zaterdag 9 maart 2024

Mijn boodschappen: aankopen levensmiddelen in de afgelopen week (week 10)

In de afgelopen week heb ik flink wat plantaardige boodschappen ingeslagen.  Ik heb daarmee geprofiteerd van aanbiedingen.
Ik kocht 4 pakken knäckebröd, veel hummus, heel veel liters sojamelk en 6 pakjes vleesvervangers. 
Uiteindelijk bleef ik nèt beneden mijn weekbudget. Dat heb ik niet zo uit gemikt, het was per ongeluk. En doordat ik zo veel producten op voorraad genomen heb, heb ik geïnvesteerd voor de toekomst.  Eten en drinken dat ik vrijwel dagelijks gebruik,  niets dat lang ongebruikt in de voorraad blijft liggen.  Behalve misschien de sardines, die zijn nogal bewerkelijk voordat ze op mijn bord liggen.
Heb jij nog geprofiteerd van de vega(n) aanbiedingen?

 2 - 9 mrt. 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
blauwe druiven* AH 1,79
2 goudrenetten AH 0,61
6 krentenbollen* AH 0,99
4 pakken knäckebröd à 300 gram BB AH 3,98
3 doosjes hummus naturel, in totaal 600 gr * AH 2,78
221 gr Goudse kaas, extra belegen @ * AH 2,00
rucola AH 1,09
aubergine* Lidl 0,49
broccoli* AH 0,95
trostomaten, ca 500 gram *  Lidl 0,79
koolzaadolie BB AH 2,95
diepvries sardines, 1 kg Lidl 3,49
3 pakjes vleesvervangers (falafel, gehaktballetjes en tofu) * AH 3,13
3 pakjes vleesvervangers * Lidl 2,97
Snacks/ hapjes    
chocolade AH 1,30
Dranken    
12 liter sojamelk * AH 7,12
3 flesjes speciaalbier* AH 2,80
TOTAAL   39,23

20 opmerkingen:

  1. Zo langzamerhand begin ik weerzin te voelen tegen al die aanbiedingen, vooral de twee halen een gratis variant.
    Om dat te kunnen kopen moet je al geld hebben om het "voor te schieten", je moet er ruimte voor hebben, en je moet zeker weten dat je het opmaakt voordat je het weg moet gooien.
    Desalniettemin neem ik ook wel eens iets mee, bijv. kleine blikjes kikkererwten.
    Maar ik betaal liever een gewone eerlijke prijs voor de producten die ik echt nodig heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De eerlijke prijs kennen we hier niet. Laatst nog op tv: of gelezen: de 1+1 aanbiedingen kennen ze in het buitenland bijna niet. Het gevolg daarvan is dat de vaste prijs lager is in het buitenland. Geartsje

      Verwijderen
    2. Het was gisteren op het journaal. De kortingen van 1+1 of 50% korting worden betaald door de mensen die nooit op kortingen letten. En die dus de hogere vaste lage prijs betalen.

      Verwijderen
    3. Klopt, bij ons hebben ze dus nagenoeg geen aanbiedingen. Had het er laatst nog over met een vriendin uit NL, ze prijzen bij ons bepaalde producten met een paar cent af, maar "echte" aanbiedingen zoals 2e gratis of zelfs tweede halve prijs doen ze niet aan. En sowieso gelden de "aanbiedingen" toch al nooit voor gezonde producten, het zijn vooral bewerkte producten, koekjes e.d waarbij ze dit doen. Aanbiedingen zoals in NL zijn ook helemaal niet winstgevend voor de supermarkt, het is vooral bedoeld als een "lokkertje" om je naar hun winkel te krijgen, zodat je gelijk al je boodschappen in die betreffende winkel doet.

      Verwijderen
    4. Bij 'eerlijke prijs' denk ik eerder aan de prijs die de boer of teler etc. voor zijn produkt krijgt dan de wat ik daarvoor in de supermarkt betaal.

