maandag 20 oktober 2008

ING krijgt overheidssteun

20/10/2008
Ik ben sinds 1972 klant van de Postbank, maar sinds enige tijd blijk ik ineens niet meer klant van de Postbank te zijn. Overal verschijnen ineens in plaats van de blauwe automaten lelijke oranje pinautomaten. Ze vallen wel op, dat wel. Jaren geleden nam ik een creditcard bij de Postbank, na korte tijd bleek dat niet meer te kunnen en kreeg ik automatisch een ING bank creditcard. Sinds een paar jaar kun je ineens toch weer wel creditcards bij de Postbank krijgen, maar ik heb nooit iets gehoord van een mogelijke overstap naar de Postbank creditcard. De taakverdeling/samenwerking was lang niet altijd even helder. Maar nu de Postbank verdwijnt, is het wel duidelijk: ik ben ongevraagd klant van ING geworden. Portemonnee
Nu ik dan overal oranje moet pinnen, verkeert de bank meteen in zwaar weer en heeft de ING steun nodig van de staat. Is mijn geld nog wel veilig? Ik krijg elke maand mijn salaris op mijn Postbankrekening gestort, de belastingdienst geeft mij maandelijks geld in de vorm van een voorschot op de hypotheekrenteaftrek en zorgtoeslag. Wat als ik daar niet meer bij kan en niet meer kan betalen?
Moet ik er nog een rekening bij een andere bank bij nemen en het zo regelen dat daar mijn salaris naar toe gaat. Ik heb het hebben van 2 bankrekeningen altijd onzin gevonden, dan betaal je jaarlijks 2 x voor je bankpas. Eén bankpas leek mij voldoende.
Afgelopen week heb ik Wouter Bos horen zeggen dat hij zelf een rekening bij de Postbank heeft. Dat stelde me enigszins gerust.
Zouden de problemen er mee te maken hebben dat ik niet meer bij de Postbank spaar en dat ik iedereen in mijn omgeving aangeraden heb om een spaarrekening te zoeken met de hoogste rente? Ik denk eigenlijk dat de activiteiten van ING in de VS voor de ellende gezorgd hebben.
Ik heb besloten af te wachten en niet een rekening bij de RABO-bank te openen, dat neemt ook te veel tijd in beslag, voordat ik het allemaal in orde heb, zijn we maanden verder. Ik vertrouw er op dat het goed gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.