zaterdag 27 april 2024

Mijn uitgaven voor levensmiddelen in de afgelopen week

 In de afgelopen week at ik 3x warm bij mijn dochters. Twee keer bij oudste dochter en 1 keer bij jongste dochter. Alle drie de keren was ik daar om op de kleinkinderen te passen. Bij 1 van die keren ging de activiteit van dochter op het laatste moment niet door, maar ben ik wel blijven eten en heb ik samen met dochter de kinderen naar bed gebracht. Door die 3 keer vielen er deels inkopen voor de warme maaltijden weg. Hoewel ik soms op verzoek wel ingrediënten meebracht. Alle diepvriesspinazie en een pak vleesvervanger gingen gisteren door de pasta van jongste dochter. Ik paste dus niet alleen op, maar haalde ook boodschappen.

Ik heb deze week geen vis gekocht, want ik kocht vorige week 2x 100 gram, dus nog genoeg voor deze week. En aangezien ik vanwege mijn jichtklachten niet meer vis dan 100 gram per week wil eten, deze week dus geen vis. 
 Die doosjes soep kocht ik in de aanbieding: 5 halen,  2 betalen.  Ik neem zo nu en dan een kopje, niet heel vaak, ik ga hier maanden mee doen! En ja, ik weet dat het heel ongezond is, want veel te zout, maar ik denk dat een enkele keer geen kwaad kan.  Ik koos overigens wel vegan varianten.  

  20 -27 apr. 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
588 gram bananen* Plus 0,88
6 krentenbollen* Lidl 1,29
pitabroodjes, volkoren AH 0,75
350 gram hummus AH 2,15
187 gr oude kaas* AH 2,60
cottage cheese Plus 0,89
hoemoes met gedroogde tomaat. 200 gr* Plus 1,24
brood/toast salade* Plus 1,67
ricotta* Lidl 1,69
2x vleesvervanger vegetarische slager* AH 5,00
100 gram brandneteltoppen (voor een soepje)
  0,00
1 prei* AH 0,59
500 gram cocktail trostomaten markt 1,00
350 gram champignons markt 1,00
400 gram sperziebonen markt 1,00
500 gram broccoli markt 1,00
2 pakken diepvriesspinazie Plus 1,58
gekruide aardappelpartjes @ Plus 0,64
1 liter boerenyoghurt* Plus 1,22
roeryoghurt @ Plus 0,51
Snacks/ hapjes    
5 doosjes cup-a-soup* AH 3,42
Dranken    
sojachocolademelk Lidl 0,99
5 liter sojamelk AH 4,00
TOTAAL   35,11

5 opmerkingen:

  1. Af en toe noodlesoepje is best lekker en zeker makkelijk. Doe je er ook nog wat door?
    Als je met jichtaanvallen rekening wil houden is spinazie een minder goede keus die zit vrij hoog in purine en een purinearm dieet is belangrijk bij jicht. https://praktijkdewaterlely.nl/purine-rijke-en-purine-arme-voeding/ Hier staat een mooi overzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat er veel purine in spinazie zat, dat wist ik niet! We aten met zijn vijven het gerecht met 900 gram spinazie lang niet helemaal op. Ik denk dat ik hooguit 130 gram gegeten heb.
      Ik kocht geen noodles, maar instant soep cup-a-soup. Daar doe ik verder niets door. Afgezien van het feit dat ik in plaats van heet water soms kookwater gebruik van bijvoorbeeld bloemkool.

      Verwijderen
    2. Sorry verkeerd gelezen ik ging er als maaltijd eigenlijk vanuit een pakje/bakje instant noodles.

      Verwijderen
  2. Hahaha.. je bent alle zure reageerders voor door te zeggen dat je maanden doet met de gedroogde soepjes. Al nam je er iedere dag 10, moet je toch helemaal zelf weten! Ja zo af en toe is het echt een opkikkertje, kan een mens weleens behoefte aan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons kun je die instant soepjes gratis pakken op het werk. In het begin zeer populair. Nu kijkt niemand er meer naar om.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.