      Verwijderen
  2. Vleesvervangers zal ik nooit kopen. Die komen over het algemeen slecht uit beoordelingen. Bovendien heb ik dan geen jus. Als zoiets als sojamelk in de aanbieding zou zijn, kan ik het eens proberen. Niet omdat het vegan is, maar gewoon om iets nieuws te proberen. En van hummus moet ik eerst maar eens onderzoeken wat je daar mee kunt. De hummus is een dip, lees ik. Maar ik dip nooit. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik hummus als broodbeleg en zelden als dip.

      Verwijderen
    2. De meeste kant-en-klare humus (hoemoes, hummus) zit vol toevoegingen. Het is zo simpel zelf te maken, veel lekkerder en geen plastic verpakkingsmateriaal!
      Thea

      Verwijderen
    3. Ik zal er vast een heleboel commentaar op krijgen, maar voor zelf maken ben ik te lui ;-)

      Verwijderen
    4. @Thea: maar als je zelf maakt is dat meestal gelijk meer dan een klein bakje. Dat is voor mij veel teveel. En dan zit je weer met aangebroken verpakkingen die je daarna lange tijd niet gebruikt. Zelfgemaakte humus bij anderen vind ik meestal echt niet lekker.

      Verwijderen
    5. Ik koop humus altijd kant en klaar als broodbeleg en ik leef nog steeds.
      Marijke

      Verwijderen
    6. Zelfgemaakte hummus kan je prima invriezen.
      Je kan het iets verdund prima gebruiken ipv boter op brood en dan groentes erop.
      Ik eet het graag bij een witlofsalade als bijgerecht

      Verwijderen
    7. @Willemien
      Ik maak 2 keer per week een kleine hoeveelheid, genoeg voor 2 dagen.

      Verwijderen
  3. Ik vind het vervelend om continu aanbiedingen te moeten eten voor een eerlijke prijs. Liever zou ik zien dat er geen aanbiedingen zijn maar dat alles goedkoper is zoals in Duitsland.
    Aaf hoe ga je die sardines bereiden? Ik heb ze vaker bij de Lidl gezien maar weet niet hoe je ze klaar maakt. In Spanje worden ze op het strand gerookt aan spiesjes in een boot met houtblokken. Ik heb weleens gedacht zal ik ze kopen voor op de bbq. Ik weet ook niet of de sardines van de Lidl al geprepareerd zijn dwz zijn de ingewanden er al uit? Ik ben heel benieuwd hoe jij ze gaat eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die sardientjes: ik heb er gisteren een blog over geschreven, dat blogje publiceer ik morgen. Vooruitkijkend alvast mijn tip: zoek filmpjes op You Tube, dan zie je hoe je het moet doen.

      Verwijderen
    2. Gewoon op brood. Uit een blikje dan. Of boven op een rijst schotel of zo iets in de oven even mee verwarmen . Of op een zelfgemaakte pizza. Of verse even stoven met knoflook en rode peper.

      Verwijderen
  4. WC-papier, koffie, tandpasta... allemaal dingen die je alleen moet kopen als het twee-voor-de-prijs-van-een is. Dát is de normale prijs, de helft dus van wat er op de schappen staat! En die aanbiedingen komen vaak genoeg langs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, ik koop die zaken niet anders dan in goede en voordelige aanbiedingen en ik zorg dat ik voldoende in huis heb tot de volgende aanbieding.

      Verwijderen
  5. Ik kocht in januari teveel vegedingen voor in de diepvries. Dat moet ik volgend jaar anders doen, want er kwamen alweer meer aanbiedingen langs. Dus: minder in 1 keer kopen, en vaker gebruik maken van de aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik koop ook veel in de aanbiedingen. Zelden voedsel in de 1+1 want is vaak sterk bewerkte troep.
    Maar persoonlijke verzorgingsproducten alleen maar, omdat dat heel veel scheelt.
    Dat het "geen eerlijke prijs" zou zijn, lig ik niet zo wakker van. Als ze met dat soort acties kunnen stunten word je dus buiten de acties beduveld. Dat het in in andere landen veel goedkoper is zegt mij ook niets, we leven hier en hier zijn de prijzen gewoon te hoog buiten de aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.