Eind september kocht ik 4 pompoenen, te veel om in een week op te eten en te mooi om niet te liggen pronken in mijn keuken. Om de kosten hoefde ik het niet te laten, 1 euro per stuk kostten deze bio pompoenen bij de Lidl. Ruim een week geleden waren er nog 3 pompoenen over. Pompoen kun je lang bewaren. Ik had de pompoenen in de tussentijd regelmatig gecontroleerd op rot, maar er was nog steeds helemaal niets aan de hand. Nu weet ik, dat je pompoenen ook weer niet eindeloos kunt bewaren, daar heb ik ervaring mee. Het was tijd om er maaltijden mee te maken.
De eerste pompoen roosterde ik en at die samen met gebakken uien, bio volkoren rijst en gebakken tofu. Heerlijk, maar ik had wel veel gemaakt. Mijn bedoeling was om 3 porties te maken, maar het was zo veel, dat het er vier werden. Eerst 2x achter elkaar pompoen eten. Toen 2x achter elkaar wat anders, toen weer eens een keer pompoen, die ik na het koken al in de vriezer had gelegd. Er is nu nog 1 maaltijd over, die ligt ook in de vriezer.
Gisteren kookte ik pompoensoep met pompoen nummer 2. Die maakte ik met pittige kerrie en 4 gebakken rode uien. De pompoen kook ik afzonderlijk. Als die gaar is, maak ik de grove gekookte stukken fijn met de staafmixer en voeg de gebakken uien toe. Nog wat kokosmelk er door heen en smullen maar! Er bij: een pitabroodje met een vegan-schijf. Ik denk dat ik ook van deze soep meerdere keren kan eten. De soep staat nog in de koelkast, maar ik denk dat ik vanavond een portie in de vriezer doe.
Nu is er nog 1 pompoen over. Wat ik daar mee ga doen, dat weet ik nog niet. Hij ziet er nog prima uit, opmaken heeft geen grote haast. Na in de afgelopen week toch wel wat erg vaak pompoenen te hebben gegeten, kies ik na vandaag eerst voor iets anders.
Eet jij regelmatig pompoen?
Hoe?
Maak je ook pompoensoep, of geroosterde pompoen uit de oven?
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
dinsdag 19 november 2024
Pompoenen
Labels:
Voeding
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik had nog 3 pompoenen buiten liggen, maar nu het kouder wordt heb ik ze zo lang op een koele plaats (in de garage) gelegd. Ik denk dat ik ze eerstdaags ga versnijden en zal invriezen.
BeantwoordenVerwijderenmaak een pompoentaart ervan
BeantwoordenVerwijderenHoi Aaf, pompoencurry is ook lekker. Een flinke ui fruiten en daar 1 el currypasta (ik neem die van patak) en 1 in blokjes gesneden pompoen bij doen, minuutje bakken.
BeantwoordenVerwijderenDan 3 tomaten in stukjes toevoegen en ongeveer een half pakje kokosmelk en 1 groentebouillontablet
Laten pruttelen tot de pompoen zacht is. De vellen van de tomaat eruit vissen. Evt wat kokosmelk erbij....
Handje rozijnen erdoor en handje amandelschaafsel. Nog even doorwatmen. Op smaak maken met peper en zout. Bij het serveren gehakte koriander op tafel zetten.
Wij eten het met rijst of nan.
Groet, G
Laatst had ik een pompoen,die toch was gaan rotten. Jammer,er was maar een klein stukje te gebruiken
BeantwoordenVerwijderenJe kunt pompoen heel goed invriezen nadat je het in stukjes of plakken gesneden hebt. Dat doe ik ook, daarna kun je er bijv soep mee maken of pompoenlasagne
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit pompoen gegeten. Geartsje
BeantwoordenVerwijderenMeestal erg simpel, in blokjes en uurtje marineren in olie met wat kruiden, meestal gebruik ik een vd potjes van meneer Jonnie B. Dan 20 min in de airfryer.
BeantwoordenVerwijderenMaar ik had zo'n moeite met snijden dat ik ze niet meer koop, ik vind het niet lekker het met schil te verwerken dus veel snijwerk en mijn handen kunnen dat niet meer aan, ondanks erg goede messen
Wat ik maak met pompoen, pompoensoep met rode linzen, stamppot pompoen/aardappel/ui/appel, een stoofschotel met pompoem/pastinaak/ui/tomaat/rundvlees. Als ik over heb vries ik het in. Groetjes Jet
BeantwoordenVerwijderenIk eet graag pompoen, en wat ik altijd doe is gember toevoegen. Dat is een tip die ik van de biologische kraam op de Vismarkt kreeg. Het brengt de pompoensmaak tot leven.
BeantwoordenVerwijderen