Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 10 september 2011

Dochter in Zuid Afrika

Een paar dagen nadat webstreepjelog plat ging, kwam jongste dochter terug uit Zuid Afrika. Ze was daar 3 weken geweest voor haar studie. Ik heb jullie op mijn oude blog daar niet over kunnen vertellen. Hier heb ik al wel een paar foto's geplaatst, maar verder nog niets gemeld.
Ik vond het feit dat mijn dochter zo ver moest reizen eerlijk gezegd wel een beetje eng. Ik ben zelf nooit verder dan Gran Canaria geweest en Johannesburg is wel wat verder. Gelukkig ging de reis van dochter heel goed, ook de overstap in Caïro was geen probleem. Toen ze op 26 augustus op Schiphol landde, was ik helemaal blij! Die kon in ieder geval niet meer uit de lucht vallen tijdens die reis. Ik weet wel dat vliegen per kilometer veruit het veiligst is en dat je meer kans loopt op de snelweg te verongelukken, maar het waren wel erg veel kilometers!!
Het was in Zuid Afrika winter, dat betekent dat de temperatuur overdag maximaal 20 à 22 graden is, maar dat het 's nachts flink afkoelt. In de Drakensbergen vroor het 's nachts. Het gezelschap van mijn dochter verbleef in tentjes. Dochter moest een slaapzak en een slaapmat meenemen en het gezelschap moest zelf de aanwezige tentjes opzetten en na verblijf weer inpakken voor de volgende locatie. Dochter had een heel warme mummieslaapzak mee, die ik vorig jaar via Marktplaats gekocht had voor 15 euro. De verkopers wonen 10 minuten fietsen hiervandaan, dus verzendkosten heb ik niet hoeven betalen. Het bleek een goede aankoop, de slaapzak hield dochter lekker warm tijdens de koude nachten. Hier dan wat foto's van deze geweldige reis. Klik voor een vergroting van de foto op de foto zelf. Onderin deze pagina vind je nog meer foto's.

Zebra's
Sanitair

Struisvogeleieren als souvenierNijlpaardJe vraagt je als consuminderaar misschien af wat de reis moest kosten?
vaccinaties 150,00
vlucht  600,00
verblijf, transport, catering, entree's reservaten 1.600,00
totaal 2.350,00Daar moet je dan nog wat extra's bij rekenen voor souveniers, lekkernijen etc

6 opmerkingen:

 1. Dat zal een indrukwekkende reis geweest zijn!
  (Enne, ik kan me voorstellen dat je blij was toen ze hier weer voet aan de grond had gezet.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's! En het lijkt me het geld zeker waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb ik je weblog weer gevonden. Lees inmiddels al een jaartje mee en miste je dagelijkse logjes.

  Volgens mij was deze reis elke cent waard (of vergis ik me?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mascha. Ik ben er twee jaar terug geweest. Ook zo met tenten. Ik had toevallig een nog niet gebruikte mummieslaapzak uit een kerstpakket van 4 jaar ervoor. Die was eigenlijk maar tot +6 maar met een lakenzak erbij heb ik het er prima mee gered in de lichte vorst. Mijn kostenplaatje was net zoiets als je dochter. Ik geloof € 2500,00 inclusief alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zeggen: voor 3 weken zover weg op vakantie, vind ik het niet eens zoveel geld.
  En daarbij is de ervaring die de rest van je leven bij je blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is dat de drakenberg op die foto? Volgens mij herken ik het.
  Leuk hoor dat ze daar naar toe is gegaan. Een heel mooi land.

  BeantwoordenVerwijderen