Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 9 september 2011

Waarom ik tijdelijk (?) ben overgestapt naar dit nieuwe weblog

Ik heb lang naar tevredenheid geblogd bij web-streepje-log. Maar toen moest er iets nieuws komen. Dat had te maken met een verplichte verhuizing van de host web-streepje-log. Het ging om een aflopend contract. Men moest noodgedwongen op zoek naar iets anders. Helaas is in de communicatie nooit gemeld hoe lang de verhuizing zou gaan duren. Ik ben er altijd van uitgegaan dat het in een paar uurtjes klaar zou zijn. Een nachtje misschien, maar meer toch ook niet. Er is op geen enkele manier aandacht besteed aan de tijd die nodig zou zijn. En toen kwam dan op 24 augustus de verhuizing. Eerst ging alles alleen op zwart of grijs, toen verscheen de melding dat de weblog binnenkort weer online zou komen. Elke dag keek ik meerdere keren in mijn mailbox of dan toch eindelijk het verlossende mailtje zou komen, maar nee. Dat mailtje kwam niet, en is er nog steeds niet. Voorlopig blog ik dus hier en het went al aardig. Ik gebruik de gratis variant van blogger. Voordeel is dat blogger geen verplichte advertenties bevat. Je kunt zelf al dan niet advertenties plaatsen. Een prima aanbod vind ik. Het is een beetje jammer van de schildpad en de visjes op mijn vorige blog. 

Vandaag, 9 september, bijna 2,5 weken nadat webstreepjelog plat ging, was er een update van hen:
Ik citeer hierbij delen uit hun bericht.
Op dit moment zijn er 160.000 blogs ‘klaar gezet’. Dat wil zeggen dat ze zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving, maar dat ze nog niet live staan. De blogs gaan pas live wanneer alle 390.000 blogs zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving.
Vanwege de onverwachte situaties en het feit dat we vrijwel elk blog met de hand moeten controleren, kunnen we niet exact aangeven wanneer jouw blog live staat. Wij zouden graag willen dat het anders was en dat we jullie een concrete datum konden melden.  Door zorgvuldig alle blogs te controleren en ze in één keer live te zetten, zorgen we ervoor dat de blogs goed overkomen.

Mijn conclusie: het kan nog lang duren, het is maar goed dat ik hier naar toe verhuisd ben.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb je weer gevonden. Had al een tijdje zitten denken, dat velen web-loggers niet zo lang konden wachten en wel een nieuwe provider zouden vinden. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben ik blij dat ik je weer gevonden heb (dank zij LZV). Ik heb je maar gauw bij mijn favorieten gevoegd, kan ik fijn elke ochtend weer bijlezen!! Fijn weekeinde,

  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben blij dat u, al dan niet tijdelijk, verder gaat bij Blogspot.

  Veel plezier met het verder bloggen.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er weer bent, heb je gemist.

  Groetjes, Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik lees ook hier graag weer mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik ben blij je weer gevonden te hebben, want je plaatst vaak van die leerzame blogjes.
  Ook ik ben het slachtoffer van weblog, maar wil nog heel even afwachten.

  Groetjes Jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit kan inderdaad nog wekenlang duren, inderdaad goed dat u hier verdergaat.

  Hopelijk komen de weblogs op weblog.nl uiteindelijk weer wel online. Veel mensen hebben er jarenlang iedere dag gepost, en het zou zonde zijn als al dat werk verloren zou gaan.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mocht je besluiten om hier te blijven, dan kan je altijd nog later je schildpad als achtergrond installeren. Even de achtergrond bij weblog zonder streepje downloaden en hier als achtergrond uploaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed besluit om hier verder te gaan. Wat een zootje zeg bij web-log.

  BeantwoordenVerwijderen