat je ze dan niet hoort.
    Vroeger nooit geen last van gehad met mijn eigen kinderen , ook mijn kleinkinderen nergens last van.
    Het is maar hoe je er mee om gaat , niet teveel pamperen en gewoon mee laten draaien .
    De winter en zomer tijd mag van mij wel afgeschaft worden , ik vind het complete onzin .
    Maar dat heeft dan weer niets met kinderen te maken maar meer met het feit dat het wat energiebesparing betreft niets zou uitmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat vervelend voor je, dat je je zo slecht in anderen kan verplaatsen. Dat jij er geen last van had, maakt toch niet dat niemand er last van heeft?

      Verwijderen
    2. Nou ik ben niet gepamperd hoor, maar kan slecht tegen dat geschuif met die wijzers.Mijn innerlijke klok snapt er niks van en dan raakt heel mijn waak en slaapritme in de war. Lig ik klaarwakker op tijd in bed en slaap ik pas een uur later (of al een uur eerder dan de bedoeling is). Pfff

      Verwijderen
    3. “vroeger ‘nooit geen’ last gehad met mijn eigen kinderen”..
      Altijd last, dus!

      Verwijderen
  2. Heerlijk de wintertijd daar is mijn biologische klok beter op afgesteld .
    Het heeft toch zijn nut niet bewezen en het is wel bewezen dat met de overgang van winter naar zomertijd mensen van slag zijn waaronder ikzelf.
    Naar een ver land ben ik nooit geweest maar mezelf kennende zou ik de eerste dagen misselijk van alle omslag zijn.
    Groet Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier nog zo iemand. Wintertijd nooit geen last. Zomer tijd van slag en ziek gevoel. Mn bio klok helemaal van slag. En nu in de overgang is nog erger.

      Verwijderen
  3. Volgens mij is het andersom. In het najaar gaat de klok achteruit.j

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk. De klok gaat achteruit. Het wordt 's morgens een uur vroeger licht en 's avonds een uur eerder donker.

      Verwijderen
  4. Voorjaar Vooruit, de 2 V. Klok gaat achteruit ipv vooruit wat beschreven wordt in je blog. Groeten Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet alleen kinderen maar ook onze hond is dan van slag en wil echt op haar "normale" uur eten en loopt enorm te zeuren de eerste paar dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kijk ernaar uit. Weer een uur eerder licht. Vind het in de zomer ook fijn als het een uur langer licht blijft. Ik vind dat ze de zomer- en wintertijd niet af moeten schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk de wintertijd! Ik heb zomers altijd het gevoel dat ik een uur achter de feiten aan loop, voor mijn biologische ritme is de wintertijd vele malen fijner. Ja de kinderen zijn ook eerder wakker maar inmiddels op een leeftijd dat ze zich smorgens prima redden. Zomer tijd is zoon namelijk ook al om 5 uur klaar wakker in de winter meestal half 5. Dit is al vanaf zijn geboorte dus ach het hoort bij hem. Ik hoop dat hij er later zijn voordeel mee kan doen door vroege diensten te draaien oid,

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik heb altijd veel last van omschakelen van zomer naar wintertijd. Omdat ik deze week minder hoef te werken heb ik de tijd voor mezelf al omgezet zodat ik er volgende week meer aangewend ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wist u dat de ‘Engelse tijd’ de tijd is die het beste bij Nederland past? We zitten namelijk dichter bij London dan bij Berlijn.
    Op 16 mei 1940 voerde de Duitse bezetter de Midden-Europese Tijd in Nederland in. Tot dat moment gebruikte Nederland de Amsterdamse Tijd. De Amsterdamse Tijd liep 20 minuten voor op de standaardtijd, ofwel UTC +0:20.

    Op 3 april 1977 werd de Oost-Europese tijd als zomertijd ingevoerd. Dit betekent dat we in de winter één uur voorlopen en van maart tot oktober zelfs twéé uur. Vooral avondmensen hebben hier vaak (veel) last van.

    Hef invoeren van de West-Europese tijd voor Nederland, BE, LUX, FR en Spanje zal veel gezondheidsvoordelen opleveren. En miljoenen mensen kunnen in de winter ‘s morgens in daglicht naar hun werk, kinderen hoeven niet meer in het donker naar school en naar huis te fietsen. Deze tijd past beter bij het bioritme en leerlingen zitten fitter in de les. Het is dan al net na 7:30 uur daglicht en tegen 16:00 donker. De jongere kinderen zijn dan voor het donker thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor deze heldere uitleg! Ik ben een echt avondmens, functioneer 's ochtends slecht en het het voelt alsof er watten in mijn hoofd zitten. Hoe vroeger ik op moet hoe langer het duurt tot ik echt wakker ben. Ik wist niet dat dit met de tijd te maken had. Wat een mooi inzicht.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.