donderdag 18 januari 2024

Overgestapt naar AH premium

Al weer geruime tijd geleden introduceerde supermarkt AH de premium bonuskaart. Tegen betaling van 1 euro per maand kreeg je extra voordeel. Ik was tegen en meende dat ik meer zou moeten betalen dan het mij als alleenstaande met een eenpersoons huishouden voordeel opleverde. Weegt die ene euro per maand wel op tegen een beetje meer voordeel?
Dit najaar had AH een lokkertje: ik mocht de premiumkaart een maand lang gratis proberen. Misschien is die actie er nog steeds wel, ik kan dat niet meer zien, want ik krijg, nu ik gestart ben, geen aankondiging meer van deze actie.
Hoe dan ook, ik ben in november gestart met de proefmaand en sinds ongeveer een maand geleden heb ik echt een premiumkaart. Ik mocht meteen 12 euro betalen. De eerste dagen kon ik geen dubbele spaarzegels kopen. Het bleek dat je dat eerst "aan" moet zetten, daardoor heb ik wat spaarzegels mis gelopen.
Volgens hun berekeningen heb ik vanaf mijn proefmaand ruim 15 euro bespaard, maar die berekeningen zijn te rooskleurig. Ik mag nu per week 10 van de 10 bonusbox aanbiedingen gebruiken. Ik doe dat nooit, ik gebruik soms 1 of een enkele keer 2 of iets meer aanbiedingen. En dat mag met een gewone bonuskaart ook. Dan mag je 5 van van de 10 kiezen. Maar ze rekenen dit voordeel intussen wel als premiumbonus voordeel. Dus voor mij klopt het bonusbox-voordeel niet, dit is voor mij niet voordeliger dan de gewone bonuskaart.
Dan het snellere sparen van koopzegels. Dat gaat inderdaad sneller, maar je geeft daardoor ook meer geld uit. Het voordeel zit er in dat ik sneller een spaarkaart vol heb en dus sneller rente kan laten uitbetalen. Dat scheelt wel wat.
Het grootste voordeel is voor mij de 10% korting uit het 'terra' assortiment en biologische artikelen. 
Ik houd het voordeel in de gaten en kijk rond eind november of ik wil stoppen of dat ik toch door wil gaan.
Wat vind jij van de premiumkaart?

32 opmerkingen:

  1. Die bio-korting zette me ook aan het denken. Maar toch liever de bio-boer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Berekenen ze die korting niet op basis van je aankopen? Want die kun je ook tot 3 maanden terug zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het idee dat het niet heel veel verschil maakt: misschien een paar euro meer of minder op jaarbasis. Het grootste verschil zal inderdaad zijn dat je je toch meer verbonden voelt met AH, er eens wat meer zal kopen, wat niet per se nadelig hoeft te zijn voor jou, maar vooral voordelig voor AH. Ik ben benieuwd wat er uit je berekening zal komen in november!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik koop veel biologisch en heb daar 370 euro mee bespaard, volgens premium. Met de bonuskortingen ook ongeveer dat bedrag. Krijg vaak aanbiedingen van bio produkten. Dat loont toch wel de moeite ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kunt bij de bonusbox 10 kiezen uit 15 dus dat is meer keus dan 5 uit 10.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk! Het is mij nooit opgevallen dat er nu 15 bonusboxaanbiedingen zijn in plaats van 10!

      Verwijderen
  6. Ik heb een bonuskaart, niet op naam en verder geen enkele kaart.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn bonuskaart is ook niet "persoonlijk" gemaakt. Ik houd daar niet van.... Tegelijkertijd: zou het niet veel voordeel opleveren, vraag ik me af. Aaf: ik wacht jouw berekeningen af...

      Verwijderen
  7. Ik kom zelden meer bij AH, dus voor mij loont het niet. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ikheb geen enkele kaart.ze gebruiken en verkopen je gegevens.en ik vind het niet eerlijk dat met die kaarten veel mensen geen recht hebben op de aanbiedingen.lidl heeft een app voor extra korting. ik mijd deze winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zat me nét af te vragen of ik toch niet de "Plus"'app van de Lidl zou nemen - ik kom vaker bij de Lidl dan de AH, en dan wordt de korting interessant. Én het gebeurt me nogal eens dat ik dénk dat er bij de Lidl een aanbieding is, maar damn staat er in de kleine lettertjes toch weer dat die korting niet voor mij geldt....

      Verwijderen
    2. De liddl app gebruik ik regelmatig. De AH bonus app valt vaak tegen en scheelt dan erg weinig

      Verwijderen
  9. Ik vind het klantenbinding en daar houd ik niet van, kom al 25 jaar bij mijn plaatselijke aahaa dacht een aardig contact te hebben met het personeel maar een tijdje geleden werd ik steeds gecontroleerd bij de zelfkassa, dit vond ik irritant. Ik had met mezelf afgesproken als het de volgende keer weer gebeurd dan kom ik niet meer dan ga ik wel naar de J.bo en je raad het al controle dus nu kom ik daar niet meer ik vind het heel irritant dat iedere shopper als een potentiele dief wordt behandeld. Het kwam waarschijnlijk ook door mijn grote en praktische boodschappentas, maar he, zo is bijna iedereen verdacht. Ik ga nog weleens naar een andere aahh, maar er is in mijn buurt zoveel keus qua supermarkten dat ik ook zonder aahh kan. Inez

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het winkelpersoneel voert de controles alleen uit en heeft geen invloed op welke klanten worden gecontroleerd; dat beslist het systeem (op basis van een algoritme dat niet niemand kent).

