Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 20 juli 2009

Vakantie en rondje tuin

Vanaf vandaag heb ik 5 weken vakantie! Ik heb heerlijk uitgeslapen en zit nu op een tijdstip dat ik normaal al lang aan het werk ben, heerlijk relaxt achter mijn computer.
Naturlijk was de vakantie al in het weekend begonnen. Gisteren heb ik een heerlijk fietstochtje gemaakt. Ik vertrok met stalend weer, ik heb een uurtje gefietst en toen begon het wat te sputteren. Op dat moment was ik heel dicht bij vrienden van mij, ik ging bij hen langs om te kijken of ze thuis waren. En ja ze waren er. Buiten begon het te onweren en viel de regen met bakken uit de lucht en ik heb lekker bijgepraat onder het genot van een kopje koffie. Deze vrienden hadden een tent in de tuin en gaan niet weg. Zo nu en dan slapen ze in de tent voor het ultieme vakantiegevoel. Ze hebben een grote tuin met daar omheen heel veel groen, alsof je op een camping bent. Toen naar het huis van mijn dochter, die is kamperen bij het Leekstermeer en ik pas op haar 5 hamsters, haar planten en haar post. In een stalend zonnetje gefietst, maar toen ik net binnen was werd het heel donker en begon het weer te regenen. Ik heb deze bui afgewacht en ben daarna weer vertrokken. Lekker gefietst in mijn t-shirtje. Ik kwam allerlei mensen tegen die volledig waren ingepakt in regenpakken. Mijn regencape zat in mijn fietstas en heb ik niet gebruikt. Na zo’n bui ruikt het heerlijk en de vogels zingen volop. Niks mis met fietsen op een regenachtige zomerdag.
Ik heb gisteren ook even een rondje tuin gemaakt:
Huis_en_tuin_19_juli_09_022
19_juli_twee_009
Huis_en_tuin_19_juli_09_021
Huis_en_tuin_19_juli_09_013
Huis_en_tuin_19_juli_09_009
19_juli_twee_003_2
Huis_en_tuin_19_juli_09_014
19_juli_twee_006_2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten