maandag 8 september 2008

Gebakken tempeh

08/09/2008
Tempeh_gebakken Per persoon: 100 gram tempeh
marinade: zonnebloemolie of een andere (bak)olie, zoute sojasaus bijvoorbeeld van Kikkoman, sambal, uitgeperste teen knoflook
olie om in te bakken
Tempeh heeft van zichzelf niet zoveel smaak, dus die smaak moet je toevoegen. Ik marineer dunne plakjes tempeh gedurende 1 nacht in een mix van olie, sojasaus, sambal en knoflook.
Verhouding: 1 deel olie, 1 deel sojasaus, sambal en knoflook naar smaak
Het bakken: verhit een eetlepel olie in de koekenpan en leg hierin de plakjes tempeh. De plakjes aan beide kanten knapperig en bruin bakken en op keukenpapier leggen.
Lekker bij (zilvervlies)rijst en geroerbakte groenten (ui, spitskool, paprika, prei etc)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.