      Verwijderen
    2. Nee, ze werken ook met camera's. Inez

      Verwijderen
    3. https://www.margriet.nl/actualiteit/hierdoor-komt-het-dat-je-bij-de-zelfscankassa-s-steeds-wordt-gecontroleerd~b77645b9/?utm_source=clipboard_internal&utm_medium=referral

      Verwijderen
  10. Als je met premium een jaarabonnement neemt voor bezorging van AH, dan heb je premium er eigenlijk al uit. De korting op biologisch is daarnaast wel handig en het dubbele sparen van actiezegels.
    Spaarzegels doe ik niet.

    De behaalde korting berekenen ze overigens niet op dingen die je mogelijk zou hebben gekocht, maar op je daadwerkelijke aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb de pest aan zulk soort dingen! Onsympathiek gedoe!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik kom zelden bij de AH, vind het geen fijne wi nkel. Er is een Boni, Lidl en Plus dichterbij dus daar ga ik heen. Alleen bij een goede actie kom ik er.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb het inmiddels 2 jaar. In mijn dorp zit een AH en daar loop ik makkelijk even heen. Met name op de biologische producten zoals boter, groente en soms vlees verdien ik het terug. Die bonusaanbiedingen ben ik niet erg van onder de indruk. Wat wel interessant is, is dat je ook extra airmiles spaart. Die kun je bij het afrekenen gebruiken voor korting. Daarmee haal ik het er zeker uit. Herminez

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je spaart ook dubbele AirMiles dus die €12 heb je er zo uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zweer bij Dirk. Scheelt echt veel met AH. En geen gezeur met bonuskaarten en zegels.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat schijnt inderdaad een goedkope winkel te zijn, maar ik moet er een eind voor reizen. In Assen en in Drachten zijn Dirk-winkels. Veel te ver van de stad Groningen!

      Verwijderen
  16. ik heb een premiumkaart en die 12 euro haal ik er ruim uit door een bezorgbundel voor mijn boodschappen en de biologische produkten die ik koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik heb alleen een bonuskaart en daar heb ik genoeg aan. Wij zijn geregeld in het buitenland en al die tijd koop ik niet in Nederland. Voor mij niet voordeliger dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb ook AH Premium en ik haal de kosten er wel uit. Die korting op de bezorgbundel is echter een wassen neus omdat hij alleen geldt op de jaarbundel onbeperkt die ca. 24 euro duurder is dan de dinsdag t/m donderdagbundel die ik altijd had. Dus nu betaal ik net zoveel maar heb wel ruimere bezorgmogelijkheden..
    Groet, Greetje54

    BeantwoordenVerwijderen
  19. AH is een winkel die zoveel mogelijk winst wil maken, geen liefdadige instelling. Dat doen ze op allerlei manieren, net als alle andere supermarkten. Soms heeft de klant er voordeel bij, soms is het een sigaar uit eigen doos. Ik vind AH een prima winkel, net zoals Lidl.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. 12 euro lijkt niet veel voor extra voordeel, maar je geeft ze een deel van je privacy, door je aankoopgegevens en daar stemmen ze vervolgens hun marketing op af. Mij niet gezien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar dat is toch juist heel fijn? Hoe fijn is het dat je precies korting krijgt op producten die je toch iedere keer koopt? Aan aanbiedingen van producten die ik nooit koop heb ik niks aan.

      Verwijderen
  21. Net als jij ontweek ik heel lang het Premium aanbod. Ik wil niet eerst geld betalen om daarna korting te krijgen. Maar doordat ik het steeds terzijde schoof ging ik me er ook niet in verdiepen. Iemand zei tegen me dat je extra 10% korting krijgt op het bio assortiment en aangezien ik veel producten bij AH in biovariant koop, vond ik van mezelf dat ik me er toch maar eens in moest verdiepen. Ik besloot dat ik me er geen buil aan kon vallen en ging overstag. Eerste maand gratis. Ik heb het even opgezocht hoeveel ik bespaard heb het afgelopen jaar en dat is €120 op bio producten. Dat zijn artikelen die ik sowieso al kocht. Spaarzegels heb ik blijkbaar ook veel gespaard, maar daar heb ik tot nu niks mee gedaan. Maar ik zie net dat 2e bioscoopkaartje gratis is en dochter vertelde me juist dat ze graag met een vriendin naar de bios wil. Dan komt dit wel goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ik heb een bonuskaart van de AH, maar er zitten zelden aanbiedingen in de bonusbox die mij aanspreken, kom er weinig. Bij de Jumbo die bij mij om de hoek zit kom ik tegenwoordig ook steeds minder, omdat ik steeds vaker groente bij de groenteboer haal, brood koop ik op de markt en mijn vlees komt bij een boer uit Drente vandaan. En veel verzorgings en wasmiddelen koop ik als het bij de Kruidvat in de aanbieding is.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik was eerst ook sceptisch, maar ik koop veel biologisch en ik haal het geld er echt makkelijk uit.

    Nog wel kijk ik eerst of mijn boodschappen bij een andere winkel goedkoper zijn:

    Ik maak altijd een weekboodschappenlijstje in de ah app, dan zie je ook gelijk de prijs incl. 10% korting. En dan ga ik eerst even langs de Dirk, Deka en/of Aldi (Lidl zit hier niet). Alles wat ik daar goedkoper kan krijgen neem ik daar mee en dan haal ik de rest bij de ah.

    Zo haal je het meeste rendement uit die premium.

    Ohja; de bonusbox past zich steeds beter aan naar de producten die je koopt, dus wss ga je steeds meer gebruik maken van de bonusbox aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.