donderdag 23 maart 2023

Jongste kleindochter komt spelen

Afgelopen maandagmiddag kwam jongste kleindochter spelen. Ze is bijna 3 jaar oud en ze voelt zichzelf al heel groot! Ze slaapt nu in een groot bed, niet meer in een spijlenbedje en ze is gestopt met middagslaapjes.

Dat niet meer 's middags slapen is nog maar zeer kort. Op de twee dagen per week dat ze naar de opvang is, slaapt ze wel, want dat doen alle kinderen van haar groep. Zij dus ook. Maar thuis en bij mij absoluut niet. Daar is ze echt te groot voor!

Ze kwam op maandag om 12 uur, waarbij ze eerst bij mij kwam lunchen en toen kon er gespeeld worden.
Alle barbies, poppen en knuffels werden resoluut uit het poppenstapelbedje, poppenbuggy en poppenkinderwagen gegooid. Die poppenwagen was voor 1 pop en de kleren moesten uit. Alle poppen en barbies moesten uitgekleed.  Heel grappig, het leukste vond kleindochter de barbie zonder hoofd.  Dan weer trok ze het hoofd er af, dan weer was ze de dokter en werd het hoofd weer op de romp gezet. Het hoofd maakte salto's en het lichaam werd op een dekentje gelegd: het ziekenhuis. Ook haar 6 jarige zus vindt deze barbie, van de 4 barbies die ik heb, het leukst om mee te spelen. Zo zie je maar weer, gooi kapot speelgoed vooral niet weg! Zingend en spelend scharrelde mijn kleindochtertje maandagmiddag rond en binnen no time was mijn vloer bezaaid met speelgoed.

Rond half drie kwam ze tegen mij aanhangen, duimpje in haar mond, duidelijk wel heel moe en ik vroeg: wil je bij mij op schoot? Dat wilde ze wel en voordat ik het wist, was ze op mijn schoot in slaap gevallen. Ik zat bij mijn computer en las online de krant en nieuwssites. Eerst is zo'n peuter niet zo zwaar, maar een slapend kind moet je goed beet houden, anders smakt ze al snel op de grond. Haar gewicht leek met het kwartier een kilo toe te nemen, naar mijn gevoel nog wel meer. Ze heeft ruim 1,5 uur geslapen.
Het was heel leuk en intiem, zo'n slapende peuter op schoot, maar na verloop van tijd was mijn arm lam en zat mijn ene been ook wat knel!

Barbie onthoofd

geopereerd

 

Dus was ik toch wel blij dat ze om een uur of vier weer wakker werd en weer ging spelen.

8 opmerkingen:

 1. Grappig toch, hoe speelgoed werkt! In mijn speelgoeddoos is een hele grote sleutelbos (met sleutels van ooit gestolen fietsen e.d.) behoorlijk favoriet, net als een fotoboekje waar geen foto's inzitten - dan verzinnen we zelf de foto's wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig! Kleindochter heeft kennelijk toch behoefte aan een middagslaapje. Voor wat oudere mensen is 's middags even rusten of zelfs een tukje doen ook prima. Ik (67 jaar) vaar er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En uitgerekend de arts wordt onthoofd! Ik ben benieuwd wie haar geopereerd heeft!

  Maar verder klinkt het als een gezellige middag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch. Niet willen en toch slapen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geniet altijd erg van de verhalen van oma's over de logeerpartijtjes en bezoekjes van hun kleinkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.