zondag 28 april 2024

Nog een paar dagen tot de sluitingsdatum belastingaangifte

VERGEET HET NIET
Heb je je belastingaangifte nog niet verzonden en heb je geen uitstel aangevraagd?
Dan wordt het hoog tijd voor actie, want je aangifte moet voor 1 mei binnen zijn en je kunt ook tot die datum uitstel aanvragen.
Ikzelf doe het altijd begin maart aangifte.
Op een enkele uitzondering na.
Dat was in 2019. Toen had ik wel alles ingevuld, ondertekend en opgeslagen, maar ik kwam er begin mei achter dat ik vergeten was de aangifte te verzenden.
Oeps!
Gewoon niet gedaan!
Ik ontving een herinneringsmail van de belastingdienst. Ik kon nog zonder boete aangifte doen en dat was fijn.
Daarom hierbij een herinnering aan mijn lezers. Doe het op tijd, of vraag nu om uitstel.

LAAT GEEN GELD LIGGEN

Hoef je geen aangifte te doen en heb je AOW?
Vaak krijg je dan geld terug.
Dat kun je gemakkelijk checken door met DigiD in te loggen bij de belastingdienst en het vooringevulde formulier langs te lopen.
Misschien heb je medische kosten gemaakt waardoor je aftrek kunt krijgen, misschien had je zo weinig inkomen, dat je het bedrag dat je aan belasting hebt betaald, helemaal niet verschuldigd bent!
Zonder aangifte krijg je niets terug, je moet er wel wat voor doen!
Mocht blijken dat je niets terug krijgt, dan kun je het programma afsluiten, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je geen geld hebt laten liggen!
Mocht blijken dat je belasting terug kunt krijgen,  doe dan ook aangifte over de 4 jaren voor 2023. Over die 4 jaren kun je nog steeds aangifte doen, als je dat nog niet gedaan hebt! Soms scheelt dat duizenden euro's in jouw voordeel!

Kijk ook naar bijgevoegd filmpje over belastingaangifte en toeslagen. Je hoeft geen lid van de ANBO te zijn om het te kunnen bekijken. Het is voor leden en niet-leden, voor iedereen dus!


10 opmerkingen:

  1. NB Niet alle medische kosten zijn aftrekbaar! Er is maar een kort lijstje van dingen die aftrekbaar zijn.

    https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/content/overzicht-zorgkosten-2023

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sylvia schrijft28 april 2024 om 09:04

    Goed dat je dit nog even aanstipt. Ik had de brief van de aanslag al binnen gisteren. Datum van de brief: 3 mei. Leuker kunnen ze het niet maken denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb mijn aangifte op 1 maart voltooid en verzonden ;-) Ik verwacht nu ook een voorlopige aanslag. Mogelijk begin mei?

      Verwijderen
  3. Hier ook al bericht, met datum 3 mei!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Ja heerlijk hè? Ik krijg liever geld terug dan dat ik moet bijbetalen. Daarom heb ik de heffingskorting naar het ABP pensioen laten zetten en betaal ik nu wel heffingen over de AOW.

      Verwijderen
    2. Op beide staat bij mij geen heffingskortingen. Maar het is de jaarlijkse betaling vanuit de BV. Daar heb ik mezelf minder over betaald. Zo haat ik die aangifte. Het mag niet, want ik moet mezelf meer betalen. Maar pas wanneer ik geen extra bedrag over mijn eigen aangifte hoef te betalen. Daar wordt over nagedacht, als dit rond is, moet ik mezelf 14.000 bruto uitbetalen.

      Verwijderen
  5. Ik heb ook al bericht met dagtekening 3 mei.
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier moeten we voor het eerst sinds jaren ineens betalen over de enkele WIA uitkering, het zal wel kloppen, de bedragen waren juist ingevuld.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.