vrijdag 10 mei 2024

Alvast een voorschot op mijn moederdagcadeau genomen

Ik krijg van mijn dochters een abonnement op Pathé bioscopen cadeau.
Als moederdagcadeau.
Oudste dochter kon via haar bank een abonnement met korting kopen. Het is een abonnement voor 4 maanden. Ik heb al eerder zo'n abonnement gehad, 2 jaar geleden en 5 jaar geleden. Dochter stuurde mij afgelopen zondag de actiecode.  
De vorige keren heb ik er enthousiast gebruik van gemaakt en ik ben heel vaak naar de bioscoop geweest. 
Ik wil nu niet weer naar zo veel films gaan als tijdens de vorige tijdelijke abonnementen. Bijvoorbeeld nu niet naar sneak night, een soort verrassingsfilm. Mijn ervaring is dat het nogal vaak echt niet mijn smaak is en ik dan helemaal voor niets naar de bioscoop gekomen ben. Ik wil nu alleen naar films die mij echt leuk lijken of in ieder geval de moeite waard.

Ik kreeg nu de code een beetje vroeg, namelijk al op 5 mei, een week voor moederdag. Dat ik de code al eerder kreeg, had er mee te maken dat ik op dinsdag samen met mijn oudste dochter en haar man naar de film zou gaan en dan kon ik meteen gebruik maken van mijn abonnement.
Inmiddels ben ik al naar 4 films geweest, en ben ik naar een museum geweest. Ik was er gisteren al flink moe van!

Welke films heb ik gezien?
- Bed & Breakfast - een Nederlandse film, die gedraaid werd in Garnwerd, een dorpje aan het Reitdiep, vlakbij Groningen. De beelden van de omgeving en van het dorp zijn prachtig, het verhaal was minder interessant.
- De terugreis. Een roadmovie met een ouder echtpaar. Soms wat flauwe grappen, maar over het algemeen zeer onderhoudend. Een mooie film die zeker aan de verwachtingen voldeed.
- The Fall Guy - deze film zag ik met dochter en haar man. Het is een film met een stuntman in de hoofdrol. Een komische actiefilm, overladen met stunts.
- Mothers' instinct - een soort thrillerdrama. Ik vond de film beter dan ik na lezing van de recensie verwacht had.

Kan het uit? Het kopen van zo'n abonnement?
Voor mij kan het zeker uit, want ik kreeg het cadeau.
Maar als je het tijdelijke abonnement via de bank aanschaft, dan kost dat 50 euro voor 4 maanden.
Wat zou ik voor de bovenstaande 4 films betaald hebben als ik losse kaartjes gekocht had?
Dat kostte mij €44,50
Dus in 1 week heb ik mijn abonnement er al bijna uit!
Dit tijdelijke abonnement houdt niet vanzelf op, je moet een maand voor afloop zelf opzeggen, anders gaat het over in een abonnement voor de volle prijs = 23 euro per maand.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk cadeau Aaf. Daar heb je lekker vaak plezier van. Ik heb wel eens een Flow abonnement cadeau gehad, en daar werd ik ook elke maand weer blij van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee. Zo heb je er elke keer opnieuw plezier van. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat de films die jij leuk vind meer in het filmhuis te vinden zijn dan bij Pathé. Ik heb een Cineville abbo en kan daarmee naar de meeste filmhuizen in NL daar draaien betere films dan de blockbusters bij Pathé.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.