Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 24 juli 2009

Lekkere aardappelsalade

24/07/2009
Gisteren was ik in de Aldi en had al haast de aardappelsalade gekocht. Ik bedacht me ineens dat ik die ook heel goed zelf kan maken. Dat heb ik gisteravond dan ook gedaan. Nodig:
800 gram niet kruimige aardappels
3 eieren
1 eetlepel mayonaise
2 à 3 3 eetlepels azijn
bekertje crème fraîche
bosje bieslook (eigen tuin)
2 glazig gebakken uien
mosterd, zout en peper naar smaak
Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar. Laat de aardappels afkoelen. Kook de eieren en snijd ze fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Je kunt aan deze basis nog van alles toevoegen: verse (hütten)kaas, spekjes, zalm.
Lekker bij een salade of op brood!
Dochter vond het heerlijk, maar iets te flauw naar haar smaak. Ik mag niet veel zout hebben, dus ik had geen zout toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten