woensdag 22 maart 2023

Lekkage!

De laatste tijd lag er zo nu en dan een plasje water onder de stortbak van de wc op de benedenverdieping. Ik dacht eerst nog even dat de waterleiding lekte of de kraan, maar dat is niet zo. Daar komt het water niet vandaan.
Het moet wel van de stortbak komen. Ik voelde een paar keer aan de onderkant, soms is die vochtig en soms ook niet. Maar vanwege het feit dat er vaak wel degelijk water op de vloer ligt, is mijn conclusie dat er aan de achterkant van de stortbak een scheurtje zit.
Heb ik weer hoor!

Ik heb lang problemen gehad met de wc boven. Een ingebouwde wc. Ook lekkage van de stortbak. Die is eerst gerepareerd en hield het een tijdje, ging weer stuk en werd weer gerepareerd en hield het een tijdje. Uiteindelijk is de hele wc vervangen bij de badkamerrenovatie een jaar geleden. En nu gelukkig geen problemen meer! 

Rechtsonder vormen zich plasjes

Totdat de stortbak vervangen gaat worden, draai ik voorlopig steeds de kraan dicht nadat ik doorgespoeld heb. Dat werkt ook, het is een beetje omslachtig, maar binnenkort wordt er wat aan gedaan en heb ik weer een volledig werkend toilet.

10 opmerkingen:

 1. En dan ook een nieuwe frisse wc-bril!

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo? Wat is er mis met mijn degelijke massief houten wc-bril uit het einde van de vorige eeuw?

   Verwijderen
  2. Mooie bril, we hebben ook iets dergelijks.
   Lijkt FB wel met dit soort rare opmerkingen en dan natuurlijk anoniem.

   Verwijderen
  3. Het is Ellen die dit schreef en was niet anoniem. Maar inderdaad is het nergens voor nodig om een perfect goede wc bril te vervangen...tenzij ze aan de mode onderhevig zijn! Maar wie let daar nou op? Je zit op de bril en ziet m niet toch?

   Verwijderen
  4. Ook als bijna tachtiger leer je nog dagelijks bij; nooit geweten dat een wc-bril aan mode onderhevig was en er lijkt me ook weinig ruimte voor modieuze fratsen. Vanaf mijn schooltijd wist ik wel dat er in de jaren '50 al wc-brillen waren met afzuiging en koolfilter, maar zelfs die hadden nog (al) vrijwel dezelfde vorm als de huidige exemplaren.

   Verwijderen
 2. Altijd vervelend een lekkage. Hopelijk snel verholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ranzige wc bril van 30 jaar oud is wel aan vervanging toe.
  Al die bacteriën zitten in het hout, bah.

  Mona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de bril zit een mooie laag houtlak. Bacteriën hebben helemaal geen goede voedingsbodem op die laklaag die regelmatig wordt schoongemaakt.
   Ik ben niet vies van wat bacteriën, op de huid zitten bacteriën, dat is heel normaal.
   Aaf

   Verwijderen
  2. Ik denk dat Aaf de wc-bril goed schoonmaakt voor ze haar brood erop smeert. Wat een onzin zeg!

   Maar als je het toch over bacteriën wil hebben, weet dan ook waar je over praat. Hout heeft een antibacteriële werking.

   Verwijderen
  3. Het is weliswaar kennis die ik in 1964 opgedaan heb tijdens een koksopleiding, waarin hygiëne een belangrijk onderdeel van het lespakket was. Toen heb ik geleerd dat de deurkruk een grotere en schadelijker bron van bacteriën was dan een wc-bril. Lichtschakelaars scoorden ook hoog. En later heb ik wel eens zitten te bedenken dat onze toetsenborden ook bepaald geen hyperschone omgeving zullen zijn. Over de houten snijplanken werd gezegd dat je ze dagelijks met heet water wassen moest en dat het geen 'bacteriebommen' waren. Iets van hout en bacteriën zijn van nature geen vriendjes. Alleen het slagersblok moest wel wekelijks met zout geschrobd worden.
   Dat alles komt toch redelijk overeen met wat @Nienke hierboven ook betoogt.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.