donderdag 9 mei 2024

Er op uit met de museumjaarkaart

Sinds 31 december bezit ik een Museumkaart. Daarmee heb ik al wat musea en tentoonstellingen bezocht.
Gisteren ging ik naar het Drents Museum in Assen, waar tot 2 juni een tentoonstelling te zien is met  werken van  Antonio López. De ondertitel van de tentoonstelling luidt: meester van het Spaans Realisme. Lees er hier meer over, op de site van het museum.
Ik vond het een mooie tentoonstelling en ik heb genoten van de schilderijen en beelden. De foto's maakte ik zelf, met mijn telefoon.

Een straat in Madrid, waar de kunstenaar jarenlang op dezelfde datum in het jaar, en op hetzelfde tijdstip aan werkte

stilleven met rozen

vanaf een uitzichtspunt in Madrid. Ook hier is jaren aan gewerkt. Het is een enorm doek, zeker 5 x 2,5 meter groot. 

Detail van bovenstaand werk

Beelden van een klein kind.

Een bruidspaar
Stand van zaken gebruik museumkaart sinds begin januari dit jaar (kostprijs 75 euro), voor wie van cijfertjes houdt:
Entree Groninger museum                   €16,50
Entree museum Nienoord in Leek       €7,50
Entree natuurmuseum Leeuwarden     €13,-
Entree Fraeylemaborg in Slochteren   €9,-
Entree Drents museum                        €15,-
In totaal heb ik nu 61 euro bespaard doordat ik in bezit ben van een museumkaart. Ik zeg er gelijk bij, thuiszitten is goedkoper, want ik moet er ook naar toe en als ik niet een museumkaart cadeau had gekregen, dan had ik een ander cadeau gehad.
Thuiszitten kan dan wel goedkoper zijn, maar is ook saai, uitstapjes naar musea maken is veel leuker om te doen!  

De reis

Ik ging er naar toe met de bus. Op de heenweg met de langzame bus en terug met de snelbus. De langzame bus ging over de oude rijksweg. Een stuk prettiger dan langs de snelweg, waar je langs nogal wat vreselijk lelijke bedrijventerreinen komt. Het uitzicht was vaak erg leuk, mooie dorpen, prachtige tuinen, zo nu en dan mooie vergezichten. Erg mooi! Nadeel is dat de reis vrij lang duurt.
De kortste reis heen met bussen, duurt langs de snelweg 63 minuten, de langere reis heen langs mooie dorpen en landschappen duurt 78 minuten. Dat is dus van mijn voordeur naar de voordeur van het museum.
Op de terugreis zijn de verschillen wat groter. Dan duurt de landelijke route 93 minuten en de snelle route over de snelweg 63 minuten.
Je kunt ook de trein nemen, dan ben je er in 66 minuten. En voor mij zijn de kosten in de trein hoger. Ik heb geen korting bij de NS en in de bussen heb ik een dalurenabonnement en 65+ korting. Een retourtje uit en thuis kostte mij in bussen €6,34 en met bus (stad Groningen)+ trein + bus (in Assen) zou deze reis mij in totaal €15,72 kosten en dan reken ik de korting van mijn dalurenkaart voor de bus en 65+ korting mee.

4 opmerkingen:

  1. Thuiszitten is inderdaad veel goedkoper, maar het ruiken aan kunst en cultuur en een ritje door landschappelijk moois is ook wat waard, maar dan op een andere manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het kader, van jezelf arm rekenen, zou je ook de gemiste sportschool of zwembad activiteit mee kunnen rekenen.
    Ik ga vandaag naar de bioscoop. In verband met de verwachte drukte in de sportschool, mis ik een dagje ofwel aquarobics ofwel sportschool. Maar ja, ik kan niet alles in één dag proppen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het banenzwemmen heb ik niet gemist. Dat deed ik in de ochtend en vervolgens ging ik na de lunch naar het museum in Assen.
      Ik zit er wel over te denken vandaag mijn sportschoolbezoek te skippen en in plaats daarvan naar de bioscoop te gaan.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.