Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 10 september 2009

Kinderen in armoede door schulden van ouders

10/09/2009
Volgens nu.nl wordt er in veel gemeenten te weinig gedaan aan schuldhulpverleninging aan gezinnen en krijgen te weinig kinderen de kans om aan sport en cultuuur te doen. Ik denk dat het een goede zaak is dat het armoedebeleid in alle gemeenten in Nederland goed uit de verf komt, zodat alle kinderen de kans krijgen om lid te zijn van een leuke sportclub en een andere soort club, bijvoorbeeld muziekles.
Mijn kinderen hebben tijdens de lange periode dat ik in de bijstand zat altijd op een sport (zwemmen en judo) en op piano- of gitaarles gezeten, een vrij groot deel werd vergoed door de gemeente, waardoor mijn eigen bijdrage op te brengen was.
Volgens het bericht zijn de wachtlijsten voor schuldhulpverlening in sommige gemeentes ook erg lang, ook dat brengt voor gezinnen heel veel problemen met zich mee. Het voorstel dat in een gesprek wordt bepaald wanneer mensen met schulden aan de beurt zijn, lijkt me wel goed, maar het is wel zo dat de een zijn belangen beter kan verdedigen dan een ander dat kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten