vrijdag 20 januari 2023

Mijn kortingskaart voor bus en trein verlengd

Ik heb een Dal Voordeel Noord Trein en Bus kortingskaart voor 1 jaar. Daarmee krijg ik op alle reizen in het Noorden (Friesland, Groningen en Drenthe) met bus en trein 40% korting, maar niet bij de NS.
Dal Voordeel wil zeggen: doordeweeks na 9 uur en in het weekend de hele dag.
Ik heb er in het afgelopen jaar veel en vaak mee gereisd, maar het abonnement is binnenkort verlopen.
Verlengen kan online.
De kosten zijn 25 euro per jaar. En dat heb ik er ruimschoots uit gehaald!
Hoe veel heb ik bespaard?
Ik heb in het afgelopen jaar 160 euro uitgegeven aan het OV en ik heb niet buiten noord Nederland gereisd. Dat betekent dat ik, door 25 euro uit te geven, ruim 100 euro bespaard heb.
Dat is mooi!
Alleen ..............  met verlengen en online betalen ben je er nog niet.
Je moet het abonnement ook nog ophalen, bij zo'n geel OV automaatje. Doordat ik dat ophalen van dergelijke dingen niet regelmatig doe, kan ik er niet aan wennen. Ik sta daar wat wanhopig te klooien.
Het begint er al mee dat ik niet goed weet waar de OV kaart in moet.
Per ongeluk deed ik hem op de plek waar de bankpas in moest. Daar gaf het apparaat een melding van.
Waar dan wel? Oh ja, daar, onder het OV-chip logo!
Ik druk op wat knopjes en ga terug en nog eens terug en weer op wat knopjes en ja hoor, ik krijg de melding dat het ophalen van mijn bestelling gelukt is!
Ik heb voor 25 euro weer een heel jaar 40% korting op bus en Arrivatreinen. Nu maar hopen dat ze niet al te vaak staken ...........
Vanochtend is het wel weer helemaal mis. Om vroeg bij het zwembad te komen, moest ik 41 minuten reizen + lopen, terwijl de verbinding normaal inclusief lopen 8 minuten is. Ik heb dus gekozen voor wat later zwemmen. Dat kan ook en dan is de reistijd wél 8 minuten.


7 opmerkingen:

 1. Haha .Dan voel je je oud hé. Ik heb het soms al als ik mijn ov kaart moet opladen. Die dingen zijn vaak verschillend. Sta ik daar met rugzak en reiszieke hond te slingeren. Die korting kan alleen niet als je een anonieme kaart hebt. Helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nog eens haha. Want dit is nu het nut van jouw blog. Riepen er niet veel mensen dat ervaren zuinig aaners er niks aan zouden hebben. Het was me wijsgemaakt door een bus chauffeur. Ik ging nu zoeken en las dat het met een anonieme kaart wel kan. Dat gaat me wat geld besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest ook even gniffelen. Ik was een tijdje terug op bezoek bij een vriendin in londen. Mijn oude ov pas voor daar (blue oyster card) was nog te gebruiken. Ik blij op pad. Stop ik hem in de gleuf voor papieren kaartjes. Apparaat op tilt, controleur erbij om apparaat open te schroeven...
  Je moest je pas er alleen voor houden, net als in Nederland. Ik voelde me goed dom, maar moest ook wel lachen om mezelf. Groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een mooie besparing Aaf, dat is zeker de moeite. Wel balen dat het vanochtend zo moeizaam ging. Mijn jongste zoon heeft er ook regelmatig last van als hij naar school moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor elk apparaat heb je tegenwoordig een cursus nodig eigenlijk. Ik heb meer te maken met parkeerapparaten en waarom die in elke stad anders moeten zijn is me ook een raadsel. De instructies zijn ook niet altijd echt duidelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij “ oudjes “ gaan dat gelukkig niet meer mee maken maar de tijd komt dat iedereen na de geboorte een chip in geplant krijgt. Kan alles mee betaalt worden. Geen digid en QR codes gedoe meer. Gps er in zodat iedereen ook terug gevonden kan worden .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit niet snel gaat gebeuren! Het druist zo in tegen alle privacywensen!

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.