woensdag 19 juli 2023

Al mijn spaarzegels ingeleverd: 5 euro winst!

Echt allemaal? Nee alleen de volle boekjes. Er bleef nog een klein aantal zegels over.
Bij AH leverde dat inleveren 3 euro voordeel op en bij de Plus 2 euro.
De Plus is het beste, je spaart voor 4 euro 200 zegels en je krijgt 6 euro uitbetaald.
Bij de AH spaar je voor 49 euro 490 zegels en dan krijg je 52 euro uitbetaald.
Ook niet slecht! 

Bij de AH kun je sneller sparen met Premium, maar dat kan voor mij niet uit. Je moet namelijk 12 euro per jaar betalen voor Premium en zo veel levert het mij niet op.
Want wat is het voordeel?
Je spaart 2x zo hard spaarzegels. In plaats van 1 zegel per 1 euro, kun je 2 zegels per 1 uitgegeven euro kopen. Ik spaar zo veel zegels dat ik 3x per jaar een zegelboekje kan laten uitbetalen. Winst 9 euro. Met Premium zou het sparen dus 2x zo snel gaan. Extra winst 9 euro.
Je mag iedere week alle 10 bonusbox artikelen kopen in een persoonlijke aanbieding. Ik mag met mijn bonuskaart 5 van de 10 activeren. Dat doe ik zelden. Deze week activeer ik helemaal geen bonusboxartikelen.  Het stomme is namelijk dat in deze aanbiedingen vaak artikelen zitten die ik pas geleden in een reguliere bonusaanbieding gekocht heb. Bijvoorbeeld deze week mayolijn. Vorige week net 2 potten gekocht. Ik hoef niet nog een keer 2 potten, dan puilt mijn voorraad uit!  En vorige week net 6 flessen limonadesiroop in de aanbieding gekocht, nu voor iets minder voordelig in de bonusbox. Ander voorbeeld: ik kocht in een bonusaanbieding afwaskwasten. Voorlopig genoeg voor minstens 1 jaar. Zitten ze de volgende week voor iets duurder bij de bonusboxaanbieding.
Ik zou mij voor kunnen stellen dat premium voor gezinnen wel uit kan. In ieder geval met de zegels, als je die tenminste spaart. 

Nog even terugkomend op de zegels van de Plus. Het lijkt heel leuk, voor 4 euro zegels kopen en er 6 euro terug krijgen. Het gaat alleen heel langzaam doordat de zegels 2 cent per stuk kosten en geen 10 cent, zoals bij de AH.

Spaar jij koopzegels?

15 opmerkingen:

  1. Ja ook van AH en ik spaar wel dubbel want je krijgt ook altijd 10% korting op alles wat biologisch is en zuivel en bijvoorbeeld havermout koop ik altijd biologisch. Dat van de bonusbox hoor ik meer mensen over. Ik kocht vorige week 3 flessen diksap en kattenvoer en kocht een borek voor bij de soep. Je raad het al nu in mijn bonusbox. Daar maak ik dus maar een heel enkele keer gebruik van. Spaar voor vakantie en dat digitale sparen is wel fijn niet langer zegeltjes plakken. Verder spaar ik zegels van de kaasboer op de markt bij een volle kaart 10% korting en muntjes van de bakker. Bij iedere Euro 7 en het brood van de week een muntje. Voor 20 muntjes 2 broden gratis. Gaat best snel omdat het brood van de week bijna altijd volkoren is en ik ook brood haal voor mijn moeder. Zegels voor uitjes van AH zoals de Efteling o.i.d. geef ik altijd weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met AH-premium heb je ook altijd 10% korting op biologische producten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt op de website van AH uitrekenen of je voordeel haalt uit die Euro 12,00.

