zaterdag 21 januari 2023

Mijn boodschappen in de afgelopen week

 Ik ben druk bezig met de cursus Budgetteren van je boodschappen, maar hoe deed ik het zelf?

Ik:

 • ging naar de Lidl nadat ik in Lidl Plus 2 kortingscoupons (biologische groente en groenteschnitzels) had geactiveerd (LP).
 • ging naar de AH nadat ik een aantal Bonusboxartikelen had geactiveerd (BB). Ik kocht er ook wat 2e gratis: thee, mandarijnen
 • ging naar de markt kijken bij de groenten-en-fruit-kraam, die wekelijks zakken met groente en fruit voor 1 euro verkoopt. Het is altijd afwachten wat het aanbod is. Deze keer koos ik mango's en tomaatjes.
 • ging naar de Plus want ook daar was een 2 = 1 actie. Daar kocht ik tonijn.

De mango's van de markt waren op 1 na nog wat hard, maar 2 van de 3 hadden wel een bruin plekje van beginnende rot. Eén was zacht genoeg en lekker.  Ik heb online gezocht hoe ik onrijpe mango's snel kon rijpen. Dat vond ik hier en zo heb ik het gedaan. Aan een mango van 33 cent per stuk valt niet veel te bederven, financieel gezien. Ze werden van de magnetronbehandeling veel rijper en goed eetbaar. Tenminste, die informatie vond ik online, maar de werkelijkheid was anders. De mango bleef hard en wat zurig. Wel eetbaar, maar daar was ook alles mee gezegd. De 3e mango ligt nog op mijn keukentafel te rijpen. Mijn conclusie: ik ga ze niet weer kopen, ook al zijn ze 3 samen voor 1 euro. Alleen als ik plannen en ingrediënten heb om er mangochutney van te maken.

Ik keek ook al eens even online naar de aanbiedingen voor de komende week bij AH, Lidl en Plus (winkels die voor mij goed bereikbaar zijn). De moeite waard vind ik:
3 preien voor 1 euro (Plus)
bio peulvruchten in blik 400 gram, o.a. linzen (Plus)
500 gr spruiten 69 cent (Plus)
2 pakken zuurkool 1 euro (AH)
Alpro uit de koeling 1 + 1 gratis (AH)
spitskool 99 cent per stuk (Lidl)
Elstar 99 cent per kilo (Lidl)
witlof 79 cent per pond (Lidl)
2 steenovenbaguettes wit of meerzaden voor 99 cent (Lidl)

14 - 21 jan. '23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
2x 1 kg mandarijnen* AH 2,79
3 mango's Markt 1,00
stokbrood met zuurdesem 370 gram* Plus 1,00
extra belegen kaas* AH 3,42
makreelfilet BB AH 3,55
2 blikjes tonijnstukken * Plus 2,29
bio pompoen, 1230 gram Lidl Plus Lidl 1,12
500 gram snacktomaatjes Markt 1,00
2 x 2 groenteschnitzel Lidl Plus Lidl 1,98
3 potten vegan mayonaise BB AH 3,90
huzarensalade @ AH 1,23
1 liter magere yoghurt bio Plus 1,29
Snacks/ hapjes    
hazelnoten, 275 gram Action 3,49
studentenhaver* Plus 1,99
Dranken    
thee *, 2 doosjes AH 3,69
TOTAAL   33,746 opmerkingen:

 1. Hoi, mango's rijpen ook door ze bij een banaan te leggen. Moet je die ook net in huis hebben, dat wel.
  Groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een TGTG box van de locale groenteboer op de markt zitten wel eens mangos. Eigenlijk zijn ze alleen lekker als ze precies op het juiste punt van rijpen zijn. Te rijp ruiken ze ook snel naar amoniak. Zelf kopen doe ik nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Las ergens dat je mango's kunt laten rijpen door een aantal dagen in een bruin papieren zak te doen. Heb het uitgeprobeerd maar werkte totaal niet. Elllen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij schillen de onrijpe mango, snijden hem in stukjes en doen hem samen met uitgeperst citrusfruit ( wat je nog over hebt), en sumak in een stuk aluminiumfolie in koekenpan of grillpan. Er kan desgewenst ook ander fruit bij.
  Goed warm laten worden! Als je nog wat ijs of yoghurt hebt smaakt dat er lekker bij, een echt verwenpakket.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de stoofgroente is ook heel lekker. Of in een smootie. Of gewoon een paar weken laten liggen aks ze niet aangetast zijn

   Verwijderen
 5. Mango's zijn er in vele soorten. De meeste die heel goedkoop worden aangeboden zijn lastig, vaak bruin voor ze rijp zijn. Er zijn wat kleinere varianten die erg lekker zijn wanneer ze rijp zijn. Moet je wel wat meer voor betalen. De Turkse supermarkt waar ik vaak kom heeft ze soms, ze zijn dan ook nog biologisch.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.