zondag 16 juli 2023

Heerlijk genieten van de zomer!

Waarschijnlijk val ik in herhaling en heb ik er vorige zomers ook over geblogd, maar ik kan zó genieten van de zomer! Het liefst is het wat mij betreft zonnig en niet al te warm, tussen 20 en 25 graden is voor mij het fijnst. Dan is fietsen en zitten in de zon een genoegen.
De zomer is mijn favoriete seizoen.

Als ik thuis ben, heb ik bij goed weer vanaf de vroege ochtend mijn achterdeur open. Die deur zit in mijn woonkamer, dus eigenlijk zit ik gewoon buiten! Ik hoor merels, koolmezen, duiven, zwaluwen en soms eksters en soms een Vlaamse gaai, en zo nu en dan komt er een windvraag doordat ik in mijn open keuken een raam open heb staan. De kat wandelt of sprint heen en weer, dan weer naar buiten en dan weer naar binnen. Die kan gaan en staan waar ze wil. Als het heel heet is, dan gaat deze deur dicht, anders komt de hitte te veel naar binnen.

Dat die buitendeur in de woonkamer zit, is in de winter, als het koud is, minder fijn. Mijn woonkamer is dan in rechtstreekse verbinding met de kou buiten. Maar nu is het heerlijk.
De deur zit in de westelijke gevel en over de hele breedte van de gevel heb ik een zonnescherm, zodat de zon bij hitte niet op de ramen en op de gevel schijnt.

Mijn computerplek, waarop ik dit blog schrijf, is nog geen 1,5 meter van de buitendeur. Het is net alsof ik buiten ben, alsof ik in mijn tentje zit. Door de bomen in de achtertuinen, doet het mij daar ook aan denken!
Ik kan mijn appels als het ware zíén groeien en ook de druif van de buurvrouw gaat heel hard!


Geniet jij ook van de zomer?

9 opmerkingen:

  1. het wakker worden en meteen de zon zien,heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk ja, zoals het nu is niet te warm. Ik sta meestal rond 05.30 op dan is het nog stil en gaat Amy (onze kat) uitgebreid de vogels bestuderen. Na 07.00 is het doordeweeks gedaan met de rust want ze zijn hier aan het bouwen en een nieuwe weg maken. Met deze temperaturen mag de zomer voorlopig nog wel even blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van mij mag het tussen de 25 en 30 zijn dan heb je helemaal geen jas of vest nodig en ik hou niet van veel kleding aanhebben, het liefst draag ik een dunne zomerjurk en ga op blote voeten.
    Nu is het slechts 18 graden en veel meer dan 22 zal het vandaag niet worden en vrij harde wind. Dan heb je toch echt een jas nodig met bv fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik hou veel van de zomer. Trouwens, van alle seizoenen en weertypes maar heb een hekel aan gladde wegen.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaaaa!.op een gegeven moment heb ik ook wel weer genoeg van de zomer, maar nu nog niet. 20-25 graden kan ik lang volhouden. Dan heb ik zo'n zin om erop uit te trekken, fietstocht, terras....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heb je het zomergevoel heerlijk omschreven! Ik ben ook een echt lente en zomermens en heb het niet snel te warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zomer vind ik top! Zolang het niet langdurig boven de 27 á 28 graden is!
    Ik voel me vrijer in de zomer en houd van het licht.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn om hier positieve reacties te lezen, maar ik ben niet zo'n zomermens. Ik heb het gauw te warm en er zijn muggen en vliegen. Ik kijk alweer uit naar de gezellige herfst. Lente en herfst zijn mijn favoriete seizoenen. Juli en augustus zijn niet mijn favoriete maanden (vaak benauwd weer) en in januari voel ik me ook niet op mijn best wegens te donker, te grauw en te guur... Blijven er 9 topmaanden over 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga k.o. als het boven de 26 à 27 graden komt. Daar kan mijn lijf niet tegen. Dan krijg ik hoofdpijn, enz. Maar ik geniet van alle jaargetijden. Een goede herfststorm vind ik net zo leuk als een mooie dag in de andere jaargetijden. Alleen als het te lang achter elkaar regent, dan heb ik zo iets van: nee laat maar.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.