vrijdag 10 maart 2023

Leuke boeken!

Al weer weken geleden begon ik in het eerste faxenboek van Nicolien Mizee. Er zijn inmiddels 5 bundels verschenen:

De kennismaking
De porseleinkast
Allesverpletterende
Hoog en laag springen
Een licht bewoond eiland

En ik ga ze allemaal lezen! Ik ben van de week begonnen in deel 4.
Het zijn dagboekachtige brieven, gericht aan Ger, een docent aan de Schrijversvakschool ’t Colofon waar ze rond 1994 een opleiding volgde. De eerste bundel faxen verscheen in 2017, toen er al 4 romans en een kinderboek van haar verschenen waren. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God en ze begint hem faxen te sturen. Die faxen gaan over al haar hersenspinsels, haar belevenissen en gevoelens. Op een bepaalde manier is ze nogal gestoord en valt daarmee nogal buiten de maatschappij. De faxen zijn van een hartverwarmende eerlijkheid en vaak ook heel geestig.

Waarom vind ik de boeken leuk?
Ik vind de tekst heel prettig lezen, de stijl is prachtig en er zit heel veel humor in.
Nicolien is iemand met een hysterische angst voor verplichtingen en komt uit een gezin waarin de ouders op een nogal gestoorde manier functioneren. Daar zitten voor mij zeker herkenbare elementen in. Misschien vind ik de faxen daarom zo boeiend!

Ik heb in het verleden romans van Nicolien Mizee gelezen, ook leuk, maar ik vind de verzamelingen faxen nog beter.
Ik leen alles van de bibliotheek, als e-book. Lekker gemakkelijk om mee te nemen bij uitstapjes en vakanties. Je hoeft geen stapels boeken mee te sjouwen en je hebt toch een aantal boeken bij de hand!
Geen papierverspilling en goedkoop, die bibliotheek! De kosten zijn voor mij €4,95 per maand. 

 (Oeps, een dubbel blogje vandaag, ik had deze tekst klaar staan als reserve blogje, voor als ik een keer geen tijd had of ziek was. De tekst is welgemeend, ik heb tot nog toe genoten van de faxenbundels!) 


3 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens, haar fax-boeken zijn fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ken ik nog niet! Ik las van haar wel ooit Moord op dde moestuin, maar dat vond ik wel wat tegengevallen, na alle hypes...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind haar romans een stuk minder boeiend dan haar faxen!
      Aaf

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.