zaterdag 29 april 2023

Mijn boodschappen in de afgelopen week

Afgelopen weekend was ik 3 volle dagen niet thuis, lees hier waardoor dat kwam. Daarvoor deed ik geen boodschappen. Normaal haal ik op zaterdag boodschappen voor het weekend en soms ook op zondag nog wat. Deze keer haalde ik pas op dinsdag mijn eerste boodschappen. Daardoor heb ik minder uitgegeven en ook minder groenten gekocht. Dit schrijf ik speciaal voor diegenen die vinden dat ik veel te weinig groenten heb gekocht. Ik ben overigens ook niet iemand die 500 gram groenten en minimaal 2 stuks fruit per dag eet. Ik vind 300 gram groenten en 1 stuks fruit ook wel genoeg. In totaal kocht ik in de afgelopen week 2336 gram groenten en 14 porties fruit (als je 100 gram aardbeien per portie rekent). De aardbeien zijn op, maar de bananen en grapefruits nog niet en bovendien heb ik nog 3 appels in de koelkast liggen.
De hoeveelheid groenten was dus gemiddeld 584 per dag als je dat over 4 dagen berekent. Ook de groenten zijn nog niet op.

Noodvoorraad
Genoeg geschreven over al dan niet aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit.
Ik ben naar aanleiding van het programma Kassa van vorige week zaterdag een kleine noodvoorraad aan het aanleggen. Conserven met bonen en groenten heb ik voldoende. Ook zaken als crackers en knäckebröd heb ik meer dan genoeg. Maar van water had ik geen noodvoorraad. Die heb ik nu toch maar ingeslagen en er komt ook nog een noodradio met usb-oplader en zaklamp! Voor als water-, stroom- en gas-toevoer gehackt wordt en er ineens niets meer mijn huis binnen komt!
Ik ga binnenkort meer schrijven over mijn noodvoorraad.

Lege schappen door staking AH distributiecentra?
Vanaf zondagavond zijn er stakingen in de distributiecentra van AH. Ik was op woensdag nog in de AH en verwachtte lege schappen. Maar dat viel reuze mee! Volgens de kranten zouden vooral de winkels in  Noord-Oost Nederland er last van hebben. Ik heb geen lege schappen gezien. Misschien komt dat nog, als de staking voortduurt?

22-29 apr 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
3 grapefruits Lidl 1,99
3 bananen (522 gr) Lidl 0,78
4 bananen (760 gr) Markt 1,00
400 gr aardbeien* Plus 2,69
2 meerzadenstokbroden à 330 gr per stuk* Lidl 0,99
10 eieren @ tht 5 mei Plus 2,29
1 heel grofvolkoren brood AH 1,69
abrikozenjam AH 1,59
geitenkaas, plakken @ AH 2,84
2 courgettes, in totaal 816 gram* AH 1,00
150 gr slamix* Plus 0,49
1 grote prei (ca 250 gram)
Lidl 0,59
3 groene paprika's (455 gram) Markt 1,00
415 gram pastinaken Markt 1,00
250 gr. mini romatomaten Markt 1,00
2 pakjes vegan shoarma* Lidl 2,98
bio milde halfvolle yoghurt, 1 liter Plus 1,39
Snacks/ hapjes    
2 zakjes pittige cassavekroepoek * Plus 2,00
Dranken    
9x 500 ml water (noodvoorraad) Plus 1,79
4 liter sojamelk Lidl 3,56
TOTAAL   32,66

3 opmerkingen:

  1. Volgens mij staat ons land op 1 met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente- en fruit. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die dat niet halen, ook wij soms niet hoewel ik er wel op let maar gisteren aten we stamppot rauwe andijvie en gebruik ik zo'n 250 gram. Was overigens gisteren aan het einde van de middag nog bij AH (Nieuwegein) maar kon niet veel lege schappen ontdekken. Voor mijn moeder bestel ik altijd eens per 14 dagen ben benieuwd of daar ook producten ontbreken (Amsterdam). Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij AH kom ik zelden, alleen als ik bij de naast gelegen Aldi moet zijn en als AH een goede bonusaanbieding heeft vaak fruit en groente. Maar ik kijk dan eerst bij de aldi .
    Fruit eet ik als eerste ontbijt, op het moment een mandarijn en een sinaasappel en soms nog wat druiven erbij, als ik als lunch een salade eet kom ik wel aan 500 gr maar ik eet ook graag gebakken eieren met bv ham en kaas. Warme groente ben ik niet gek op alleen snijbonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de Appie in onze omgeving is het een kaalslag bij de groente, fruit, de broodafdeling en ook minder vlees. Sommige vakken met houdbaar zijn ook vrij leeg. De Jumbo zit er om de hoek. Hoewel ik groente en fruit van AH lekkerder vind, is het nu niet anders en ga ik naar Jumbo. Ik haal niet veel vlees bij de supermarkt en de slager heeft nog genoeg keuze.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.