maandag 17 juli 2023

TooGoodToGo gewoon bij de Lidl

Je hebt een app waarmee je voedsel kunt kopen dat bijna over de datum is. Brood, fruit, groenten en andere versproducten: TooGoodToGo. Ik heb die op mijn telefoon, maar ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. De reserveertijdstippen of ophaaltijdstippen vind ik gewoon niet handig!

Nu kwam ik afgelopen zaterdag bij de Lidl en daar verkochten ze TooGoodToGo gewoon in de winkel! Het heet nu: Verspil mijn niet, ik ben nog Goed.
Hele broden voor 25 cent en een enorme tas met groenten en fruit voor 3 euro. Deze tas bevat gemiddeld zo'n 4 kg aan groenten en fruit.
Ik heb nog niets gekocht, want ik heb nog vrij veel in huis, maar in de toekomst ga ik dat zeker doen.


19 opmerkingen:

  1. Dat hebben ze in mijn woonplaats ook bij de Lidl maar ik kan altijd pas 's middags na 12.00 uur boodschappen doen en dan is alles schoon op. Bij de bakker in hetzelfde (kleine) winkelcentrum kosten de broden van gisteren altijd nog tussen de 1,50 en 2,00 Euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed voor het milieu en de kleine beurs. Alleen,als je werkt,grijp je soms achter het net

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de Lidl zul je als werkende altijd achter het net vissen want ze zetten ze neer bij openingstijd. En de Lidl gaat niet om 7:00uur al open zoals de andere supermarkten hier.

      Verwijderen
  3. Van de Lidl had ik elke week wel een box en mis het echt. Ik werk niet maar kom erg langzaam op gang in de ochtend en er om 8 uur zijn is een uitdaging.
    Maar ga het wel een keer proberen deze week.
    Uit de andere bakken haal ik soms wel eens wat, ik heb worstjes voor 0.50 cent een pakje in de vriezer en rosti stick die ook erg lekker zijn en een fles mango chutney en handcreme voor 0.25 cent afgelopen week.
    Verder hebben we alleen een Spar en die boxen komen in de loop vd middag in de TGTG app en moeten dan ook kort erna worden opgehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons haal je ze bij de Spar pas de volgende dag op niet dezelfde dag. Eigenlijk bij allemaal pas de volgende dag.

      Verwijderen
  4. O dan ga ik daar ook weer eens heen! Voorheen deed Lidl hier mee aan Too Good To Go maar de laatste tijd niet meer, wellicht doen ze het hier nu net als bij jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lidl is helemaal gestopt met TGTG, deze tassen zijn daar de vervanger van.

      Verwijderen
  5. Lidl doet niet meer mee in de too good to go app maar verkoopt hrt nu zelf in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij wonen vlakbij een Lidl dus ik kom er regelmatig, ik zag laatst ook de zakken met groenten en fruit, maar wij hadden nog genoeg in huis dus niet meegenomen, misschien een andere keer als ze dan niet op zijn.
    De bakken waarop staat alles in de bak voor 25 cent ken ik al een tijdje, meestal zijn die al wel leeg als ik in de winkel kom. Maar soms heb ik geluk en heb ik een brood voor 25 cent. Bij Lidl hebben ze ook regelmatig themaweken zoals Aziatische weken, Griekse weken enz. als er nog veel producten over zijn en een nieuwe themaweek dient zich aan dan worden de producten eerst afgeprijsd met 30% korting zijn ze na een tijd nog niet verkocht komen ze in de doos met alles voor 25 cent. Laatst had ik geluk en puilde de doos uit, ik keek even of er wat bij zat wat wij hier thuis lusten en nam een zak sushirijst mee en ook nog een heel sushipakket waar je alleen nog de verse ingrediënten nog bij moet doen de houdbaarheidsdatum is ergens in 2024, maar wij hadden laatst al een gezellig sushi avondje met het gezin en nog goedkoop ook ;) dus het is al op.
    Ook in de diepvrieskasten staat zo'n doos, ik kijk daar ook wel eens in maar dan was het vaak frikandelpizza ofzo en dat leek mij niet zo lekker. Wel een keer pakken groene asperges met bacon erom heen meegenomen en laatst lagen er grote dozen met garnalen in, maar toen had ik net de vriezer vol.
    Ik vind het wel leuk dus om zo wat koopjes mee te nemen en het is nog goed tegen verspilling ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mooi, zelf zou ik het doen voor het milieu maar ik laat ze liggen voor mensen met een krappe beurs, ze komen wel op denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is, naast voor mij onpraktische verkoop- en ophaaltijdstippen, ook een reden waarom ik tot nog toe geen Too Good To Go pakketten gekocht heb.

