donderdag 16 oktober 2008

Nog een keertje Icesave en De Nederlandse Bank

Ik heb een paar minuten geleden post van De Nederlandse Bank ontvangen, ook ik mag op internet een formulier invullen. Ik doe dit niet, ik zie af van mijn claim, want de kosten van het indienen van de claim zijn hoger dan mijn saldo. Dat kwam zo:
Toen ik eind mei ’08 mijn spaarrekening bij Icesave opende, kon ik deze spaarrekening een naam geven. Drie keer raden welke naam ik koos: SPAARVARKEN Ik heb toen wat geld op mijn Spaarvarkentje gestort, maar omdat in juni op internet berichten circuleerden dat DNB de eerste €5.000 niet garandeerde en ik in geval van faillissement van Icesave naar IJsland zou moeten om mijn geld te halen, heb ik niet nog meer stortingen gedaan. Ik wilde nog even afwachten en heb me verder niet meer met deze bank bezig gehouden. Begin september wilde ik voor de overzichtelijkheid al mijn spaargeld op 1 rekening zetten en heb ik mijn spaargeld bij Icesave weggehaald. Ik heb daarnet op mijn Icesaverekening gekeken, er staat nu nog €0,23 rente op. Ik ben dus persoonlijk niet gedupeerd.

Ik ga natuurlijk wel even kijken op de site van DNB.
Ook allerlei provinciale en gemeentelijke overheden hebben geld op IJslandse banken weggezet. Ik ben het niet eens met de kritiek dat dit dom was en ze dit gemeenschapsgeld beter op degelijker banken hadden kunnen stallen. De IJslandse banken hadden een voldoende rating en dan verwacht je niet dat er iets mis zal gaan. Omdat deze banken adverteerden met een hoge rente, snap ik het heel goed, je wilt als overheid zo veel mogelijk geld genereren, zodat zoveel mogelijk geld ten goede komt van de gemeenschap. Het is in de afgelopen decennia immers ook nooit eerder voorgekomen dat de financiële wereld op een dergelijke manier op hol slaat. Deze overheden hebben het geld niet belegd in een of ander obscuur project of zo, maar gewoon op rente gezet bij een bank. Dat die bank niet zo solide was als de A-rating aangaf, konden zij niet weten. Wel erg jammer van die 30 miljoen van de provincie Groningen overigens. In de categorie humor: Dit is wat Vrouw Ymkje Sinnema – Meindertsma uit Rotsterhaule ervan denkt. (met dank aan Gelkinghe) Deze is trouwens ook erg leuk (voor de Stadsfriezen onder ons)
Mijn oudste dochter heeft een aanzienlijk bedrag bij Icesave staan, omdat ze nu niet bij haar spaargeld op Icesave kan, heb ik haar afgelopen maandag €500,- voorgeschoten. Dus deze maand gaat er geen geld naar mijn spaarrekening. Dat komt wel weer, als DNB zo lief is om mijn dochter haar spaargeld van Icesave terug te geven.
Heb jij een rekening bij Icesave en heb je de brief van DNB al binnen?
Update: ik kan de site van het aanvraagformulier van DNB niet openen. Melding: het formulier is niet toegankelijk, ik moet het later nogmaals proberen. Ik heb de brief die ik ontving aandachtig doorgelezen. Je moet alle bescheiden + een te ontvangen saldobericht van Landsbanki opsturen. Ik ben benieuwd wanneer ik dat saldobericht krijg en hoe je actie zou moeten ondernemen als dat saldobericht niet arriveert. Je krijgt geen ontvangstbevestiging van DNB. Ik kan iedereen aanraden om kopiën te maken en de brief aangetekend te verzenden, dan weet je tenminste zeker dat je formulier aankomt en je hebt een bewijs van verzending. Niets ten nadele van TNT, maar er raakt ook wel eens post zoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.