Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 12 oktober 2010

Krappe arbeidsmarkt

12/10/2010
Voorspeld wordt dat personeelsfunctionarissen binnenkort meer moeite zullen hebben om hun vacatures vervuld te krijgen. Lees er hier meer over. Dat is heel mooi, dat betekent dat er minder werkloosheid komt en werklozen meer kans hebben op werk. Recent reageerden bij mijn werkgever op 1 vacature voor een managementassistent (dan ben je een beetje meer dan secretaresse),149 kandidaten. Dat is erg veel. Voor werkgevers is dit heel leuk, keus te over, hoewel, het is wel een hele klus om de selectie te doen. Voor werkzoekenden is dit aantal sollicitanten een ramp. Hoe blijf je gemotiveerd, hoe zorg je dat jij op gesprek mag en niet al die anderen? Sommige eisen staan helemaal niet in het functieprofiel, bijvoorbeeld leeftijd, maar ook deze eisen spelen wel degelijk mee, maar niet openlijk. Je kunt nòg zo goed zijn, en nòg zo veel ervaring hebben, maar als je 50+ bent, is het zeer de vraag of je uitgenodigd wordt voor een gesprek als er 148 medesollicitanten zijn. Dan wil je als leidinggevende toch een jong en zeer dynamisch persoon?
Of toch niet? In het kabinet komen bijna allemaal oude grijze (en wijze?) heren. Zouden daar ook zo veel sollicitanten zijn geweest voor één functie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten