zondag 24 september 2023

Onze 4e tot 6e reisdag en 3e hotel in Zwitserland

Op dag 4 vertrokken we uit Mürren, uit het hotel waar we vanuit ons bed uitzicht hadden op 3 grote bergtoppen: de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. 
We reisden terug naar Interlaken via de zelfde route als op de heenweg. Daar stapten we over op een panoramatrein naar Luzern. Deze panoramatrein reed langs een prachtig traject met schitterende uitzichten. De naam panoramatrein geeft dat ook al weer. De route ging langs 3 bergmeren, een tijdje nogal omhoog en daarna weer omlaag naar het tweede meer.
In Luzern stapten we op een boot en gingen we varen op het Vierwoudstedenmeer.  Het was een boottocht van ruim een uur.  Het was warm en we waren blij met het verkoelende briesje dat over het meer waaide.

Op de boot

Aangekomen in de plaats waar we van de boot moesten stappen, ging de reis verder naar een plaatsje boven op de berg: Rigi Kaltbad. Met de tandradbaan ging het een kwartiertje naar boven. Het hotel was ongeveer naast het station. Dat had 1 nadeel, er waren overdag, vanaf 7 uur 's ochtends, werkzaamheden aan die spoorlijn. De werktuigen produceerden uitlaatgassen en maakten herrie.
Daarnaast was er op de eerste avond een grote groep feestvierende mensen beneden, onder onze kamer. En totdat het donker werd, zaten er ook mensen op het terras onder ons balkon. Rokende en pratende mensen. Toch heel jammer dat roken op terrassen van hotels nog steeds mag, pal onder hotelkamers. Zo blijft er van die heerlijke berglucht niet zo veel meer over.
vanaf ons balkon, werkzaamheden en een paardenkoets

Ook vanaf het balkon: een bui op komst en zicht op de werkzaamheden

bij een wandeling

Nog weer vanaf het balkon

Tijdens een avondwandeling

Tijdens een wandeling, rechts is het meer, maar dat is hier niet zichtbaar

We bleven 2 nachten in het hotel naast de tandradbaan. We zijn op de 2e dag daar naar het eindpunt van deze tandradbaan geweest, dat is boven op de Rigi. Niet heel hoog, maar wel met een mooi uitzicht.

Foto vanaf de Rigi, met uitzicht op het meer en de tandradbaan.

In het plaatsje was ook een bronnenbad. Daar hadden we héél  luxe kunnen baden met uitzicht op de bergen. Alleen hadden we geen badkleding mee. Dus dat ging niet door. Een volgende vakantie nemen we toch maar een badpak mee! Overigens zijn het wel gepeperde prijzen daar, ik weet niet of er er voor gekozen hadden daar te gaan baden! Prijzen waren 148 tot 203 CHF, maar dan krijg je er wel een handdoek, 2 drankjes en een massage van 50 (148 frank) tot 75 (203 frank) minuten bij!

Lees hier over dag 2 tot 4 van deze reis.
Hier lees je over de eerste dag van onze reis.

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt mooie herinneringen gemaakt! Wel prijzig dat baden maar ja dat komt natuurlijk door die massage. Gaan jullie volgend jaar weer naar Zwitserland?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het daar prachtig en wat hebben jullie veel gezien. Hebben jullie de reis zelf samengesteld of was het een vast reisaanbod van een reisbureau?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor!
  Ging het wandelen goed? Hoever kun je nu wandelen?
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met zo nu en dan even rusten op een bankje ging het best goed! De langste afstand die ik op een dag in deze vakantie liep, was bijna 8 kilometer.

   Verwijderen
  2. Geweldig! Zo fijn om een goede wandeling te maken!

   Verwijderen
 4. Geen idee hoeveel geld dat is, maar een massage vind ik altijd heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige vergezichten. Voedsel voor de ziel.
  Bij het zwembad betaal je voor de massage en je krijgt het bad er gratis bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Denemarken wordt niet meer op de terrassen gerookt. En ook het terrein rondom de hotels is helemaal rookvrij. Heerlijk. Het viel ons eerst helemaal niet op. Totdat we weer terug in Duitsland kwamen. Vreselijk dat eindeloze gerook in de publieke ruimte. Of in het bos. Ook zo vies.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.