Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 5 december 2008

Sinterklaas en verjaardag

5/12/2008
Kredietcrisis of niet, komende zaterdag vier ik mijn 56e verjaardag en zondag vier ik Sinterklaas. Ik vier mijn verjaardag met een klein groepje bezoek, dit jaar komt mijn verjaardag heel ongunstig uit, omdat 6 december op een zaterdag valt, daarnaast zijn er in mijn vriendenkring meer mensen die rond deze tijd jarig zijn. Veel vrienden vieren in het weekend sinterklaas en dan wordt het niets om op mijn feestje te komen. Dus als ik nog eens een grandioos feest wil vieren ter ere van mijn verjaardag, dan kan ik dat beter op een ander moment doen dan op 6 december. Januari misschien?
Wij gaan ook sinterklaas vieren, op zondag, bij mijn moeder in het verzorgingshuis en we halen mij ex-man op, die gaat ook meedoen. Hij woont op een long-stay afdeling van een psychiatrische inrichting, ergens in de bossen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt, letterlijk en figuurlijk. Hij vind het geweldig dat hij uitgenodigd is om mee sinterklaas te vieren. Of het voor onze dochters en mij net zo’n groot succes is, dat blijft afwachten. Hij kan soms erg irreële verwachtingen hebben en uiterst chagerijnig worden als die verwachtingen niet uit komen. Ik ken zijn buien heel goed, en zal proberen het sinterklaasfeestje in goed banen te leiden. Jullie horen er nog van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten