donderdag 16 maart 2023

Tijdens de busstaking op reis

Ik had 3 afspraken gisteren, als je tenminste het stemmen meetelt als een afspraak.
En het was voorlopig de laatste stakingsdag. Pas na 24 maart wordt er weer gestaakt, maar helaas voor mij gisteren nog wel.
Nogmaals, niet dat ik niet snap dat de buschauffeurs staken, ze hebben er zeker redenen voor, maar ik heb er wel last van en ik zal blij zijn als die stakingen eindelijk voorbij zijn.

Twee van de drie afspraken waren dicht bij huis, op nog geen kilometer afstand. Dat kon ik lopend doen.

1. Het stemmen: de stemlocatie was helemaal leeg, op de 3 mensen van het stembureau na. Dus dat ging supersnel, hoewel ik enige moeite had met de piepkleine lettertjes op het stembiljet. Ik kon ze nauwelijks lezen. Tot de standaarduitrusting van een stembureau hoort ook een vergrootglas. Dat weet ik van de 7  jaren dat ik zitting had op een stembureau. Ik denk dat die de volgende keer gebruik!

De tweede afspraak was met de verpleegkundige in het Gezondheidscentrum in mijn wijk: diabetescontrole. Dat was nog geen 200 meter verder dan het stembureau, vanuit mijn huis gezien. De verpleegkundige was tevreden over mijn bloeddruk, over mijn gewicht en over mijn bloedsuikers. En ook in mijn hartritme zaten geen afwijkingen. Dus dat kon slechter, zeggen we hier in het noorden 😊

De derde afspraak was in het centrum van de stad Groningen, bij de audicien. Het is een beetje ver om daar lopend naar toe te komen. Het kan wel, maar het is ruim 4,5 kilometer heen en 4,5 kilometer weer terug en dat is wel wat ver voor mij, te meer omdat ik ook al bijna 2 kilometer gelopen had naar het Gezondheidscentrum en weer terug naar huis. Dus koos ik voor de bus. Twee weken geleden geleden ging het door de staking helemaal mis. Er vielen plotseling 2 bussen uit, waardoor ik niet meer tijdig bij mijn afspraak kon zijn. De afspraak is toen verzet naar gisteren.
Door ervaring wijs geworden, koos ik niet voor de laatste bus naar mijn bestemming, maar de één na laatste bus. Die bus zou volgens de site 9292.nl bijna 2 uren voor mijn daadwerkelijke afspraak vertrekken. Ik checkte kort voordat ik van huis vertrok.  Bij de bushalte aangekomen, bleek die bus helemaal niet te gaan, maar een half uur later zou er wel een bus komen. De zon scheen en ik had een boek bij mij. Dus ik ging in de zon zitten lezen. Het was een prima plekje, daar in die zon. Na een half uur kon ik dan toch door naar de stad, waar ik eerst maar eens boodschappen deed bij een supermarkt, ik had toch nog tijd genoeg. Daarna nog een half uurtje op een bankje in de zon in het centrum van de stad en toen kon ik naar mijn afspraak. Mijn hoortoestellen zijn 2 stapjes luider gezet. Meer schijnt niet te mogen. Mijn hoortoestellen zijn ook schoongemaakt, ik heb nieuwe oorstukjes (domes) en nieuwe oorsmeerfilters gekregen, dus er zit geen oorsmeer of ander vuil in de weg die de microfoons mogelijk verstoppen. Ik ga nu testen of deze afstelling voor mij voldoende is. Mocht dat niet zo zijn, dan volgt een nieuwe afspraak.

Toen weer naar huis en dat ging supervlot. Hoera! Toen ik bijna bij de bushalte was, kwam de bus al aanrijden, ik haalde hem op het nippertje en was buitengewoon snel weer thuis!

oude foto uit ca 1975, toen de bussen allemaal nog op de Grote Markt stonden. Bron: wikipedia
Een beeld zoals ik het me nog goed herinner. Inmiddels zijn de bussen daar volledig verdwenen.

2 opmerkingen:

  1. Ja de stembiljetten lettertjes zijn inderdaad erg klein, en ik stemde ook voor mijn partner, dus dat was 4x zoeken en open en nog lastiger dichtvouwen.
    Weet je dat je ook een app genaamd LOEP op je telefoon kan zetten? werkt echt goed. Gebruik hem ook in supermarkt vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Later werd het Lijn 5 richting Paddepoel....goeie ouwe tijd...Snoepwinkel P. Postma aan de Vismarkt. V&D met de verwarmde entree en de geur van de roltrap. De Hema, warme halve rookworst in 3 zakjes (anders veel te heet)....als terugkijk voelt het alsof ik daar een hele dag mee deed, steeds kleine hapjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.