donderdag 17 april 2008

Babykamers inrichten

17/04/2008
Babykamer1Zowel op nu.nl als in de Volkskrant stond een bericht over het advies om de babykamer vroegtijdig in te richten, omdat er uit nieuwe vloerbedekking, gordijnen, meubels en verf zoveel giftige stoffen komen die schadelijk zijn voor babys. Alle mogelijke schadelijke stoffen komen vrij, zoals gassen, weekmakers, formaldehyde, benzenen en biociden. De oplossing: vroeg inrichten en laten uitdampen, door middel van ventillatie zodat de schadelijke stoffen verdwenen zijn als de baby geboren wordt. Een andere oplossing die werd genoemd, was om babyspulletjes 2e hands te kopen.
Ik ben nu heel blij dat ik in de periode dat ik babys kreeg in de bijstand zat en geen vrijwel geen geld had. Alles heb ik 2e hands gekocht of gekregen. Ook aankleedkussen, badje etc etc. Vloerbedekking lag er al, gordijnen waren 2e hands. Box tenminste 3e hands. De stoffen luiers waren ook reeds gebruikt en kregen we cadeau. Niks schadelijke stoffen of zo. Alles was ruim voldoende gelucht. Zo zie je maar weer dat je ook als je weinig geld uitgeeft, goed voor je kindjes kunt zorgen!
Overigens vind ik het ronduit schokkend te horen dat er zoveel giftigen stoffen vrij komen bij nieuwe babyspulletjes! Zou dat niet veel beter kunnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.