Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 18 juli 2009

Aanbieding tempeh

18/07/2009
Een paar dagen geleden heb ik in de Blog_17_juli_004_4chinese supermarkt in een aanbieding 2 pakken tempeh gekocht voor maar 99 cent in totaal. Klik op de link als je te weten wilt komen wat tempeh precies is. Veel gezonde soja als vleesvervanger. Spotgoedkoop! Maar ik ben er inmiddels wel achter waarom het zo goedkoop was. Ik wilde de tempeh eten in gebakken plakjes bij de rijst. Ik heb het product gemarineerd en de plakjes zijn tijdens het marineren helemaal uit elkaar gevallen.
Blog_17_juli_005 Eigenlijk ziet de tempeh er zo heel vies uit, (foto rechts) het lijkt een beetje op dik braaksel of zo :-( De smaak is wel goed, het is feitelijk nog prima te gebruiken voor consumptie. Maar eigenlijk wil het oog ook wat. Dus heb ik met ui, gebakken tempeh, gele en groene paprika er iets van gemaakt dat er gemengd met rijst smakelijk genoeg uitziet om te eten.
Tempeh_002 Het tweede pak ga in anders verwerken, ik bak de plakjes in knoflookolie en schenk er na het bakproces nog wat sojasaus overheen. Dan krijg je iets dat er totaal anders uitziet, hoop ik. Misschien valt deze plak tempeh ook wel veel te snel uit elkaar.
Wat zou jij doen met zo’n product? Weggooien of toch proberen er iets smakelijks van te maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten