maandag 1 december 2008

Donorkorting zorgverzekeraars

01/12/2008
Vandaag in het nieuws: donoren krijgen in 2009 bij sommige zorgverzekeraars tot 120 euro korting op hij zorgverzekeringspremie. Dat lijkt me een heel interessant idee! Zoals ik hier wel eerder schreef, ben ik voorstander van een ander soort donorregistratie: de ja, tenzij-optie. Het gaat hierbij om de volgende zorgverzekeraars: Menzis, Avéro Achmea, Ohra, Fortis en Turien/Sez. Het zou gaan om een collectieve zorgverzekering voor donoren. Helaas is het geen extra korting. Als je al in een collectieve verzekering zit en via deze collectiviteit al korting krijgt, dan krijg je niets extra.
Dat is dan heel jammer voor mij, want ik zou eventueel wel naar Menzis willen, daar zou ik korting kunnen krijgen omdat ik lid ben van de vakbond (ik heb nu een collectieve verzekering via de werkgever), maar ik zal dus geen extra korting krijgen omdat ik geregistreerd donor ben.
Mocht je niet collectief verzekerd zijn, en je bent geregistreerd of je wilt je laten registreren, dan is het misschien voor jou een goed idee, het kan je tot 120 euro per persoon per jaar opleveren. Tot mijn verbazing geldt de korting ook als je je laat registreren als niet-donor (dit is keuze 2). Alle registratie geldt dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.