dinsdag 15 november 2022

Jaarpremie zorgverzekering 2023 alvast betaald. Met korting!

Al weer ruim een week geleden ontving ik via de mail het nieuwe polisvoorstel van de zorgverzekering.
De premie van de basisverzekering wordt  €9,75 per maand hoger en daarmee komt de premie op € 137,50 per maand.

Al jaren geleden ben ik begonnen met het betalen van de premie per jaar en niet per maand. Als je in één keer betaalt, dan krijg je korting. Ooit was dit 2%, maar tegenwoordig is de korting gedaald tot 1%. Jammer dat de korting voor ineens betalen geen 2% meer is, maar ik vind het nog steeds wel de moeite waard.

Toen ik begon met het betalen van de jaarpremie, ontving ik nog salaris en met dat salaris een 13e maand. Die werd uitbetaald in december. Die 13e maand die mis ik nog steeds! Wat een luxe om in december een dubbel maandsalaris te ontvangen! Toen ging een flink deel van die 13e maand op aan het betalen van de jaarpremie van de zorgverzekering, nu moet dat van mijn spaarrekening komen, want helaas betaalt het ABP of de AOW geen 13e maand.

Ook dit jaar heb ik de jaarpremie van de zorgverzekering weer in één keer betaald. Dan is dat maar weer klaar voor het volgende jaar. Ik heb het geld wel op mijn spaarrekening.
En de korting was deze keer €19,56!

Hoeveel kost de zorgverzekering in 2023 omgerekend per maand, inclusief het verplichte eigen risico, dat waarschijnlijk volgend jaar geheel opgaat? €191,62
Het kan nog wat meer worden, want mogelijk moet ik ook nog een eigen bijdrage betalen voor sommige medicijnen.

PS
Het ontstoken hoornvlies herstelt goed. Ik heb er nu bijna geen pijn meer aan. Heerlijk om weer te kunnen zien vrijwel zonder pijn. Het schrijnt alleen nog een klein beetje.

13 opmerkingen:

  1. Pff, het is wel een smak geld per jaar! En omgerekend per maand ook! Ontvang je ook zorgtoeslag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dan, krijgen de kinderen het geld terug als ik er niet meer ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je oog vooruit gaat! Gtoet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben overgestapt naar Just van CZ, daar krijg je 2% korting bij ineens betalen. En 20 euro korting per maand bij maximaal eigen risico.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben van plan over te stappen en kies voor het hoogste risico bedrag. Inmiddels al een paar jaar, omdat ik het nog niet heb hoeven gebruiken, wordt dat bedrag hoger op mijn spaarrekening , zodat als het nodig is het daarvan afgehaald kan worden. Ik betaal 1x per jaar , bij de nieuwe verzekering krijg ik daar geen korting op. Minimaal zet ik iedere maand 200 euro opzij voor de verzekering . Dat zou dit jaar niet hoeven en gewoon maandelijks 215 euro direct aan verzekering uitkeren. Toch scheelt het 180 euro per jaar met mijn vorige verzekering, ik vind dat de moeite waard. ( 2 personen) Het wordt wel steeds meer puzzelen. Wij hebben zorgtoeslag dat staat apart voor tandarts en eventuele andere ziektekosten. Lijkt allemaal ingewikkeld. Voor ons werkt dit het best en raak ik niet in de stress. Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog steeds alleen basisverzekering. Wel nu met gewoon eigen risico. Ik tikte bij DSW 1633,44 af. Een zus met alleen basis bij CZ was duurder uit. CZ vergoed ook artsen in buitenland, net zoals DSW dat doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet goedkoop. Ik heb laatst eens wat tijd gestoken in het berekenen van de premie t.o.v de daadwerkelijk vergoede kosten en ik kan in zowel de aanvullende verzekering als de tandartsverzekering resp 1 en zelfs 2 stappen terug zónder meer geld kwijt te zijn aan het geheel.

    Eén van de belangrijkste conclusies 2 jaar geleden was al de overstap van vrije keuze naar natura. Geen enkele zorgverlener die ik normaliter zou raadplegen is niet gecontracteerd. Vorig jaar kwam daar een oogkliniek bij, maar de premie woog niet op tegen de 25% die ik zelf moest betalen.

    Dit jaar zag ik dat ze lekker hebben gegoocheld met namen waardoor de verzekering die voorheen de 'middelste' optie was, nu ineens de hoogste optie is. Dus maar weer even door de berekeningen gerold.
    Gelukkig kan ik daardoor zelfs meer schrappen dan verwacht.

    Voor mij gaat het van 142,70 (excl ER) naar ca 157,15 zonder wijzigingen. Met wijzigingen gaat het naar 142,85 zónder noemenswaardig inleveren van vergoedingen. Da's toch weer leuk naast alle prijsstijgingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik twijfel nog tussen jaarbetaling of per maand. Dit in verband met de aankomende verbouwing. Maar neig toch om het per jaar te betalen, we hebben er een aparte spaarpot voor waar op dit moment, genoeg in zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik betaal per jaar, met mijn 13e maand, ik maak dan gebruik van de korting voor in een keer betalen én de collectiviteitskorting via mijn werkgever. Ik moet de nieuwe aanbieding nog gaan bekijken en weet nog niet of ik, na jaren trouwe klandizie bij Zilveren Kruis Achmea, ga overstappen. Binnenkort ga ik dat uitzoeken. Fijn dat je ook beter wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb de berekening van Zilveren Kruis ook binnen en we blijven daar. De premie betaal ik eens per jaar dan is t maar gedaan en erger ik me elke maand ook niet zo aan t bedrag. Helaas kan ik mijn hypotheek en mijn verzekeringen niet per jaar betalen. Dit zou ik namelijk ook heel graag willen. Dan is t maar gedaan….

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dan ga je vast niet blij zijn want de collectiviteitskorting mag vanaf volgend jaar niet meer op de basisverzekering; alleen nog op de aanvullende. Ik had er niets over gehoord dus het was voor mij een bijzondere verrassing, zullen we maar zeggen. Carola

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.