      Verwijderen
    2. Ik denk niet dat niet een TGTG of Lidl meedoen veel oplevert voor mensen met een krappe beurs zelf. Als ze bv onder bewind staan hebben ze niet altijd beschikking over hun eigen rekening of kunnen alleen weekgeld pinnen en contant betalen. TGTG kan alleen met de app en bank app.
      Ik zit in een paar TGTG FB groepen en daar komt dat regelmatig aan de orde.
      Voor mij dus geen reden om boxen te laten liggen als ik ze wel kan reserveren.
      Ik geef dan ook vaak wat weg via weggeefkasten/fb groep of aan mijn huishoudelijke hulp. Daarmee ben ik effectiever bezig denk ik.

      Verwijderen
    3. De ophaaltijden van dit soort pakketten zijn voor mij ongunstig. Daarnaast kan ik normale prijzen betalen, hetgeen niet wegneemt dat ik wel kijk naar aanbiedingen en kortingen van spullen die hun houdbaarheidsdatum hebben bereikt en met 35% of meer korting verkocht worden.
      @Lot, ik denk ook jouw liefdadigheid zoden aan de dijk zet, je weet ook dat het op de goede plek komt én gewaardeerd wordt, en dat is ook fijn.

      Verwijderen
    4. Ik vind dat helemaal super van jou Lot. Dat je zo aan een ander denkt.
      Heel soms kom ik een brood van 25eurocent mee. Ze zijn dan nog wel lekker en kan dan eens een andere soort eten.
      Hier ook zakken met groente. Ze zagen er niet erg vers uit. Heb ze ook niet meegenomen.

      Verwijderen
    5. TGTG is tegen voedselverspilling en niet opgericht voor een krappe beurs. Ik zou met een krappe beurs het risico niet nemen om een verrassingpakket te scoren. Als je het niet lust, zonde van je uitgegeven geld, Wij kopen weleens een pakket, Tegen voedselverspilling en delen soms ook wel uit aan wat studenten die het goed kunne gebruiken. Ik ben lid van een facebookgroep van TGTG. Zie daar ook weleens nu de lidl tasje met groenten voorbij komen. Sommige zien er echt wel goed uit. Maar ook wel tasje waar ik geen 3 euro zelf aan zou uitgeven. Dan liever vers kopen. Maar dat is de gok natuurlijk als je er een tasje gaat kopen. Ze zouden dicht geniet zijn begreep ik. Nou Aaf ben benieuwd als je er eens eentje scoort je ervaring hier te lezen. Groetjes Louise

      Verwijderen
    6. De tasjes zijn dichtgeniet maar je kunt er aan de hoeken inkijken, zo weet je ongeveer wat er in zit. Bij mij zat er in: witlof, spitskool winterwortelen en 2 mindere rode paprika's.

      Verwijderen
    7. @Louise, je hebt natuurlijk gelijk en zo heb ik er niet over nagedacht. Het is om verspilling tegen te gaan en inderdaad niet voor een krappe beurs, dan kan je je goede geld beter besteden aan eten wat je echt wil eten en niet het risico lopen om iets te krijgen waar je niet van houdt of niets mee kan. Goed punt!

      Verwijderen
  8. Hoe laat op de dag heb je deze foto gemaakt?
    Ik was zaterdag (werk door de week) speciaal om 8.00u bij de Lidl en de jongen bij de groente zei dat hij geen tijd had voor de nieuwe tasjes.... misschien later op de dag...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.