      Verwijderen
  3. Nee teveel gedoe voor die paar centen. Doe mijn boodschappen het liefst bij Dirk. Sowieso stukken voordeliger en geen gezeur met zegels en bonuskaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn ervaring is bij de pus dat ik b.v. 3,70 moet betalen. Dan komt er 3 cent bij voor de zegel en betaal ik dus 5 cent meer voor 3 zegels. Dief van mijn eigen portomonnee!. Weet dat ze ook afronden naar beneden maar na 5x omhoog was ik het zat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben gestopt bij de plus. Als het b.v. 3,70 is en je koopt 3 zegels, betaal je 5 cent meer. Na 5 x omhoog was ik het zat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als ik een boekje vol heb lever ik het gelijk in ,krijg ik en 6% van AH en rente op mijn eigen aparte spaarrekening en niet AH die weer rente krijgt van zijn bank van al het geld wat iedereen spaart bij AH.
    Want reken maar uit wat AH ook krijgt van al dat gespaard van ons klanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik spaar zegels bij de Jumbo, tegenwoordig digitaal. Toevallig gisteren voor 32 euro gratis boodschappen gedaan. Voelt heel fijn zo vlak voor de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Naast de al genoemde 10% op alle bio producten krijg je ook dubbele airmiles met AH premium, en dubbele zegels voor alle acties (bv Efteling kaartjes enz.). Plus 10% korting op een jaarabonnement bezorgen. Dat is 120 euro per jaar (en dan kan je onbeperkt op elk moment laten bezorgen, behalve op maandagochtend. Zelfs een paar keer per week mocht je dat willen). De korting is dan 12 euro, precies wat premium kost. Ook zijn er extra bezorgbundel aanbiedingen die vaak beter zijn dan de gewone bonus.

    Ik heb zo'n abonnement omdat ik niet goed kan/mag tillen (zeker niet de trap op) en voor 10 euro per maand heb ik echt heel veel voordeel, plus ik hoef niet zelf te sjouwen. Ik haal het er echt dik uit. Het helpt ook dat ik veel minder impulsaankopen doe omdat ik op mijn gemak dingen in mijn virtuele wagentje kan leggen en er weer uit kan halen als ik een paar uur later bedenk dat ik die snoepjes toch niet nodig heb. Ik probeer de bezorgmomenten op 1x per week te houden (wegens minimum bestelbedrag van 50 euro en om milieuredenen) maar het is heel fijn dat de mogelijkheid om ergens later in de week nog eens gratis extra te bestellen er is. Ik ben echt fan.
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik spaar bij AH , vroeger bij Jumbo. Het laatste jaar zet ik hem soms op pauze omdat de extra uitgave voor zegels door de prijsstijgingen vaak slecht uitkomt. Vroeger spaarde ik een jaar voor een doel: vakantie, kleren, schoenen, spullen in huis. Nu heb ik al een paar keer tussendoor een half boekje laten uitkeren voor boodschappen omdat ik geld te kort kwam. Het blijft een makkelijke manier om te sparen en die 3 euro rente is elke keer mooi meegenomen. Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik spaarde geen zegels meer omdat ze eerst alleen in de winkel uitkeerde tijdens het afrekenen of cash. Inmiddels kunnen ze het ook op je rekening storten, dat is aantrekkelijker.

    Ik laat m’n boodschappen bezorgen, dat maakt premium direct aantrekkelijker. Met de korting op een jaarabonnement heb ik premium er direct uit. Daaroverheen nog de korting op bio producten en de extra bonus.

    We gaan over een paar weken verhuizen. Ik weet nog niet bij welke supermarkten ik daar ga shoppen. Er is veel keuze

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik spaar zegels van de Plus. Hier heeft de Plus ook afspraken met de lokale ondernemers zodat je ook een kaart kunt inleveren bij bijvoorbeeld de kaasboer of de bakker.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij sparen zegels van AH wel met een premium abonnement ook ivm korting op biologische producten . Wij halen die €12 er wel uit . Wij sparen hiermee voor planten in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ook als ik het nu weer lees, denk ik nog steeds: veel teveel gedoe voor wat het oplevert. Geneuzel in de marge.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Vandaag 1 kluif voor de hond gekocht. Dus die zit binnenkort weer als aanbieding in mijn bonusbox en dan koop ik een voorraadje. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.