Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 3 juli 2009

Is zomerhitte goed voor de portemonnee?

03/07/2009
Gisteravond, nou ja avond, het was half twaalf ‘s nachts, toen ik in mijn bloesje langs het meer fietste, vroeg ik mij af of deze warmte goed is voor mijn portemonnee. Mijn conclusie was dat deze warmte niet erg voordelig is, want:
ik douche meer, doordat ik veel zweet
ik was meer, anders wil ik nog wel eens 2 à 3 dagen met bovenkleding doen, nu doe ik elke dag schone kleding aan
ik kook gemakkelijk omdat het zo heet is. Als ik ‘s ochtends op mijn werk kom is het al 28 graden en dat blijft de hele dag zo. Ik vind die warmte vermoeiend. Geen zin en energie om uitgebreid eten te koken, ik heb eerder zin om lekker in de tuin te gaan zitten "chillen".
daarnaast gebruiken sommige mensen airco’s en ventilatoren. Hier doen we daar niet aan. Vooral airco’s vreten energie, ook in je auto.
Dus, mijn conclusie: een aanmerkelijk hoger stroomverbruik en een hoger waterverbruik. Dat laatste wordt niet alleen veroorzaakt door vaker wassen en douchen, maar wordt mede veroorzaakt door het sproeien en begieten van planten in tuinen.
één pluspuntje: de verwarming hoeft echt niet aan ;-)
tweede pluspuntje: stralend weer is heel goed voor mijn stemming, een stuk beter dan grauw en druilering weer.
Ik heb het liever iets koeler, 21 of 22 graden is heerlijk, als het warmer is, dan is het in Nederland ook meteen zo vochtig warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten