zondag 23 november 2008

OV ellende in de kou

23/11/2008 – OV ellende in de kou

Vandaag ben ik bij mijn moeder op bezoek geweest. Totdat ik in maart dit jaar mijn auto naar de sloop bracht, deed ik dat met de auto en kostte een ritje mij 35 à 40 minuten. Nu ben ik ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg met de bus. Helemaal niet erg, ik lees in de bus altijd een gedeelte van de krant. In de auto kan je alleen rijden en verder niets, nu kan ik mijn tijd vullen met lezen. De verwarming van mijn autootje deed het altijd prima, maar nu merk ik hoe dat in de bus kan verschillen. De heenweg ging prima, maar de terugweg was een stuk slechter. De rit begon in een vertraagde koude bus, de bus kwam net uit de garage, de chauffeur begon haar dienst en de bus was werkelijk ijskoud. Ik was al flink koud toen ik in de bus stapte, want ik had al een kwartiertje bij het busstation staan wachten. De rit duurt ongeveer drie kwartier en de bus werd maar niet warmer. Iedereen in de bus had voor zo ver mogelijk mutsen en petten op, handschoenen aan en sjaals om. Bij de overstap moest ik 15 minuten wachten, daar waaide de wind en was het ijskoud. Mijn aansluitende bus bleef een tijdje staan om alle passagiers in de bus te laten. Misschien was de bus toen hij aankwam wel warm, maar doordat de deuren minstens 7 minuten open stonden, was ook deze bus ijskoud. Bijna bij elke halte werd gestopt en gingen de deuren weer open. De rit duurde ongeveer 20 minuten. Toen ik thuiskwam was ik volledig verkleumd.
Goedkoop is het wel, beide buslijnen hanteren een eurotarief. Ik kan voor 2 euro 42 kilometer reizen. Gelukkig hadden we geen ongelukken onderweg. Hier ligt trouwens ook nog helemaal geen sneeuw, dat scheelt. Nogmaals, ik vind de langere reistijd helemaal niet erg, maar ik moet erg wennen aan de slechte klimaatbeheersing in de bus en de koude, tochtige bushaltes en busstations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.