Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 21 juli 2009

Op zoek naar een mooi kastje

21/07/2009
Dochter, die nu in Wageningen op kamers woont, is de hele zomer thuis. Ze bivakkeert nu in haar "uitgeklede" kamer, veel spulletjes zijn verhuisd en ze mist een kast waar ze spullen op en in kan zetten. Daarnaast wil ze voor haar studentenkamer ook nog graag een smal kastje. Vandaag gaan we op de fiets de kringloopwinkels bij langs om te kijken of daar iets geschikts staat. Spaarblog heeft over meubels uit kringloopwinkels de afgelopen week een leuk blogje. Ik hoop dat er nog iets leuks voor ons staat, want als oude meubeltjes zo in trek zijn, dan weet je het maar nooit. Overigens hebben kringloopwinkels in de stad Groningen waarschijnlijk een heel ander aanbod dan kringloopwinkels in het Gooi, de woonomgeving van Ellen van Spaarblog. Groningen is een stuk minder welvarend en telt erg veel studenten. Als we iets legenkomen, laten we het bezorgen door de bezorgdienst. We hebben geen auto meer, dus we zijn afhankelijk van de bezorgdienst. Dat is niet zo’n probleem, de kringloopwinkels zijn opgezet voor minima, die hebben meestal ook geen auto. Alle kringloopbedrijven hier hebben een niet al te dure, eigen bezorgdienst.
Vervolg om 18.00 uur: we hebben een kastje en een stellingkast en drie plankjes gekocht, samen voor 20 euro. Het kastje is een smal houten open kastje met plankjes. Het is bedoeld voor naast de wastafel op dochters kamer in Wageningen. De stellingkast is van rood geschilderd metaal, deze kast heeft 4 planken en is 150 cm hoog en 80 cm breed. De kast ziet er heel degelijk uit. Heel geschikt om hier in huis te gebruiken. De drie plankjes zijn van Ikea, ze zien er zo uit. Oudste dochter had zulke plankjes hier aan de muur, ze heeft ze bij haar verhuizing meegenomen. Nu zaten er alleen nog gaten in de muur. Ik wilde toch al nieuwe plankjes ophangen, dezelfde soort, zodat ik de boorgaten opnieuw kan gebruiken. Daar ga ik nu de kringloop plankjes ophangen, zodat ook deze kamer weer wat aangekleed wordt.
Het bezorgen kost €7,50, daarvoor wordt alles overmorgen bezorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten