zaterdag 11 maart 2023

Mijn boodschappen in de afgelopen week - > nog geen 20 euro uitgegeven!

In de afgelopen week kocht ik weinig, ik maakte voorraden op.
Bijvoorbeeld rode kool en aardappels. De rode kool kocht ik half januari en de aardappels eind januari. Als je kool en aardappels op een goede, koele plek legt, kun je ze lang bewaren. Dat weet ik vooral van mijn schoonmoeder, die aardappelen en kolen van eigen teelt maandenlang vorstvrij en koel bewaarde.
Van de kool was nog de helft over en van de aardappelen nog ongeveer 1 kg. Spruiten van de aardappels af, en de slechte stukjes en de stronk van de kool en klaarmaken maar!
Ook had ik nog een halve knolselderij, gekocht in februari. Die deed ik samen met een prei en uien door de pastasaus. Blikje tomatenpuree er door en dan smikkelen en smullen!
"Vlees" bij deze maaltijden: vegan vleesvervangers die ik vorige week kocht. De oosterse burgers bij de kool en gebakken aardappels. En gehaktballetjes bij de pasta.

4 - 11 mrt 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
Elstar appels, ruim 1 kg* AH 1,48
3 pompoenpitbroodjes* Lidl 0,99
slaatje ei Lidl 0,99
kaas* AH 3,15
hele makreel* Plus 2,99
125 gram zalm, vers @ Plus 1,75
2 flinke preien* Plus 0,99
1 aubergine * AH 0,79
sperziebonen, 450 gram diepvries AH 0,77
vanille yoghurt Plus 1,39
Snacks/ hapjes    0,00
Dranken    
4 sojamelk Lidl 3,56
TOTAAL   18,85

11 opmerkingen:

  1. Hoe gebruik jij een hele makreel? Hier zijn we dol op makreel maar ik koop altijd makreelfilet wat natuurlijk erg duur is. Is het te doen een makreel zelf te fileren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze keer kocht ik inderdaad een hele makreel. Meestal eet ik die door mijn eetstoornis vervolgens in 1 keer of hooguit 2 keer op en word er dan ziek en misselijk van doordat mijn maag deze hoeveelheid niet kan verdragen. Deze keer is de helft op en heb ik er 4 dagen van gegeten, steeds op een boterham. Ik ga vooruit!

      Ik maak het vel los van de ene helft en haal per keer wat vlees van de vis. Als de ene helft op is en de graten zichtbaar zijn, draai ik de vis om, en begin ik aan de andere helft.
      Pas op, ook buiten de binnenste graten zitten nog wel wat graten, vooral vlak bij de kop!

      Verwijderen
    2. schoongemaakte makreel kan je heel goed in porties in de vriezer doen . Cisca Servie

      Verwijderen
  2. Kan je makreel goed in de koelkast bewaren? Gaat de smaak niet achteruit,?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik bewaar makreel altijd in de koelkast, gaat prima. Buiten de koelkast zal hij vermoedelijk snel bederven. Ik haal altijd meteen de kop er af, haal het vel er af en breek hem open. Meestal lukt dat prima. Dan haal ik de graat er uit. Per keer verkruimel ik een stukje, verdeel dat op het brood. Ik heb altijd de neiging om als ik iets op brood erg lekker vind, dan heel zuinig te doen, dan heb ik er langer plezier van. Tenminste met makreel, wat ik niet elke week koop. Ik vind een hele makreel ook lekkerder dan filet. Die laatste is droger. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Makreel vind ik lekker maar ik heb sinds een paar jaar zoveel last van de nasmaak, niet alleen vanuit maag opboeren of zo maar smaak blijft zo lang in mond en rond lippen dan ruik ik het de hele middag. Gek want daar had ik vroeger nooit last van.
    Bij paling heb ik het ook maar daar heb ik het wel voor over, zo'n hele villen en afsabbelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kom ik met mijn ruim €65,- voor één persoon. Ik moet wel zeggen dat ik een grote hoeveelheid kaas heb gekocht, was in de aanbieding, waar ik dan een hele maand mee vooruit kan. Verder moest ik na flink ziek zijn mijn voorraad weer aanvullen. Ik had géén crackers meer in huis, de vloeibare handzeep was ver op enz.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik red het ook niet met zo weinig hoor. Ik geef mezelf €50 en dan is het nog heel erg puzzelen en opletten.
      Afgelopen week toiletpapier in aanbieding €8 (24 rollen) en 2 zakken noten voor €5. Dat is dan echt een slok op een borrel.
      Nu eet ik ook niet zoals de meeste mensen; 2 broodmaaltijden en een warme maaltijd. Ik eet vooral veel groente op een dag en eet ik zvm onbewerkt.
      Ik koop zvm in de aanbieding, maak veel zelf en eet ook deels wat diepvriesgroentes.

      Verwijderen
    2. Ik reken producten als toiletpapier of vloeibare handzeep niet mee in mijn uitgaven. Natuurlijk koop ik naast voeding en drinken ook wel eens andere producten in de supermarkt, zoals bijvoorbeeld in maart tandpasta, WC papier, incontinentie inlegkruisjes of violen voor in de tuin, maar die komen niet op mijn lijstje.

      Verwijderen
  6. Ik koop mijn hele makreel op de markt en maak hem thuis schoon, verdeel de vis in porties en vries de porties in. Zo doe ik er vier tot vijf keer mee. Ik vind het af en toe lekker in een wrap of op een bruin broodje. Niet te vaak want ik herken wat Lot heeft, het blijft lang hangen en soms opboeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was van de mogelijkheid om makreel in te vriezen niet op de hoogte. Dat kan handig zijn, want soms raakt de vis maar met moeite op voor de UHT datum. Een goede tip!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.