dinsdag 9 september 2008

Waar heb ik vandaag op bespaard?

19/09/2008
Waar heb ik vandaag op bespaard?
Besparing op water: – door 2x heel kort te douchen en in de tussentijd mezelf in te zepen en mijn haar te wassen.
Andere waterbesparing: – door mijn eenpersoons afwasje te laten staan tot morgen. Dan maak ik morgen een afwassopje voor een grotere afwas.
Ook een waterbesparing: het waswater voor groente en aardappelen gebruikt om de planten water te geven.
Besparing op gas: verwarming is niet aan geweest
Meer besparing op gas: ik heb een eenpansgerecht in de snelkookpan gemaakt.
Nog meer besparing op gas: het hierboven beschreven ultrakorte douchen.
Besparing op stroom: apparaten uit als ik ze niet gebruik. Dus tv en computer niet op standby, maar de stekkers er uit. Opladers uit etc. Gebruik van spaarlampen door het hele huis. Alleen verlichting gebruiken in de ruimte waar mensen aanwezig zijn.
Boodschappen: vandaag niets gekocht.
Voeding: Een warme maaltijd gemaakt uit de voorraad: kosten 1,20 per persoon. Broodmaaltijd met gewone volkorenboterhammen + appelstroop en thee. Twee appeltjes gegeten (deze kosten 1,00 per kilo). Een deel van de dag heb ik vrijwilligerswerk gedaan, daar een lunch gekregen en kopjes koffie.
Dus een heel goedkoop dagje. Wat mij wel opvalt, is dat warme maaltijden de laatste tijd steeds vaker boven mijn streefbedrag van 1,00 per persoon uit komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.